Ajankohtaista aiheesta: SuomiAreena

Catwalkin tunnelmaa ja täyttä asiaa työstä

Suomalaisen työn catwalk: Miss Suomi menee? -tapahtuma SuomiAreenan torstain iltapäivässä keräsi lähes täyden yleisön Antinkatu 5:een. Moni suomiareenalainen kohtasi torilla Miss Suomi menee? -missinauhoja kantavia ihmisiä ja halusi tulla selvittämään paikan päälle mistä oli kyse ja miltä suomalainen työ näyttää catwalkin parrasvaloissa.

Suomalaiset luottavat eniten kotimaisiin yksityisessä omistuksessa oleviin yrityksiin

Suomalaisten luottamus vaihtelee suuresti eri omistajamuotoja kohtaan. Suurinta luottamusta suomalaiset kokevat perheyrityksiä (86 %), mikroyrityksiä (82 %) sekä osuuskuntia kohtaan (72 %). Ulkomaisessa omistuksessa oleviin yrityksiin luottaa vain joka neljäs (24 %) suomalainen. Tiedot selviävät Taloustutkimuksen tuoreesta kyselystä, jossa selvitettiin suomalaisten suhtautumista omistajuuteen. Kyselyn ovat tilanneet MTK, Perheyritysten liitto, SOK, Suomalaisen Työn Liitto ja Teosto.

Työhyvinvoinnin resursoinnit vähentyneet – panostukset henkilöstön koulutukseen heikkenevät

Vuosittain tehtävä Strategisen hyvinvoinnin tila Suomessa – tutkimus osoittaa suomalaisten yritysten panostavan henkilöstökoulutukseen aiempaa vähemmän. Myös kokonaisinvestoinnit työhyvinvointiin ovat laskusuunnassa. Vain työterveyshuoltoon on satsattu yhtä paljon tai enemmän kuin aiempina vuosina. Tulokset julkistettiin SuomiAreenassa Porissa 17.7.2014 Työelämä 2020 -hankkeen, Suomalaisen Työn Liiton ja Työterveyslaitoksen järjestämässä keskustelutilaisuudessa.