Rovaniemeläinen Amandan Healthcare Oy on Vuoden arktinen muotoiluyritys

Maailman pohjoisin muotoiluviikko Arctic Design Week sekä arktisen muotoilun pääkaupunki Rovaniemi ovat myöntäneet Vuoden arktinen muotoiluyritys -tunnustuspalkinnon rovaniemeläiselle Amandan Healthcare Oy:n kylmähoitolaitteelle.

Hyvinvointi- ja terveysteknologia-alalla toimiva yritys on kehittänyt innovatiivisen laitteen, joka tarjoaa mahdollisuuden nauttia avantouintia vastaavasta kylmähoidosta ympäri vuoden helposti ja miellyttävästi omassa kodissa. Vesisumua tuottava laite voidaan myös asentaa suihkuun ilman työkaluja.

”Amandan on Suomessa kehitetty innovaatio, joka on patentoitu myös kansainvälisesti. Sen käytössä on sekä Avainlippu- että Design from Finland -merkit. Nämä ovat yritykselle vahvuustekijöitä myös kansainvälisillä markkinoilla”, toteaa palkinnon luovuttanut Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen.

Kipua lieventävän vaikutuksen lisäksi kylmäaltistus vaikuttaa positiivisesti stressiin, vastustuskykyyn, mielialaan ja unenlaatuun. Kylmä tehostaa myös urheilusuorituksesta palautumista. Kylmähoitolaite onkin ollut käytössä muun muassa Lahden MM-kisoihin valmistautuneella Suomen hiihtomaajoukkueella.

Palkinnon myöntänyt raati luonnehtii laitteen kehittäjää Panu Vapaavaltaa keksijäksi, joka on kehitysprosessissaan esimerkillisesti hyödyntänyt myös suomalaisen tutkimuksen ja muotoilun huippuammattilaisia. Laite valmistetaan Suomessa, ja sen designista vastaa Kaj Frank -muotoilupalkinnolla palkittu Harri Koskinen. Mukana kehitystyössä ovat olleet muun muassa kylmän terveysvaikutuksia tutkinut termobiologian dosentti Pirkko Huttunen sekä Suomen Reumaliitto, Jyväskylän yliopisto ja Rovaniemen Arctic Power -kylmälaboratorio.

Vuoden arktinen muotoiluyritys valittiin tänä vuonna toista kertaa. Tunnustuspalkinnon myöntäjät haluavat nostaa esiin vuosittain yrityksen, joka on rohkeasti ja ennakkoluulottomasti hyödyntänyt muotoilua toiminnassaan sekä omaksunut arktisuuden osaksi liiketoimintaa.

 

Lisätietoja:

Amandan Healthcare Oy
Panu Vapaavalta, toimitusjohtaja
puh. 045 120 6441
panu@amandan.fi

www.amandan.fi