Suomalaisen Työn Liiton kyselyn mukaan vappu on suosituin grillikauden avausajankohta koko Suomessa. Perinteisten grilli- ja vappuherkkujen kylkeen on kuitenkin tarjolla uutta, sillä savukala on suosituin uusi ruokalaji, jota suomalaiset tutkimuksen mukaan toisivat perinteiseen vappupöytään. Seuraavaksi eniten uusiksi vappuherkuiksi saivat kannatusta jokin uusi salaatti sekä juustot, selviää Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjatutkimuksesta.
Ajankohtaista aiheesta: Grillaus
Herkullisia kesähetkiä helposti ja siististi
Kesä on käsillä ja grilliherkkuja odotetaan vesi kielellä: grillattua lihaa, kalaa, kanaa, kasviksia – ja tietysti makkaraa. Vaihtelua grilliruokiin tuo herkullinen savuaromi, joka syntyy helposti savustuspussissa omalla grillillä.
Kesä- ja juhannustutkimus 2014
Kesätutkimuksessa selvitettiin mitkä ovat tärkeimpiä suomalaisten kesään kuuluvia asioita ja muuttuvatko suomalaisten kulutustottumukset kesällä.