E.S. Lahtinen Oy on Seinäjoen Vuoden Yritys 2023

Seinäjoen Yrittäjät on valinnut Vuoden Yritys 2023 -palkinnon saajaksi E. S. Lahtinen Oy:n. Yritys on aiemmin palkittu maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla vuonna 1990. Perheyritystä kuuden vuoden ajan luotsannut Mika Lahtinen on jo neljännen polven yrittäjä.

”Tämä tuli aivan puskista ja yllättäen. Seinäjoella on kovia firmoja, joten ei meitä huonosta porukasta valittu. Arvostamme yrittäjäpalkintoa todella paljon. Hienoa, että se saatiin juuri 95-vuotisjuhlien alla”, iloitsi Mika Lahtinen kuultuaan E.S. Lahtinen Oy:n Vuoden Yritys 2023 -palkinnosta

Esla-kelkoista ja muista Esla-tuotteista tunnettu E.S. Lahtinen on perustettu vuonna 1928 ja täyttää lokakuun viimeisenä päivänä 95 vuotta.

Perheyrityksen perusti Erkki Samuli Lahtinen, Mikan isoisän isä. Yrityksen kaikki 42 osakasta ovat Erkki Samuli Lahtisen jälkeläisiä.  Heistä Mika Lahtinen ja Pirjetta Plucinska ovat ainoita Lahtisia yrityksen palveluksessa.

Innovatiivinen, Pohjois-Amerikankin markkinoille rantautunut kehittää jatkuvasti uusia tuotteita perinteisten rinnalle. Tällä hetkellä työn alla on muun muassa sähköavusteinen potkupyörä. 95-vuotissyntymäpäivän kunniaksi on tehty erikoisvärisiä kelkkoja.

Lahtisia kaikki

Vuoden Yritys 2023 -palkinnon perusteluissa todetaan E.S. Lahtisen toimivan kansainvälisillä markkinoilla ja pysyneen mukana muutoksessa sekä ottaneen esimerkillisellä tavalla haltuunsa myös some-markkinoinnin.

E.S. Lahtinen on perustettu vuonna 1928 ja täyttää lokakuun viimeisenä päivänä 95 vuotta. Yritys on aiemmin palkittu maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla vuonna 1990.

Perheyritystä on kuuden viime vuoden ajan luotsannut Mika Lahtinen, joka on jo neljännen polven yrittäjä.

”Tämä tuli aivan puskista ja yllättäen. Seinäjoella on kovia firmoja, joten ei meitä huonosta porukasta valittu. Arvostamme yrittäjäpalkintoa todella paljon. Hienoa, että se saatiin juuri 95-vuotisjuhlien alla”, iloitsi Mika Lahtinen kuultuaan valinnasta.

Perheyrityksen perusti Erkki Samuli Lahtinen, Mikan isoisän isä. Yrityksen kaikki 42 osakasta ovat Erkki Samuli Lahtisen jälkeläisiä.

”Meillä on hallituksessa omaa väkeä, Lahtisia kaikki. Vain minä ja pikkuserkku Pirjetta Plucinska olemme ainoina Lahtisina yrityksen palveluksessa.”

Innovatiivinen yritys kehittää jatkuvasti uusia tuotteita perinteisten rinnalle. Tällä hetkellä työn alla on muun muassa sähköavusteinen potkupyörä. 95-vuotissyntymäpäivän kunniaksi on tehty erikoisvärisiä kelkkoja.

Yritys vie tuotteitaan Amerikkaan ja Kanadaan, jossa hintataso on aivan toista luokkaa kuin kotimaassa.

”Niin sen pitää ollakin, sillä tavaraa joudutaan viemään konttikaupalla. Meillä on hyvä jälleenmyyjäverkosto vientimaissa”, Lahtinen kertoo.

Koska kyse on isosta markkinasta ja potentiaalista Pohjois-Amerikassa, kysynnän heilahtelut suuntaan ja toiseen tuntuvat äkkiä Kourassa. Kotimaassa taas sääolosuhteet näkyvät kysynnässä.

38 henkilöä työllistävä yritys tekee myös alihankinta- ja sopimusvalmistusta, jonka osuus liikevaihdosta on normaalivuotena noin puolet.