Ajankohtaista aiheesta: Vappu

Vapusta alkaa grillikausi – savukala sopisi suomalaisten mielestä uutena lisänä vappupöytään

Suomalaisen Työn Liiton kyselyn mukaan vappu on suosituin grillikauden avausajankohta koko Suomessa. Perinteisten grilli- ja vappuherkkujen kylkeen on kuitenkin tarjolla uutta, sillä savukala on suosituin uusi ruokalaji, jota suomalaiset tutkimuksen mukaan toisivat perinteiseen vappupöytään. Seuraavaksi eniten uusiksi vappuherkuiksi saivat kannatusta jokin uusi salaatti sekä juustot, selviää Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjatutkimuksesta.

Kysely: sima ja munkit vapun suosituimmat suuhunpantavat

Vapun ruokapöydässä ja piknikvilteillä halutaan ehdottomasti herkutella. Juhlapäivän suosikkisyömiseksi suomalaiset nostavat vapun alla kauppoihin ilmestyvän siman, hyvänä kakkosena tulevat sokeriset munkit, kertoo Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjatutkimus. Suomalaisen työn päivä on oiva tilaisuus muistaa suomalaisia työntekijöitä ja tukea suomalaista työtä, kampanja muistuttaa.

Tutkimus vapusta, Avainklubista ja suomalaisesta työstä

Tämän tutkimuksen avulla on pyritty selvittämään, mitä mieltä suomalaiset ovat Vapusta sekä omasta että suomalaisesta työelämästä. Tutkimuksessa selvitettiin lisäksi suomalaisten mielipiteitä Avainklubi.fi-verkkopalveluun liittyvistä asioista.

Tutkimus vapusta ja suomalaisesta työstä

Suomalaisen Työn Liitto ja Suomen Ammattiliittojen keskusjärjestö SAK toteuttivat huhtikuussa ensimmäistä kertaa yhteisen vappututkimuksen, jossa selvitettiin suomalaisen työn päivän kunniaksi suomalaisten vapun viettoa ja suhtautumista työhön.