”Mielekkäintä viestintätyössäni on monipuolisuus”

4.2.2020

Tekijät esiin! -juttusarjassa Suomalaisen Työn Liitto nostaa esiin työntekijöitään ja esittelee heidän tekemäänsä työtä. Millaista työtä liitossa tehdään? Tällä kertaa omista tehtävistään kertoo viestintäpäällikkö Sanna Huovinen.

Seminaarijuontaja, tapahtumajärjestäjä, käsikirjoittaja, tiedottaja… Viestintäpäällikkö Sanna Huovisella on monta tärkeää roolia Suomalaisen Työn Liiton kolmihenkisessä viestintätiimissä. Aina nauravaisen ja taitavan Sannan kanssa on helppo tehdä töitä – ja tekemistähän riittää.

”Hei, olen Sanna Huovinen, liiton viestintäpäällikkö. Autan jäsenyrityksiämme viestimään heitä koskettavista uutisista ja vaikuttamaan merkkiviestinnän kautta suomalaisten ostopäätöksiin ja tietoisuuteen vastuullisista valinnoista. Haluamme liitossa vahvistaa edustamiemme merkkien sanomaa sekä työn ja kotimaisuuden arvostusta. Omalla kohdallani se tarkoittaa käytännössä erilaisten tilaisuuksien järjestämistä, tapahtuma- ja tutkimusviestintää, mielipidekirjoituksia, tiedottamista ja muita viestinnän toimia.

Viime aikoina olen muun muassa toimittanut vuoden 2019 toimintakertomuksen, laatinut Yhteiskunnallinen Yritys -merkin mielipide- ja taustakirjoituksia, ollut mukana suunnittelutyössä sekä tehnyt tiedotteita ja somea Yhteiskunnallinen Yritys- ja Design from Finland -merkkiyrityksille. Työn alla on myös vastuullisuuskoulutusten organisointi yhdessä kouluttajien ja kollegoiden kanssa sekä julkisten hankintojen taustoittaminen liiton näkökulmasta. Tyypillinen työpäiväni on aamupainotteinen, sillä aamuisin on hyvää aikaa muun muassa kirjoittaa ja perata sähköpostia ja kurkata someen. On mukavaa, kun voi tehdä erilaisia asioita, ja viikko hurahtaa yleensä nopeasti.

Parasta työssäni ovat monipuoliset tehtävät ja mukava työyhteisö. Myös yhteistyökumppanit ja jäsenet ovat aina tapaamisen arvoisia. Haluaisin tänä vuonna lisätä vierailuja ja kontakteja jäsenyrityksiimme – silloin oma työkin konkretisoituu paremmin. Vähiten kivaa on ajoittainen kiire ja töiden ruuhkautuminen ja joskus riittämättömyyden tunne, kun olisi hienoa osata ja ehtiä enemmän. Viihdyn työssäni hyvin.”


Faktalaatikko

Kuka: Sanna Huovinen
Mitä tekee: Viestintäpäällikkö, tekee mm. tapahtuma- ja tutkimusviestintää, tiedotteita ja erilaisia kirjoituksia sekä järjestää tilaisuuksia.
Tausta: Kauppatieteiden tohtori. Työskennellyt aiemmin Itä-Suomen yliopistossa ja Suomen Kuntaliitossa (Kuntaliiton, EK:n ja MTK:n Pienyritykset kuntapalveluiden tuottajina -projekti). Ollut Suomalaisen Työn Liitossa joulukuusta 2009.
Parasta työssä: Monipuoliset työtehtävät ja mukava työyhteisö.
Jos olisit joku hahmo, mikä olisit? ”Voisin olla Karhuherra Paddington. Hyvät käytöstavat ja huumori ilahduttavat arkisissa kohtaamisissa ja haluaisin opettaa lapsilleni, että omalla käytöksellään voi vaikuttaa. Kun on oppinut tervehtimään, kiittämään ja pyytämään anteeksi, on oppinut jo paljon ja niillä pärjää varsin pitkälle. Karhuherra Paddington on positiivinen, empaattinen, ystävällinen ja välillä ihan pihalla asiosta.”

Ota yhteyttä:

Sanna Huovinen
Viestintäpäällikkö
puh. 050 535 8900
sanna.huovinen(a)suomalainentyo.fi

 

 

Tutustu Avainlippu-merkin asiakkuuspäällikkö Nina Pohjoiskoskeen: ”Parasta työssäni ovat ihmiset”

Tutustu projektipäällikkö Merja Mantilaan: ”Innostus on liiketoiminnan paras ajuri”

Tutustu tutkimuspäällikkö Jokke Eljalaan: ”Tulevaisuus on jo täällä”

Tutustu viestintäpäällikkö Hanna Maliseen: ”Suomalaisen työn menestystarinat ovat ehtymätön lähde, josta ammentaa”

Tutustu toimitusjohtaja Tero Lausalaan: ”On suuri etuoikeus päästä tekemään tätä työtä”

Tutustu markkinointipäällikkö Reetta Mentuun: ”Suomessa on valtavasti osaamista, joka ansaitsee tulla näkyväksi”

Tutustu Yhteiskunnallinen Yritys -merkin markkinointipäällikkö Niina Ollikkaan: ”Tehtäväni on nostaa hyvät yritykset näkyviksi”

Tutustu Design from Finland -merkin markkinointipäällikkö Johanna Lahteen: ”Saan olla rakentamassa Suomi-kuvaa, johon itse uskon”

Tutustu hallintoassistentti Päivi Ikoseen: ”Yksikään työpäivä ei ole samanlainen”

Tutustu verkkoviestinnän asiantuntija Pilvi Rekoon: ”On ihanaa tehdä työtä, jolla on hyvä tarkoitus”

Tutustu asiakaskoordinaattori Annina Rauhalaan: ”Antoisinta on tuottaa positiivisia jäsenkokemuksia”