Ajankohtaista aiheesta: Joululahjat

Suomalaiset ostavat ja saavat mieluiten Suomessa tehtyjä joululahjoja

Joululahjojen alkuperästä välittää suurin osa suomalaisista. Suomalaisen Työn Liiton teettämästä tutkimuksesta selviää, että suomalaisista lähes kaksi kolmasosaa ostaa mieluiten lahjaksi kotimaisia ja Suomessa valmistettuja tuotteita. Lahjoiksi suomalaisia tuotteita toivoo saavansa puolet vastanneista. Kukaan tutkimukseen vastaajista ei tietoisesti suosi joululahjoissa ulkomaisia tuotteita.

Ihana, kiireinen ja krääsäinen joulu vai jotain muuta?

Osallistuin Suomalaisen Työn Liiton edustajana joulukuun ensimmäisellä viikolla Tikkurilan kirjastossa Ekologinen joulu – hyvän mielen valinnat paneeliin. Paneelin juontajana oli Riikka Suominen (Vihreän Langan päätoimittaja) […]

Jouluostokset vilkastuvat: suomalaisuus näkyy jouluhankinnoissa

Suomalaisten tämän vuotiset jouluostokset saivat lisävauhtia viime viikon veronpalautuksista. Jouluna suomalaisuus näkyy niin lahjoissa kuin kodin laittamisessa joulukuntoon. Jouluhankinnoista reilu kolmannes suomalaisista ostaa yli puolet Suomessa tehtynä, selviää Suomalaisen Työn Liiton teettämästä Sinivalkoinen jalanjälki -kyselystä.

Joulututkimus 2013

Suomalaisen Työn Liiton joulututkimuksen mukaan suomalaiset arvostavat kotimaisuutta edelleen korkealle valitessaan joululahjoja. Yli 70 prosenttia suomalaisista ostaa mielellään suomalaisia joululahjoja. Tutkimuksen mukaan yli 60 prosenttia suomalaisista katsoo, että kukkaronnyörit ovat jouluna löysemmällä kuin yleensä ja päätöksiä tehdään enemmän tunteella. Tänä vuonna suomalaiset arvioivat kuluttavansa keskimäärin 398 euroa pelkästään joululahjoihin.

Joulututkimus 2012

Joulun kulutuskäyttäytymisessä kotimaisuus on tärkeä asia suurimmalle osalle suomalaisista. Noin puolet suomalaisista pyrkii kuluttamaan jouluna vastuullisesti ja kolme neljästä pitää Suomessa tuotettujen tuotteiden ja palveluiden suosimista vastuullisena kuluttamisena, ilmenee Suomalaisen Työn Liiton Taloustutkimus Oy:llä teettämästä tutkimuksesta.

Joulututkimus 2011

Suomalaisen Työn Liitto kehottaa kaikkia suomalaisia tekemään valintoja sinivalkoisen joulun puolesta. Suomalaisen Työn Liiton Taloustutkimus Oy:llä teettämän tutkimuksen mukaan sinivalkoisista valinnoista saa hyvän mielen ja niistä voi nauttia joulun jälkeenkin. Liiton mukaan sinivalkoiselle joululle on sosiaalinen ja taloudellinen tilaus.

Joulututkimus 2010

Tämän tutkimuksen avulla on pyritty selvittämään, mitä mieltä suomalaiset ovat joulusta ja jouluun liittyvistä asioista.