Ajankohtaista aiheesta: Sinituote

Yritykset lahjoittavat ikäihmisille iloa arkeen

Huhtikuussa, tämän poikkeuksellisen koronaepidemian hallitseman kevään keskellä, uutisoitiin laajasti siitä, miten ikäihmisten kanssakäymistä muun yhteiskunnan kanssa on rajoitettu. Iso osa ikäihmisistä Suomessa asuu palvelutaloissa tai […]

Suomalaisille kevätsiivous alkaa ikkunoista – lue vinkit ikkunanpesuun

Kevätsiivous kuuluu monien suomalaisten kotien kevätperinteisiin. Keväällä puitteet siivoukselle ja varsinkin ikkunanpesulle ovatkin täydelliset. Suomalaisista 73 prosenttia on sitä mieltä, että ikkunanpesu kuuluu sekä naisille että miehille, selviää Suomalaisen Työn Liiton Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjatutkimuksesta.

Herkullisia kesähetkiä helposti ja siististi

Kesä on käsillä ja grilliherkkuja odotetaan vesi kielellä: grillattua lihaa, kalaa, kanaa, kasviksia – ja tietysti makkaraa. Vaihtelua grilliruokiin tuo herkullinen savuaromi, joka syntyy helposti savustuspussissa omalla grillillä.

Aikainen kevät kiusaa allergikkoja – Oireita voidaan helpottaa siivouksella ja estämällä pölyn kulkeutuminen sisälle

Ilmassa on jo paikoitellen runsaasti katupölyä, jota etenkin liikenne nostaa ilmaan kuivilta kaduilta. Pölyisimmät päivät ovat tulossa maalis-huhtikuun vaihteessa. Pölykausi jatkuu toukokuun alkuun saakka, kunnes hiekoitushiekat on siivottu kaduilta pois. Katupöly voi aiheuttaa terveellä aikuisella ärsytysoireita, kuten nuhaa ja yskää. Astmaatikot ja muut ilmansaasteille herkät ryhmät voivat kokea vakavampia terveyshaittoja.