Käyttämällä yhteiskunnallisten yritysten palveluja pistät hyvän kiertämään

Vaihtuva vuosi ja lähestyvä joulu saavat kauppojen kassat kilkattamaan. Nyt kun joulun ostossesonki on kohta kiivaimmillaan, haastamme sinut miettimään ostostesi merkitystä. Osallistumalla Osta työtä Suomeen -päivään tuet samalla Suomen työllisyyttä. Yhteiskunnallinen yritys -merkkiin tutustumalla puolestaan tunnistat jatkossa yhteiskunnallista hyvää tekevät yritykset. Yhteiskuntaamme voi vaikuttaa yllättävän paljon ostopäätöksillään.

Yhteiskunnallinen yrittäjyys on Suomessa vielä monelle tuntematon käsite. Yritysten vastuullisuudesta puhutaan paljon ja moni yritys onkin herännyt kertomaan huolestaan ja vastuustaan maailman tilasta. Se on hyvä asia, mutta kääntöpuolena on julkisessa keskustelussa huolestuttu myös vastuullisuuspesusta. Yhteiskunnallisten yritysten kohdalla ei vastuullisuuspesusta ole vaaraa, sillä niiden ensisijainen tarkoitus ja tavoite on yhteiskunnallisen hyvän tuottaminen. Yhteiskunnallinen yritys käyttää suurimman osan voitostaan liikeideansa mukaisen yhteiskunnallisen hyvän tuottamiseen joko kehittämällä omaa toimintaansa tai lahjoittaen sen toiminta-ajatuksensa mukaisesti.

Yhteiskunnallinen yritys -merkin avulla löydät nämä arvokasta ja merkityksellistä työtä tekevät yritykset. Olemme myöntäneet merkkiä seitsemän vuoden ajan erilaisille yrityksille ja yhdistyksille, jotka ratkovat yhteiskunnallisia ja ekologisia ongelmia. Merkin saadakseen yrityksen tulee toimia avoimesti ja vastuullisesti sekä kanavoida yli puolet voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteen saavuttamiseen. Merkin myöntämisperusteista voit lukea lisää täältä. Kaikki yhteiskunnalliset yritykset löydät jäsenlistauksestamme.

Yhteiskunnallinen yritys -merkin entistä tunnetummaksi tekemiseen on mainiot mahdollisuudet upeiden jäsenyritystemme ansiosta, jotka päivittäin tekevät töitä yhteisen hyvän vuoksi. Tuoreimman jäsenkyselymme mukaan jäsenyrityksistä 87 % kertoo merkin tukevan tuotteiden ja palveluiden myyntiä. Sinä voit osallistua hyvän asian tukemiseen vaikkapa päivittäisillä ostoksillasi. Joulukuun seitsemäs päivä vietettävä Osta työtä Suomeen -teemapäivä on hyvä päivä kiinnittää huomiota omiin valintoihin. Lue lisää tapahtumasta täältä. Osallistu päivään ja kerro meille somessa, mitä ostit! Muista tägätä kuvasi Facebook-tapahtumassa, Twitterissä tai Instagramissa tunnisteilla #ostatyötäsuomeen. Suositaan suomalaista joulukuun ensimmäisenä päivänä ja tehdään siitä tapa – siitä hyötyy koko Suomi.

Uskomme, että kun jatkossa Yhteiskunnallinen yritys -merkin tunnettuus kasvaa, yhä useampi suomalainen löytää tiensä hyvää tekevän yrityksen luokse ja koko yhteiskuntamme hyötyy. Tehdään siis yhdessä hyvää myös ensi vuonna!