Ajankohtaista aiheesta: Robottiviikko

Marraskuussa Helsinki on Euroopan robotiikan pääkaupunki!

Eurooppalaista robottiviikkoa, EU Robotics Weekia, vietetään Euroopassa 24.11 – 30-11.2014 neljättä kertaa. Viime vuonna Suomi oli mukana ensimmäistä kertaa. Yhteistyössä mm. TEM:n ja Ylen kanssa järjestimme historian ensimmäisen Robottiviikon, robottialan suurtapahtuman, joka sai runsaasti hyvää palautetta.

Robotisaatio tulee! Oletko valmis?

Suomalaisen Työn Liitto oli mukana toteuttamassa Suomen ensimmäistä robottiviikkoa. Osana robottiviikon järjestelyjä, osallistuimme tutustumiskäynnille Ruotsin Robotdaleniin. Kyseisessä paikassa tutkitaan ja kehitellään kaupallisia ideoita robotiikan ja automaation saralla. Robotdalenissa on valittu kolme keskeistä strategista aluetta, joiden kautta robotteihin liittyvää tuotteistamista kehitetään.

Kun meidän äiti robotin osti

Äiti menee Verkkokauppa.comiin ja ostaa robotin. Robotti on kirjavan kukertavassa laatikossa, jossa lukee MindStorms LEGO. Kannessa on kuva robotista, sellaisesta kahdella jalalla menevästä (tosin jalkoja korvaavat telaketjut), vinosilmäisestä, vähän pelottavastakin hahmosta.

Tervetuloa historian ensimmäiselle Robottiviikolle!

Bongasin Eurooppalaisen Robottiviikon netistä tehdessäni taustatyötä BohoBusiness kirjaan. Eurooppalaista Robottiviikkoa on vietetty jo kaksi kertaa aiemmin, vuonna 2012 osallistujia oli jo 21 maasta – mutta ei Suomesta. Olin varma siitä, että Suomen on oltava mukana tässä hienossa eurooppalaisessa tulevaisuusliikkeessä!