Ajankohtaista aiheesta: Muotoilu

Muotoilija Harri Koskinen näkee muotoilun yhteistyönä

Muotoilija Harri Koskisen juuret ja sielunmaisema ovat pienessä Karstulan pitäjässä Keski-Suomessa. Lapsuudenkodistaan Koskinen oppi tekemisen mallin ja kollegoiltaan yhteistyön voiman. Koskinen kertoi Design from Finland -yritysten syystapaamisessa matkastaan kansainvälisesti tunnetuksi muotoilijaksi.

Palveluyrityksillä kovat kasvutavoitteet

Muotoilualan kasvu keskittyy yhä enemmän muotoilupalveluja tarjoaviin suunnitteluyrityksiin.Samaan aikaan perinteisen muotoilutuotteita valmistavan teollisuuden liikevaihto on laskussa. Tiedot käyvät ilmi Teollisuustaiteen Liitto Ornamon muotoilualan suhdannekatsauksesta.

Hallitusohjelma antaa arvoa muotoiluajattelulle

Muotoilun merkitys liiketoiminnan kehittämisessä, palveluiden sujuvoittamisessa ja innovaatioiden edistämisessä on kovassa kasvussa. Nyt myös tuore hallitusohjelma korostaa innovaatioiden merkitystä
suomalaisen yhteiskunnan voimavarana ja rohkaisee yrityksiä ja julkista sektoria kehittämään ihmislähtöisiä palveluita.

Millä muotoilun askelmalla olet?

Muotoilua on paitsi monenlaista- ja muotoista, myös monentasoista. En nyt tarkoita hyvää versus heikkoa muotoilua, vaan sitä, millä tasolla muotoilu on nivottu yritystoimintaan.

Kohti Habitarea

Shortsi- ja sandaalikelit hellivät meitä, mutta suomalaiseen tyyliin kuuluu kuitenkin todeta, että kesä alkaa olla ohi. Päivätkin alkoivat lyhentyä jo kauan sitten Juhannuksena! Syksy ei ole onneksi tarkoita ainoastaan viilenevää säätä, pimeneviä iltoja ja loman loppumista. Silloin on mielestäni vuoden reippain olo ja tekee mieli nähdä ja tehdä kaikenlaista uutta. Lisäksi oma koti tuntuu taivaalta kaikenlaisten mökki- ja rantamatkojen jälkeen.