Ajankohtaista aiheesta: Kemppi Oy

Jussi 2/2016 on ilmestynyt

Vuoden viimeinen Suomalaisen Työn Liiton jäsen- ja sidosryhmälehti Jussi keskittyy erityisesti designiin ja sen merkitykseen liiketoiminnalle. Lehden ilmiö-jutussa palvelumuotoilun ytimessä ovat Ornamon hallituksen puheenjohtaja Kristian […]

Ei pelkästään aina se tuotantokustannus

Tuotekehitysinsinööri Vuorisen puhelin soi. Tuotannosta soitetaan, että uuden koneen muovikomponentit eivät enää sovikaan yhteen vanhempien mallien kanssa. Vuorinen juoksee alakertaan selvittämään asiaa, tekemään mittauksia ja etsimään ongelman juurta. Suunnitelman mukaan kaiken piti olla kunnossa. Tutkinnan jälkeen selviää, että yksi komponenteista onkin viallinen, joten Vuorinen käy hankintavastaavan huoneessa keskustelemassa asiasta. He ovat yhteydessä alihankkijaan, jonka kanssa sovitaan korjaavista toimenpiteistä. Kun uudet komponentit saapuvat, ne tarkastetaan ja tuotantoa jatketaan vasta, kun kaikki laatukriteerit täyttyvät.

Suomalaisten enemmistö: kotimainen valmistus kannattaa

Suomalaisen Työn Liiton teettämän selvityksen mukaan enemmistö suomalaisista luottaa siihen, että kotimainen valmistus kannattaa. Suomalaiset arvostavat kotimaista valmistusta ja kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia tuotteiden alkuperästä. Suomalaisen Työn Liitto kannustaa yrityksiä viestimään avoimesti tuotteidensa arvoketjujen eri vaiheista ja siitä työstä, jota ne Suomessa luovat.

Teresa Kemppi-Vasama Suomalaisen Työn Liiton puheenjohtajaksi

Kemppi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasama on valittu Suomalaisen Työn Liiton johtokunnan uudeksi puheenjohtajaksi. Kemppi-Vasaman mukaan suomalaisen työelämän muutos haastaa Suomalaisen Työn Liittoa kehittymään työelämän muutoksen tulkkina ja yhteiskunnallisena keskustelijana.