ABC-ketjun valikoimaan kotimainen, uusiutuva UPM BioVerno -diesel

Toukokuusta alkaen ABC-ketjun toimipaikkoihin tulee jakeluun UPM:n tuottamaa uutta puupohjaista BioVerno-dieseliä. ABC:n Smart Dieselin osana myytävä tuote on UPM:n oma innovaatio ja sitä valmistetaan UPM Lappeenrannan biojalostamolla. Korkealaatuinen polttoneste sopii kaikkiin dieselmoottoreihin.

Tähänkin asti huippuominaisuuksin varustettu ABC:n Smart Diesel kehittyy yhä ympäristöä säästävämpään suuntaan, kun sen osaksi saadaan kotimaista lähidieseliä. Uusiutuva UPM BioVerno -diesel vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 prosenttia perinteiseen dieseliin verrattuna. UPM Lappeenrannan biojalostamon tuottama UPM BioVerno valmistetaan raakamäntyöljystä, jota syntyy selluntuotannon tähteenä. Biojalostamo on maailman ensimmäinen tämän tyyppinen tuotantolaitos. Huomattava osa dieselin raaka-aineesta tulee UPM:n omilta sellutehtailta Suomesta. ABC-ketju on itsekin suomalainen innovaatio, joten kotimaassa kehitetty ja valmistettu diesel sopii luontevasti ketjun tarjontaan.

”Otamme ilolla vastaan suomalaisia tuotteita polttoainetarjontaamme, koska niiden osalta kotimaisuus vaatii todellisia innovaatioita, erityisosaamista ja vahvaa tahtoa”, kertoo kehitysjohtaja Tiina Vehmala-Viksten ABC-ketjusta.

UPM BioVerno toimitetaan ABC-ketjun polttonesteiden hankintaa hoitavalle NEOTille (North European Oil Trade), jossa se yhdistetään osaksi ABC-ketjussa jo myynnissä olevaa Smart Dieseliä. UPM BioVerno sopii myös sellaisenaan kaikkiin dieselmoottoreihin yhtä hyvin kuin tavallinen diesel.

”On hienoa nähdä vuosien teknologia- ja tuotekehityksen konkretisoituvan kaupalliseksi toiminnaksi. Kestävästä puupohjaisesta raaka-aineesta syntyy ainutlaatuinen, aidosti päästöjä vähentävä diesel, joka sopii sellaisenaan erinomaisesti kaikkiin dieselautoihin, busseihin ja rekkoihin”, sanoo UPM Biopolttoaineiden johtaja Petri Kukkonen.

UPM BioVerno -diesel sai viime vuoden lopulla Avainlippu-tunnuksen, joka on ollut myös ABC-ketjulla käytössä jo yli vuosikymmenen. Niinpä molemmat ovat mukana pääyhteistyökumppaneina, kun Suomen vanhin alkuperämerkki juhlii tänä vuonna 50-vuotiasta taivaltaan.

Lisätietoja:
Kehitysjohtaja Tiina Vehmala-Viksten, ABC-ketjuohjaus, puh. 010 768 0810
Johtaja Petri Kukkonen, UPM Biopolttoaineet, puh. 040 592 7440

ABC
ABC on suomalainen palveluyritys, joka on osa S-ryhmää. Toiminnan tarkoituksena on tarjota palveluita helposti ja nopeasti sekä matkailijoille että lähiseudulla asuville vuoden jokaisena päivänä. ABC tarjoaa nykyaikaisen ja monipuolisen palveluverkoston ympäri Suomea, mukaan lukien Ahvenanmaan. ABC-ketjuun kuuluu ABC-palveluasemia, ABC-automaattiasemia sekä ABC CarWash -autopesupaikkoja. Auton voi tankata 437 ABC-asemalla. www.abcasemat.fi

UPM Biopolttoaineet
UPM aikoo merkittäväksi toimijaksi korkealaatuisissa, kehittyneissä liikenteen biopolttoaineissa. Biopolttoaineet ovat olennainen osa Biofore-strategiaa, joka yhdistää bio- ja metsäteollisuuden. Yhtiön kehittämät innovatiiviset, puupohjaiset biopolttoaineet ja niiden tuotantoteknologiat ovat osa kestävää tulevaisuutta. UPM:n biopolttoaineet ovat edelläkävijöitä laadussa, käytettävyydessä ja kestävässä kehityksessä. Ne laskevat autoilun kasvihuonekaasupäästöjä huomattavasti fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna. www.upmbiopolttoaineet.fi​