Ajankohtaista aiheesta: Kotimainen ruoka

Suomalaisen ruuan tulevaisuus omissa käsissämme

Elintarvikealan uutiset kertovat suomalaisen ruuan pitkään jatkuneista vaikeuksista. Elintarviketeollisuusliiton tuoreen talouskatsauksen mukaan koko alan liikevaihto on supistunut jo kahtena peräkkäisenä vuonna.

ABC-ravintolat siirtyvät kokonaan kotimaiseen lihaan

ABC-liikennemyymälöiden ravintolat ovat käyttäneet alkuvuodesta lähtien vain kotimaista broileria, ja marraskuun alkuun mennessä kaikki muutkin lihatuotteet vaihtuvat kotimaisiksi. Näin ABC-ketju haluaa vastata asiakkaiden toiveisiin.

Hintasotaa vai parempaa asiakaskokemusta?

Suomalaisen ruokakaupan hintakilpailu on nostanut keskusteluun suomalaisen ruuan eurooppalaisittain korkean hinnan, mutta myös suomalaisen elintarviketuotannon lähtökohdat ja laajemmin koko elintarvikeketjun työpaikat. Viimeksi maatalousministeri Petteri Orpo vetosi suomalaisiin kuluttajiin suomalaisen ruuantuotannon turvaamiseksi.

Kotimainen ruoka on hintansa väärti

Suomalainen ruuantuotanto on tärkeä asia valtaosalle suomalaisista. MTK:n, Maaseudun Sivistysliiton ja Ajatuspaja e2 tuoreen, Taloustutkimuksen toteuttaman tutkimuksen* mukaan yli 91 prosenttia suomalaisista näkee kotimaisen ruuantuotannon tarpeellisena tulevaisuudessa ja 73 prosenttia maatalouden tukemisen välttämättömänä viljelijöiden toimeentulon turvaamiseksi. Molempien asioiden tärkeys on vuoden sisällä vahvistunut vaikka taloudellinen tilanne on monessa kotitaloudessa heikentynyt.