Ajankohtaista aiheesta: Robotiikka

Kysely: Suomalaiset luottavat toisiinsa työpaikoilla – lähes kolmannes tekisi mielellään töitä robotin kanssa

Neljä viidestä suomalaisesta tuntee luottamusta työpaikkaansa ja sen ihmisiä kohtaan. Esimiehet luottavat laajasti alaisiinsa ja työntekijät toisiinsa, mutta yli kolmannes kokee esimiehen pimittävän heiltä tietoa. Työpaikkojensa puolesta pelkäävät eniten alle kolmekymppiset, mutta miltei kolmannes suomalaisista työskentelisi mielellään robotin kanssa.

Robotit tulevat – miten hoivatyö muuttuu?

Yhteiskunnallisen yrityksen Honkalampi-säätiön RoboApu-hankkeen projektipäällikkö Susanne Mäkelä pohtii hoivatyön kohtaamia muutoksia robotiikan ja tekoälyn käytön lisääntyessä.

Tutkimus: Suomalaisten mielestä robotiikalla selvä rooli kotihoidossa

Joka neljäs suomalainen suhtautuu positiivisesti robotiikan hyödyntämiseen kotihoidossa. Yli puolet vastaajista taas uskoo robotiikkaa kohtaan tuntemastaan varauksellisuudesta huolimatta sen voivan hyödyttää kotihoitoa. Tulokset selvisivät Suomalaisen Työn Liiton teettämästä Made by Finland -kampanjatutkimuksesta. 

Marraskuussa Helsinki on Euroopan robotiikan pääkaupunki!

Eurooppalaista robottiviikkoa, EU Robotics Weekia, vietetään Euroopassa 24.11 – 30-11.2014 neljättä kertaa. Viime vuonna Suomi oli mukana ensimmäistä kertaa. Yhteistyössä mm. TEM:n ja Ylen kanssa järjestimme historian ensimmäisen Robottiviikon, robottialan suurtapahtuman, joka sai runsaasti hyvää palautetta.

Tervetuloa historian ensimmäiselle Robottiviikolle!

Bongasin Eurooppalaisen Robottiviikon netistä tehdessäni taustatyötä BohoBusiness kirjaan. Eurooppalaista Robottiviikkoa on vietetty jo kaksi kertaa aiemmin, vuonna 2012 osallistujia oli jo 21 maasta – mutta ei Suomesta. Olin varma siitä, että Suomen on oltava mukana tässä hienossa eurooppalaisessa tulevaisuusliikkeessä!

Ihminen ja kone

”Koko ihmiskunnan historian ajan me olemme olleet riippuvaisia koneista. Kohtalolta ei selvästikään puutu huumorintajua.” Nämä sanat esittää vastarintajohtaja Morfeus vuosituhannen taitteen kulttileffaksi muodostuneessa elokuvassa The Matrix. Wachowskin veljesten ohjaama ja käsikirjoittama elokuva tuli levitykseen vuonna 1999 hieman kuin uuden vuosituhannen visiona ja varoituksena.