Kun taloudessa menee heikosti, arvojen merkitys korostuu. Näin ajattelee Lundian toimitusjohtaja Karri Koskelo. Johtamisessa hän uskoo avoimuuteen, psykologiseen turvallisuuteen ja luovuuden ruokkimiseen.
Ajankohtaista aiheesta: Työelämä
Onko perheen ja työn yhdistäminen pikkulapsiperheen vai koko työyhteisön asia?
Heti alkuun täytyy ravistella ajatusta siitä, että mikä on perheystävällinen työpaikka. Työn ja perheen yhteensovittaminen on aihe, joka koskettaa meitä kaikkia jossain elämänvaiheessa. Otsikosta huolimatta on virheellistä ajatella, että se liittyisi vain pikkulapsiaikaan.
”Me olemme rakkauslaitos”
Kouvolan Lakritsin tehtaalla ei tehdä vain maailman parhaaksi mainostettua lakua. Tärkeintä on tehdä ihmiset onnellisiksi. Tämän tehtaan omistaja ja toimitusjohtaja Timo Nisula yrittää saada työntekijät sisäistämään, sillä silloin työstä tulee merkityksellistä ja jotain, josta voi olla ylpeä.
Nuoret eivät kuulu työkyvyttömyyseläkkeelle
Nuorten aikuisten työkyvyttömyyseläkehakemusten kasvu on koko yhteiskunnan epäonnistuminen, kirjoittaa työelämäasiantuntija Miia Savaspuro.
DEI-kritiikki ei ole kestävää – ajattelun monimuotoisuus on menestyvän yrityksen kilpailuetu
Viisi vinkkiä, joiden avulla yrityksesi pääsee alkuun neuromonimuotoisuuden kehittämisessä.
Monimuotoisuudesta ja inklusiivisuudesta turboa työelämään
Monimuotoisuus ja inklusiivisuus ovat tärkeitä teemoja tämän päivän työelämässä. Mitä ne tarkoittavat ja miten niitä voi edistää työpaikoilla? Näihin kysymyksiin Suomalaisen työn liitto lähti etsimään vastauksia ihmisoikeuskouluttaja Dakota Robinin koulutusten ja osaamisen avulla, ja kutsuu koko jäsenyhteisönsä pohtimaan työelämän monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta, sekä mitä kukin voi tehdä niiden parantamiseksi.
Job Shadow yhdistää johtajat ja tulevaisuuden tekijät – Suomalaisen työn liiton Katrin ja Matiaksen
Tämä työpäivä on taatusti erilainen ja mieleenpainuva niin Suomalaisen työn liiton toimitusjohtaja Katri Viippolalle kuin Etu-Töölön lukion toisluokkalaiselle Matias Merivirralle. Katri ja Matias ovat yksi Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin järjestämän Job Shadow -päivän työpareista.
Haastavista ajoista syntyy myös jotain hyvää
Poikkeusoloja on eletty jo vuosi ja kuitenkin on selvitty tähän asti, jotkut paremmin ja jotkut valitettavasti vähän huonommin. Koronaväsymystä huomaa monessa asiassa. On tarve puhua jollekin heti, kun siihen on mahdollisuus ja välillä joutuu oikein miettimään, että mikä viikonpäivä nyt onkaan. Haastavat ajat opettavat iloitsemaan arjen pienistä asioista, tuntemattomat pysähtyvät kadulla juttelemaan, läheisyyden kaipuu on kova eristyksen aikana ja olemme valmiita auttamaan hädässä olevia. Yhteisöllisyys vahvistuu. Myös työnteko on kokenut suuria muutoksia.
Kuudesluokkalaiset tekemässä yhteiskunnallista hyvää
Yrityskylän avulla oppilaille tulee tutuksi Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki, joka tarkoittaa sitä, että yrityksen tavoitteena on tehdä hyvää, ratkoa yhteiskunnallisia ongelmia ja auttaa heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä. Yrityskylässä yhteiskunnallisen yrityksen toimintaa havainnollistetaan Diakonissalaitoksen työn avulla.
Suomalaisen työn indikaattori – tiivistelmä
Suomalaisen Työn Liiton kehittämän Suomalaisen työn indikaattorin mukaan vuonna 2019 suomalaisen työelämän ja talouden positiivinen kehitys näytti taittumisen merkkejä. Uusimmassa indikaattorissa on nostettu tarkasteluun mukaan tulevaisuusnäkökulma työelämään vaikuttavista muutosvoimista.