Marraskuussa Helsinki on Euroopan robotiikan pääkaupunki!

Eurooppalaista robottiviikkoa, EU Robotics Weekia, vietetään Euroopassa 24.11 – 30-11.2014 neljättä kertaa. Viime vuonna Suomi oli mukana ensimmäistä kertaa. Yhteistyössä mm. TEM:n ja Ylen kanssa järjestimme historian ensimmäisen Robottiviikon, robottialan suurtapahtuman, joka sai runsaasti hyvää palautetta.

Robottiviikkoa pidettiin tarpeellisena ja moni katsookin juuri Robottiviikon käynnistäneen laajemman keskustelun robotisaatiosta Suomessa. Suomalaisen Työn Liiton tutkimuspäällikkö Jokke Eljala on mukana robottiviikon tapahtumissa 26.11. puhumassa siitä, katoaako suomalainen työ roboteille sekä 25.11. mukana keskustelemassa Robostudiossa. Katso tarkka ohjelma alla olevasta linkistä.

Tänä vuonna Robottiviikko järjestetään Kuninkaankartanonsaarella, tulevan Robottilaakson tiloissa 24.11 – 28.11.2014. Viikko käynnistyy maanantaina 24.11 klo 13.15 tiedotustilaisuudella.

Näyttelyssä voi viikon aikana tutustua erilaisiin robotteihin ja robottiratkaisuihin. Esillä on niin palvelu- kuin teollisuusrobotiikkaakin sekä viime vuoden tapaan lähes täysverinen robottiauto.

Seminaarien kantavana teemana on ”robotisaatio ja kestävä kehitys”. Teemaa käsitellään puheenvuoroissa, joiden aiheet vaihtelevat tietotyön robotisaatiosta robotin teknisin ominaisuuksiin. Kuulemme myös kansainvälisiä asiantuntijoita. Tarjolla on varsin kattava katsaus robotiikan ja robotisaation nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Tapahtumista mainittakoon myös Suomen Robotiikkayhdistyksen ja Tekesin seminaarit sekä ABB:n järjestämä tutustumismatka automatisoidulle tehtaalle.

Euroopan Robottiviikon tärkeä kohderyhmä on lapset ja nuoret. Robottiviikko tarjoaa heille Innokas – työpajan, joka perehdyttää robottien ohjelmoinnin maailmaan tiistaista torstaihin. Esillä on myös Metropolian ja Teuvan aikuiskoulutuskeskuksen robotiikan opiskelijoiden töitä.

Uutta vuoden 2014 Robottiviikolla on Metropolian opettajien ja opiskelijoiden toteuttama mediakonsepti, joka kattaa muun muassa robostudioiden ja seminaarien striimauksen ja tallennuksen, näytteilleasettaja esittelyitä, esitteet ja muut materiaalit. Mediakonseptin avulla Robottiviikko näkyy ja kuuluu – ei pelkästään Suomessa vaan EU Robotics Weekin kanavien kautta myös laajemmin Euroopassa.

Robottiviikon yhteistyökumppaneita ovat mm. ABB Robotics, Yaskawa Finland, Fastems, OpusCapita, Paulig, Mercedes Benz, Robokeskus, Liikenne- ja viestintäministeriö, Teuvan Aikuiskoulutuskeskus, Metropolia, Aalto-Yliopisto, Ulvilan kaupunki, Teknologiateollisuus, Tekniikan museo, Tekes ja Netprofile.

Näyttely on avoinna 25.11 – 28.11 klo 09.00 -17.00. Robottiviikon vierailla on viikon aikana vapaa pääsy Tekniikan museoon.

Tutustu Robottiviikon ohjelmaan: http://roboticsfinland.fi/img/aikataulu.jpg
Robottiviikon tapahtumia: http://roboticsfinland.fi/robottiviikkotapahtumat.html
Viikon lähetykset Robokanavalla: http://roboticsfinland.fi/robokanava.html
Sijainti: Viikintie 1, Tekniikan museon yhteydessä http://www.tekniikanmuseo.fi/sijaintijayhteydet.html

EU Robottiviikon aikana tapahtumia järjestetään ympäri Eurooppaa, mutta tämän hetken tiedon mukaan missään ei Robottiviikon kaltaista, koko viikon mittaista, suurtapahtumaa. Helsinki on viikon ajan Euroopan robottipääkaupunki! Tervetuloa!

Lisätietoja www.roboticsfinland.fi ja
Robottiviikon kuraattori, Cristina Andersson
cristina.andersson@develor.fi , 0400-633190