”Mielekkäintä viestintätyössäni on monipuolisuus”

22.4.2021

Tekijät esiin! -juttusarjassa Suomalaisen Työn Liitto nostaa esiin työntekijöitään ja esittelee heidän tekemäänsä työtä. Millaista työtä liitossa tehdään? Tällä kertaa omista tehtävistään kertoo viestintäpäällikkö Sanna Huovinen.

Seminaarijuontaja, tapahtumajärjestäjä, käsikirjoittaja, tiedottaja… Viestintäpäällikkö Sanna Huovisella on monta tärkeää roolia Suomalaisen Työn Liiton viestintätiimissä. Aina nauravaisen ja taitavan Sannan kanssa on helppo tehdä töitä – ja tekemistähän riittää.

”Hei, olen Sanna Huovinen, liiton viestintäpäällikkö. Autan jäsenyrityksiämme viestimään heitä koskettavista uutisista ja vaikuttamaan merkkiviestinnän kautta suomalaisten ostopäätöksiin ja tietoisuuteen vastuullisista valinnoista. Haluamme liitossa vahvistaa edustamiemme merkkien sanomaa sekä työn ja kotimaisuuden arvostusta. Omalla kohdallani se tarkoittaa käytännössä erilaisten tilaisuuksien järjestämistä, tapahtuma- ja tutkimusviestintää, mielipidekirjoituksia, tiedottamista, some- ja muita viestinnän toimia.

Koostan esim. toiminnankertomuksen ja toimintasuunnitelman, laadin erilaisia mielipide- ja taustakirjoituksia, olen mukana suunnittelutyössä sekä teen tiedotteita ja somepostauksia. Tapahtumien osalta suunnittelen, organisoin ja moderoin erilaisia tilaisuuksia ja koulutuksia, kuten vastuullisuuskoulutukset, yhdessä kouluttajien ja kollegoiden kanssa. Julkiset hankinnat -teema on  mielekäs osa työtäni ja liiton näkökulmaa. On mukavaa, kun voi tehdä erilaisia asioita, ja viikko hurahtaa yleensä nopeasti.

Parasta työssäni ovat monipuoliset tehtävät ja mukava työyhteisö. Myös yhteistyökumppaneita ja jäseniä on aina mukavaa tavata – silloin oma työkin konkretisoituu paremmin. Vähiten kivaa on ajoittainen kiire ja töiden ruuhkautuminen ja joskus riittämättömyyden tunne, kun olisi hienoa osata ja ehtiä enemmän. Viihdyn työssäni hyvin.”


Faktalaatikko

Kuka: Sanna Huovinen
Mitä tekee: Viestintäpäällikkö, tekee mm. tapahtuma- ja tutkimusviestintää, tiedotteita ja erilaisia kirjoituksia sekä järjestää tilaisuuksia.
Tausta: Kauppatieteiden tohtori. Työskennellyt aiemmin Itä-Suomen yliopistossa ja Suomen Kuntaliitossa (Kuntaliiton, EK:n ja MTK:n Pienyritykset kuntapalveluiden tuottajina -projekti). Ollut Suomalaisen Työn Liitossa joulukuusta 2009.
Parasta työssä: Monipuoliset työtehtävät ja mukava työyhteisö.
Jos olisit joku hahmo, mikä olisit? ”Voisin olla Karhuherra Paddington. Hyvät käytöstavat ja huumori ilahduttavat arkisissa kohtaamisissa ja haluaisin opettaa lapsilleni, että omalla käytöksellään voi vaikuttaa. Kun on oppinut tervehtimään, kiittämään ja pyytämään anteeksi, on oppinut jo paljon ja niillä pärjää varsin pitkälle. Karhuherra Paddington on positiivinen, empaattinen, ystävällinen ja välillä ihan pihalla asiosta.”

Ota yhteyttä:

Sanna Huovinen
Viestintäpäällikkö
puh. 050 535 8900
sanna.huovinen(a)suomalainentyo.fi

 

Tutustu Avainlippu-merkin asiakkuuspäällikkö Nina Pohjoiskoskeen: ”Parasta työssäni ovat ihmiset”

Tutustu projektipäällikkö Merja Mantilaan: ”Innostus on liiketoiminnan paras ajuri”

Tutustu tutkimuspäällikkö Jokke Eljalaan: ”Dataohjattua päätöksentekoa ja tulevaisuuden maalailua”

Tutustu viestintäpäällikkö Hanna Maliseen: ”Kasvuhakkerointia ja jatkuvaa viestinnän kehittämistä

Tutustu markkinointipäällikkö Reetta Mentuun: ”Suomessa on valtavasti osaamista, joka ansaitsee tulla näkyväksi”

Tutustu Design from Finland – ja Yhteiskunnallinen Yritys -merkin markkinointipäällikkö Niina Ollikkaan: ”Tuodaan vastuulliset ja hyvää tekevät yritykset esille”

Tutustu hallintoassistentti Päivi Ikoseen: ”Yksikään työpäivä ei ole samanlainen”

Tutustu verkkoviestinnän asiantuntija Pilvi Rekoon: ”On ihanaa tehdä työtä, jolla on hyvä tarkoitus”

Tutustu asiakaskoordinaattori Annina Rauhalaan: ”Antoisinta on tuottaa positiivisia jäsenkokemuksia”

Tutustu hallintopäällikkö Päivi Fogelbergiin: ”Verkostoissa on voimaa”

Tutustu asiakuuspäälllikkö Minna Varikseen: ”Odotan innolla asiakaskohtaamisia”

Tutustu digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Tanja Lindholmiin: ”Opin jatkuvasti uutta”