Design from Finland -merkki kertoo suomalaisesta suunnittelusta

Design from Finland -merkki kertoo, että tuote tai palvelu on muotoiltu vastuullisesti ja siinä on huomioitu käyttäjän tarpeet. Suunnittelua on voinut inspiroida luonnon Suomen vaativat olot tai pienet arkiset oivallukset. Ennen kaikkea suunnittelua yhdistää se, että se on tehty ammattimaisesti Suomessa.

Suunnittelulla on alkuperänsä

Design from Finland -merkistä tuotteen tai palvelun käyttäjä tietää, että suunnitteluun on panostettu. Usein suunnittelutyö pohjautuu  yhteiseen kokemukseen, oivallukseen arjessa tai tarpeeseen, johon ei ole vielä tarpeeksi hyvää ratkaisua. Näin syntyy oivalluksia tuotteista ja palveluista sekä arkeen että juhlaan.  Voidaankin sanoa, että Design from Finland -merkki kertoo suomalaisesta suunnittelutyöstä, jonka innostajina toimivat sinä, minä ja meidän elämämme – kotimaisella suunnittelulla on alkuperänsä!

Lähtökohtana paitsi ammattimainen muotoilu myös valmistuksen vastuullisuus

Moni merkin saaneista yrityksistä paitsi suunnittelee myös tuottaa palvelun tai valmistaa tuotteet Suomessa, vaikka kotimainen valmistus eli ole merkin saamisen vaatimus. Jos valmistus tapahtuu muualla kuin Suomessa, niin merkin kriteereissä vaaditaan, että yritys kertoo avoimesti sekä tuotantoketjunsa rakenteesta että valmistusmaasta. Näin voimme varmistua siitä, että osaavan ja asiakkaan tarpeet huomioivan ammattimaisen suunnittelun taustalla huomioidaan myös valmistuksen vastuullisuus.

Erottaudu muotoiluosaamisella

Design from Finland -merkki sopii erittäin hyvin yritykselle, joka haluaa erottautua suomalaista muotoiluosaamista edustavilla tuotteilla tai palveluilla. Ja kuten tiedämme, suomalaista työtä arvostetaan tässä hetkessä ehkä enemmän kuin koskaan eli kotimaista suunnittelutyötä kannattaa tuoda ylpeästi esille.

Yritys voi hakea merkkiä netissä olevalla hakulomakkeella, ja asiantuntijoista koostuva toimikunta päättää hakemusten perusteella merkin käyttöoikeuksista. Hakeminen on siis helppoa. Merkin saamisen kriteerit löydät täältä.

Merkistä saa liiketoiminnallista hyötyä: jäsenkyselymme mukaan merkkiä käyttävistä yrityksistä jopa 95 % sanoo, että Design from Finland -merkki tukee myyntiä ja markkinointia Suomessa. Euroopan tasolla tuo luku on 76 %, eli merkistä on aidosti hyötyä myös kansainvälisesti! (Lähde Suomalaisen Työn Liito jäsenkysely 2021)

Design from Finland -merkki on myönnetty sadoille tuotteille tai palveluille digitaalisista ratkaisuista teollisen muotoilun tuotteisiin. Katso kaikki tuotteet ja palvelut. Kävisikö merkki sinunkin yrityksellesi?

Hae merkkiä