Terveystalo palkittiin digitaalisen terveydenhuollon kansainvälisenä edelläkävijänä

Terveystalon pitkäjänteinen työ terveydenhuollon laadun ja vaikuttavuuden kehittämiseksi palkittiin kansainvälisessä Healthcare Business Model Innovation Awards 2017 -gaalassa. Tunnustus perustuu Terveystalon kehittämään sähköiseen, hoidon vaikuttavuutta seuraavaan Etydi-työkaluun, jonka avulla on saavutettu hyviä tuloksia esimerkiksi tyypin 2 diabeteksen hoidossa.

Terveystalo on panostanut jo vuosia asiakaskeskeisyyden, digitaalisten palvelujen sekä lääketieteellisen laadun mittaamisen ja parantamisen kehittämiseen. Vahva panostus digitaalisten palvelujen kehittämiseen toi voiton Healthcare Business Model Innovation Awards 2017 -kilpailukategoriassa Best use of digital health.

”Digitaalisuus on muuttamassa koko terveydenhuollon toimialaa. Sähköisten työkalujen avulla olemme onnistuneet edelläkävijänä lisäämään läpinäkyvyyttä ja kehittämään sen avulla vaikuttavuutta, laatua ja asiointikokemusta. Olen erittäin ylpeä saamastamme tunnustuksesta, sillä se kertoo selkeästi, miten lääketieteellisen laadun ja vaikuttavuuden kehittäminen tuottaa myös parempaa liiketoimintaa”, Terveystalon toimitusjohtaja Yrjö Närhinen sanoo.

Sähköinen Etydi-työkalu on suomalaisessa terveydenhuollossa ainutlaatuinen innovaatio, jolla voidaan seurata hoidon tuloksia ja tuottaa läpinäkyvää, vertailtavaa tietoa ammattilaisten käyttöön. Esimerkiksi tyypin 2 diabeteksen hoidossa työkalu on jo osoittautunut erittäin tehokkaaksi. Keväällä 2016 Vaasan yliopiston ja VTT:n tutkimus osoitti, että Terveystalon Etydiin perustuva tyypin 2 diabeteksen hoitomalli voisi tuoda suomalaiselle yhteiskunnalle kahden miljardin euron säästöt, jos se laajennettaisiin kansalliseksi toimintatavaksi.

Digitaalisten työkalujen merkitys vain kasvaa tulevaisuudessa, kun sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus mullistaa palvelujen järjestämisen. Erityisesti uudistukseen kaavailtu potilaan valinnanvapaus edellyttää, että eri palvelutarjoajien hoidon tulokset ovat avoimesti saatavilla ja vertailtavissa.

”Muun muassa sote-uudistus antaa Suomelle erinomaiset mahdollisuudet rakentaa terveydenhuollon ja terveysteknologian ympärille kansainvälistä osaamista ja vientituotteita teleteknologian tapaan. Haluamme johtaa tätä kehitystä omalla esimerkillämme”, huomauttaa Terveystalon johtava ylilääkäri Juha Tuominen.

 

Lisätietoja:

Päivi Metsäniemi, kehittämisylilääkäri, Terveystalo, p. 045 633 8858, paivi.metsaniemi@terveystalo.com

Anni Romu, viestintäpäällikkö, Terveystalo, p. 050 571 1887, anni.romu@terveystalo.com

Terveystalo on verkostoltaan Suomen suurin terveyspalveluyritys. Yhtiö tarjoaa monipuolisia terveys-, työterveys-, sairaanhoito- ja tutkimuspalveluja 170 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Terveystalon asiakkaita ovat yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt, vakuutusyhtiöt sekä julkinen sektori. Terveystalo työllistää valtakunnallisesti yli 6 800 terveydenhuollon ammattilaista, ja on Suomalaisen Työn Liiton jäsen. Terveystalon verojalanjälki vuonna 2015 oli yhteensä 75,7 miljoonaa euroa ja samana vuonna Terveystalo investoi suomalaisten terveyspalvelujen kehittämiseen 68,6 miljoonaa euroa. www.terveystalo.com