Teijo-Taloille on myönnetty Avainlippu osoituksena suomalaisesta työstä. Moni yrittäjä on hankalassa tilanteessa, jos korona vähentää myyntiä. Nyt jos koskaan kannattaa valita kotimaisia tuotteita ja palveluita, jotta työpaikat säilyvät.
Ajankohtaista aiheesta: rakentaminen
Rakentajista entistä useampi on suomalainen
Rakennusyritykset ovat sopeutuneet kysynnän äkilliseen kasvuun käyttämällä aliurakointia selvästi aiempaa enemmän. Ulkomaalaisten osuus työvoimasta ei kuitenkaan ole enää kasvanut. Se on jopa pienentynyt talonrakentamisessa kaikilla alueilla ja pysytellyt ennallaan infrarakentamisessa. Tiedot käyvät ilmi Rakennusteollisuus RT ry:n tuoreimmasta työvoimakyselystä.
Suomalainen haluaisi kesämökin sijaan vapaa-ajan asunnon
Suomalaisten haaveissa on yhä useammin vapaa-ajan asunto tai pienehkö omakotitalo perinteisen kesämökin sijaan. Mökkeilykulttuurin muutokset näkyvät paineina mökkien parempaan varustelutasoon. Silti suurin osa suomalaisista olisi valmis maksamaan mökistä alle 100 000 euroa.
Kesämökeissä merkittävää kansallisuusvarallisuutta – osa mökeistä lahoaa metsiin
Mökkeilyllä on paikallisesti suuri työllistävä merkitys. Lisäksi suomalaisten varallisuudesta merkittävä osa on sidottu mökkeihin. Niiden kunnosta ei kuitenkaan huolehdita samalla tavoin kuin kodeista. Lähes 40 prosenttia suomalaisista mökeistä on yli 50 vuotta vanhoja ja valtaosalla mökeistä on tarvetta korjauksille selviää Sinivalkoinen jalanjälki -mökkitutkimuksesta.
Unelma itse rakennetusta talosta elää nuorilla suomalaisilla
Itse rakennettu omakotitalo on etenkin nuorten unelma, selvittää Suomalaisen Työn Liiton Sinivalkoinen jalanjälki -kampanja. Kampanjatutkimuksen mukaan lähes puolet (48 %) 15–24 vuotiaista vastaajista tunnusti haaveilevansa asumisesta itse rakentamassa tai rakennuttamassa omakotitalossa, kun vain viidenneksellä (20 %) kaikista vastaajista oli samanlaisia haaveita. Eniten rakennushaaveita oli pohjois- ja itäsuomalaisilla vastaajilla (25 %).