Hakola avaa verkkokauppansa koronakriisistä kärsineille kotimaisille designyrityksille

Hakola avaa verkkokauppansa koronakriisistä kärsineille kotimaisille designyrityksille: “Designkaveria ei jätetä”, julistaa Hakolan luova johtaja Annaleena Hakola.

Suomalainen muotoilu käy taisteluun koronakriisin taloudellisia vaikutuksia vastaan. Hakola avaa verkkokauppansa ilmaiseksi myyntikanavaksi korkeatasoisille suomalaisille designtuotteille, joiden kaupankäynti on nyt kivijalassa romahtanut. Pohjalainen designyritys Hakola on määritellyt missiokseen olla maailman reiluin ja rehellisin designbrändi. Nyt missio lunastuu, kun Hakola tarjoaa verkkokauppansa kollegoiden käyttöön täysin veloituksetta.

”Kivijalkamyynti on useimmilla suomalaisilla design-yrityksillä romahtanut totaalisesti. Oman digikanavamme tarjoaminen muiden ystäviemme käyttöön on vähintä mitä voimme tilanteessa tehdä”, Hakolan luova johtaja Annaleena Hakola kertoo. Looginen oivallus syntyi kriisin keskellä: Hakolan verkkokaupassa on viime vuonna vieraillut satojatuhansia ihmistä ja kuratoitu mallisto suomalaisen muotoilun parhaimmistoa ilahduttaisi tätä designharrastajien ryhmää. Samalla luotaisiin myyntikanava kotimaisille designyrityksille.

”Emme voi vain katsoa sivusta, miten muotoilun parissa toimivat suomalaiset pienyrittäjät, suomalainen käsityöperinne ja tuotanto pakotetaan polvilleen, saatikka että antautuisimme itse. Nyt jos koskaan on tärkeää pitää yhtä”, Hakola toteaa. ”Otimme yhteyttä kotimaisiin toimijoihin, jotka jakavat meidän kanssamme samanlaisen arvomaailman ja näin Ystävätmallisto sai alkunsa. Mallistossa on mukana Lundia, Eero Aarnio Originals, Lapuan Kankurit, Peltola, Lokal, Hetkinen, Kind For Dogs, Himmee, Poiat, Made By Choice, Katriina Nuutinen ja éN Hats, upeita suomalaisia brändejä.”

“éN Hats:n ystäväpiiri laajenee nyt yhdessä arvostetun Hakolan perheyrityksen kanssa, ja se on hienoa. Uutena ja kasvavana brändinä on hienoa saada tällainen kädenojennus. Otamme tämä mahdollisuuden ammattiylpeydellä vastaan. Hyvä Hakola!”, huudahtaa suunnittelija Hanna Sarén.

”Ilman muuta haluan olla mukana”, toteaa kansainvälisesti tunnettu ja palkittu suomalainen muotoilija ja professori Eero Aarnio, jota pidetään modernin huonekalusuunnittelun eräänä suurimmista uudistajista ja innovaattoreista. Ystävät-mallisto on tarjolla Hakolan verkkokaupassa torstaina 26. maaliskuuta alkaen. Yhteisenä nimittäjinä kaikille tuotteille on kotimainen valmistus, korkeatasoinen muotoilu ja monessa myös vahva käsityön osuus. Yhteistä on myös tuotteiden pitkäikäisyys ja sitä kautta vastuullisuus.

”Maailma ei ole entisensä. Meidän Hakolan linja on taistella suomalaisen muotoilun, tuotannon ja käsityöperinteen puolesta. Samalla tiedämme, että nyt jos koskaan suomalaiset ymmärtävät sinivalkoisen ostamisen merkityksen. Me teemme sen osaltamme helpommaksi ja turvalliseksi. Siinä voittaa koti, ihminen ja kansantalous”, Hakola päättää.

Myynnistä vastaa Hakolan verkkokauppa ja eri valmistajien tehtaat toimittavat tavarat suoraan ostajille.

Lisätietoja:
Annaleena Hakola
Luova johtaja, Hakola
+358 50 599 0999, annaleena.hakola@hakola.fi