”Innostus on liiketoiminnan paras ajuri”

Tekijät esiin! -juttusarjassa Suomalaisen Työn Liitto nostaa esiin työntekijänsä ja esittelee heidän tekemäänsä työtä. Millaista työtä liitossa tehdään? Mitä liiton toimistolla Fennia-talon koristeellisten seinien sisäpuolella oikein tapahtuu? Tällä kertaa omista tehtävistään kertoo projektipäällikkö Merja Mantila.

Liiton toimisto täyttyy raikuvista ilonhuudahduksista. Projektipäällikkö Merja Mantila on juuri saanut käsiinsä designtoimisto Pentagon Designin suunnitelman liiton messuosastosta kuluvan vuoden huonekalu- ja sisustustapahtuma Habitareen. Ehdotus on loistava, juuri sellainen mitä on haettu. Miten tässä malttaa odottaa syyskuuhun asti?

Maltettava kuitenkin on, sillä ennen messuja on vielä paljon tekemistä. Merjan tehtävänä liitolla on koordinoida, suunnitella ja toteuttaa erilaisia projekteja. ”Tarkoitus on tehdä tapahtumia ja kampanjoita, joista jäsenemme hyötyvät, ja jotka lisäävät esimerkiksi suomalaisten tuotteiden ja palveluiden ostamista. Suomalaisen Työn Liitto on olemassa vain ja ainoastaan jäseniään varten”, Merja kertoo.

Tällä hetkellä Merjan työlistalla on monimuotoisen suomalaisen työn puolesta liputtavan Made by Finland -kampanjan tapahtumia: heinäkuun SuomiAreena ja Suomen suurin, kaikkien yritysten yhteinen Avoimet ovet -tapahtuma lokakuussa. Työtä teettää myös 400 neliömetrin KOTI2017-osasto Habitaressa – se sama, joka sai hihkumaan innosta.

”KOTI-hanke on aivan uudenlainen, hyvin innostava ja inspiroiva. Tavoitteena on rakentaa Habitaren paras ja innostavin osasto yhdessä kymmenien suomalaista monipuolista osaamista edustavien jäsenyritysten kanssa. Osaston suunnitteleva Pentagon Design valittiin vuoden designtoimistoksi, joten tiedossa on huikeaa elämyksellisyyttä!”

Merjan tyypillinen työviikko vaihtelee projektien eri vaiheiden mukaan. Tällä hetkellä meneillään on paljon suunnittelua, ideointia ja asiakastapaamisia.

”Esa-Matti Karinea lainatakseni, uskon että kaikilla projekteilla on oma elinkaarensa: innostus, lannistus, ponnistus ja onnistus. Kaikissa projekteissa tulee aina vastoinkäymisiä, mutta kun vain ponnistellaan, saadaan lopulta hieno tulos.”

Mikä projektipäällikön työssä sitten on kaikkein parasta?

”Tykkään siitä, kun on uusia hauskoja projekteja, joihin voi uppoutua ja joista innostuu kovasti. Innostavat projektit ovat seuranneet toinen toistaan: Suomalainen joulu -kampanjoiden jälkeen tuli kuluttajat ja yritykset yhdistävä crowdsourcing-alusta Avainklubi, jossa kuluttajat auttavat yrityksiä kehittämään tuotteitaan ja palveluitaan. Sinivalkoinen jalanjälki -kampanja suunniteltiin alun perin viikon mittaiseksi, mutta se venyi kolmen vuoden kampanjaksi, jossa mukana olivat Keskon ketjut ja kymmenet yritykset. Uskon, että innostus on liiketoiminnan paras ajuri.”


Faktalaatikko

Kuka: Merja Mantila
Mitä tekee: Projektipäällikkö, suunnittelee ja toteuttaa erilaisia tapahtumia ja kampanjoita yhdessä jäsenyritysten kanssa.
Tausta: Kaupallinen koulutus, lisäksi viestinnän opintoja ja datanomin koulutus. Ollut liitolla useissa eri tehtävissä pitkään.
Parasta työssä: Uudet innostavat hankkeet.
Jos olisit joku hahmo, mikä olisit? ”Olisin kenguru, koska lentopallossa hyvä pomppu helpottaa montaa asiaa.”

Ota yhteyttä:

Merja Mantila
Projektipäällikkö
puh. 050 330 3640
merja.mantila(a)suomalainentyo.fi
https://www.linkedin.com/in/merjamantila

 

 

Tutustu viestintäpäällikkö Sanna Huoviseen: ”Mielekkäintä viestintätyössäni on monipuolisuus”

Tutustu Avainlippu-merkin asiakkuuspäällikkö Nina Pohjoiskoskeen: ”Parasta työssäni ovat ihmiset”

Tutustu tutkimuspäällikkö Jokke Eljalaan: ”Tulevaisuus on jo täällä”

Tutustu hallintopäällikkö Erja Antelliin: ”Asiakkaiden kanssa työskentely on parasta”

Tutustu viestintäpäällikkö Hanna Maliseen: ”Suomalaisen työn menestystarinat ovat ehtymätön lähde, josta ammentaa”

Tutustu toimitusjohtaja Tero Lausalaan: ”On suuri etuoikeus päästä tekemään tätä työtä”

Tutustu Avainlippu-merkin markkinointipäällikkö Reetta Mentuun: ”Suomessa on valtavasti osaamista, joka ansaitsee tulla näkyväksi”

Tutustu Yhteiskunnallinen yritys -merkin markkinointipäällikkö Niina Ollikkaan: ”Tehtäväni on nostaa hyvät yritykset näkyviksi”

Tutustu Design from Finland -merkin markkinointipäällikkö Johanna Lahteen: ”Saan olla rakentamassa Suomi-kuvaa, johon itse uskon”

Tutustu hallintoassistentti Päivi Ikoseen: ”Yksikään työpäivä ei ole samanlainen”

Tutustu verkkoviestinnän asiantuntija Pilvi Rekoon: ”On ihanaa tehdä työtä, jolla on hyvä tarkoitus”

Tutustu asiakaskoordinaattori Annina Rauhalaan: ”Antoisinta on tuottaa positiivisia jäsenkokemuksia”