Polaria: tuumasta toimeen vastuullisuuskoulutuksen avulla

Jäsenyrityksemme, tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan viettävä Polaria osallistui keväällä 2020 järjestämäämme ”Vastuullisuus liiketoiminnassa ja viestinnässä – mahdollisuudet ja sudenkuopat” -koulutukseen. Koulutuksen kontaktien kautta Polariassa käynnistyi vastuullisuusprojekti nopealla aikataululla. Kysyimme Polarian viestinnästä vastaavalta Annamari Salolta, kuinka vastuullisuustyö on yrityksessä edennyt.

Millainen arvo vastuullisuus on teille ja miten vastuullisuustyö on yrityksessänne edennyt?

Vastuullisuus on meillä kaiken työn keskiössä, mutta siitä ei välttämättä ole puhuttu kauheasti ennen tätä vuotta. Olemme aina pyrkineet hankkimaan raaka-aineita mahdollisimman läheltä, kiinnittäneet huomiota käyttämäämme energiaan ja materiaaleihin sekä pitäneet huolta lähiympäristöstämme. Kuitenkin vasta viime aikoina olemme pyrkineet tekemään vastuullisuustyöstämme avoimempaa ja näkyvämpää sekä henkilöstöllemme että sidosryhmillemme.  Tavoitteenamme on kehittää vastuullisuustyötämme edelleen ja haastaa myös muita alueemme (Etelä-Savo) yrityksiä samaan.

Millaisia eväitä saitte omaan vastuullisuustyöhönne Suomalaisen Työn Liiton vastuullisuuskoulutuksesta?

Suomalaisen Työn Liiton vastuullisuuskoulutus oli meille viimeinen sysäys. Olimme pohtineet vastuullisuustyömme selkeämpää aloittamista jo pidempään, mutta meillä ei ollut selkeää suunnitelmaa. Koulutuksessa saimme esimerkkejä siitä, mitkä asiat voisivat olla Polarialle relevantteja ja hyödyllisiä. Saimme myös jäsennettyä ajatuksemme suunnitelmaksi, jonka toteuttaminen olikin jo paljon helpompi aloittaa ihan käytännössä. 

Millaisia vinkkejä antaisitte muille yrityksille, jotka pohtivat oman vastuullisuustyön ja -viestinnän aloittamista?

Älkää yrittäkö tehdä kaikkea itse, vaan pyytäkää apua ja hyödyntäkää ulkopuoliset silmät. Ilman ulkoista kumppaniamme (Code of Conduct Company) emme olisi päässeet näin pitkälle. Vastuullisuustyön ammattilaisilla on tiedossa, mitkä sudenkuopat kannattaa väistää ja he myös näkevät, mihin asioihin juuri meidän yrityksessämme kannattaa keskittyä. Asioiden pallottelu on selkeyttänyt ajatuksiamme ja opettanut meille myös uusia puolia Polariasta.

Yritykset, tehkää pieniä konkreettisia tekoja! Vastuullisuusviestintä on paljon helpompaa, kun on jotain konkreettista, mistä kertoa.

Millaisen konkreettisen vastuullisuuteon te olette tehneet?

Me mahdollistimme yrityksenä kotikuntaamme kosteikkoalueen ennallistamisen, jonka tavoitteena on lisätä lähiympäristömme monimuotoisuutta. Konkreettisen esimerkin avulla pystymme helposti kertomaan, että haluamme pitää huolta niin lähiympäristöstämme kuin lähiluonnostammekin. Samalla haluamme uskoa, että yritysten pienetkin teot yhdessä saavat aikaan valtakunnallisestikin merkittäviä asioita.

Polaria Oy on kotimainen yritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi metallisia kylpyhuonekalusteita ja -avusteita Polaria-tuotemerkillä. Jo yli 50 vuoden ajan yritys on valmistanut arkea, kulutusta ja käyttöä kestäviä kylpyhuonetuotteita, kuten peilikaappeja, allaskaappeja sekä avusteita. Kaikki Polarian tuotteet valmistetaan Mäntyharjun tehtaalla. Kylpyhuonekalusteille on myönnetty Avainlippu- ja Design from Finland -merkit.

Lue lisää Polarian kosteikkoprojektista

Katso Suomalaisen Työn Liton järjestämän seuraavan vastuullisuuskoulutuksen ajankohta