”Suomalaisen työn menestystarinat ovat ehtymätön lähde, josta ammentaa”

5.2.2020

Tekijät esiin! -juttusarjassa Suomalaisen Työn Liitto nostaa esiin työntekijöitään ja esittelee heidän tekemäänsä työtä. Millaista työtä liitossa tehdään? Tällä kertaa omista tehtävistään kertoo viestintäpäällikkö Hanna Malinen. 

Kun viesti ei tunnu menevän perille, kirjoitusvirheet pomppivat pitkin tekstiä tai verkkosivujen tekninen ongelma iskee digitaalisella nyrkillä vasten kasvoja, voi onneksi aina kääntyä Suomalaisen Työn Liiton viestintäpäällikön Hanna Malisen puoleen. Kymmenistä pienistä palasista koostuvaa viestinnän kokonaisuutta käsissään pitelevä Hanna kehittää luovan ratkaisun pulmaan kuin pulmaan.

”Viestin työkseni suomalaisen työn menestystekijöistä ja kasvatan suomalaisen työn arvostusta. Tätä kaikkea teen mitä monimuotoisemmilla tavoilla liiton strategisesta viestinnän suunnittelusta somesisältöihin. Olen mukana useissa liiton projekteissa, toteutan ulkoista viestintää, tuotan erilaisia viestinnän materiaaleja, kehitän verkkosivustojamme ja tuen kollegoitani viestinnällisissä asioissa.

Kaikkein tärkein tehtäväni on huolehtia siitä, että viestintämme on liiton strategian mukaista ja että merkkeihimme liittyvät teemat ja jäsenyritykset näkyvät kanavissamme säännöllisesti ja mahdollisimman paljon. Suomalainen työ, sen arvostus ja jäsenyritystemme upeat tarinat ovat ehtymätön lähde, josta ammentaa.

Tänä vuonna työskentelen erityisen paljon jo kolmatta vuotta pyörivässä Onhan siinä Avainlippu -kampanjassa. Kampanjat ovat aina mielenkiintoisia kokonaisuuksia, joissa jokainen vaihe vaatii viestintää. Viime aikoina olen työstänyt liiton vastuullisuusteemoja, laatinut tiedotteita, tehnyt Avainlippu-merkin viestintäsuunnitelmaa ja workshopannut merkin somestrategiaa. Olen myös vienyt eteenpäin uusien viestintää tukevien verkkojärjestelmien käyttöönottoa, kuten uusia tapahtumahallinta- ja mediaseurantajärjestelmiä.nErilaiset projektipalaverit rytmittävät työpäiviäni ja joskus saatan pitää myös etäpäivän keskittymistä vaativaan suunnittelu- tai kirjoitustyöhön.

Parasta työssäni ovat rennot ja työtään intohimolla tekevät työkaverini, vaihtelevuus ja se, että työnkuvani on kehittynyt vuosien varrella osaamiseni ja pätevyyteni karttuessa. Aikoinaan tulin Suomalaisen Työn Liittoon toteuttamaan verkkosivustouudistusta, minkä jälkeen olen päässyt tekemään monipuolisia viestinnän töitä. Meillä pääsee myös kiinnostuksesta ja aikaresursseista riippuen mukaan lähes mihin tahansa projektiin.

Viestintätaidot ovat hyvin tärkeitä nykytyöelämässä ja viestinnän ala myös muuttuu nopealla tahdilla teknologian kehittyessä. Täytyy olla perillä algoritmimuutoksista sekä uusista viestinnän kanavista ja keinoista. Mielenkiinto pysyy hyvin yllä, kun omaa osaamistaan täytyy kehittää jatkuvasti.

Vähiten kivointa on ehkä ajoittainen riittämättömyyden tunne. Teemme pienellä porukalla hartiavoimin töitä hienojen jäsenyritystemme esiin tuomiseksi sekä kotimaisen työn arvostuksen edistämiseksi.”

Faktalaatikko

Kuka: Hanna Malinen, viestintäpäällikkö
Mitä tekee: Vastaa liiton viestinnän kokonaisuudesta, tekee monenlaisia tehtäviä aina strategiasta somejulkaisuihin.
Tausta: Filosofian maisteri, opiskellut Vaasan yliopistossa viestintää. Työskennellyt mm. IT-alalla verkkosivuprojekteissa, tiedottajana, maahantuontivastaavana, asiakaspalvelussa sekä matkaoppaana.
Parasta työssä: Rennot ja työtään intohimolla tekevät työkaverit, vaihtelevuus ja työnkuvan kehittyminen oman osaamisen myötä.
Jos olisit joku hahmo, mikä olisit? ”Ensimmäisenä mieleeni tuli vappupallo. Olen syntynyt vappuaattona ja minussa piilee vahva leikkisä ja lapsenmielinen piirre. Se tulee ehkä harvoin työpaikalla esiin, mutta toisaalta se on piirre, josta haluan pitää tiukasti kiinni, kuten vappupallostakin täytyy pitää kiinni, ettei se karkaa taivaan tuuliin. Ja onhan vappu myös suomalaisen työn päivä. Siinä on kerrakseen aihetta karnevaalihenkeen!”

Ota yhteyttä:

Hanna Malinen
Viestintäpäällikkö
puh. 050 369 4949
hanna.malinen(a)suomalainentyo.fi
https://www.linkedin.com/in/hannamalinen/

 

 

Tutustu Avainlippu-merkin asiakkuuspäällikkö Nina Pohjoiskoskeen: ”Parasta työssäni ovat ihmiset”

Tutustu projektipäällikkö Merja Mantilaan: “Innostus on liiketoiminnan paras ajuri”

Tutustu tutkimuspäällikkö Jokke Eljalaan: “Tulevaisuus on jo täällä”

Tutustu viestintäpäällikkö Sanna Huoviseen: ”Mielekkäintä viestintätyössäni on monipuolisuus”

Tutustu toimitusjohtaja Tero Lausalaan: “On suuri etuoikeus päästä tekemään tätä työtä”

Tutustu markkinointipäällikkö Reetta Mentuun: ”Suomessa on valtavasti osaamista, joka ansaitsee tulla näkyväksi”

Tutustu Yhteiskunnallinen Yritys -merkin markkinointipäällikkö Niina Ollikkaan: ”Tehtäväni on nostaa hyvät yritykset näkyviksi”

Tutustu hallintoassistentti Päivi Ikoseen: “Yksikään työpäivä ei ole samanlainen”

Tutustu verkkoviestinnän asiantuntija Pilvi Rekoon: “On ihanaa tehdä työtä, jolla on hyvä tarkoitus”

Tutustu asiakaskoordinaattori Annina Rauhalaan: ”Antoisinta on tuottaa positiivisia jäsenkokemuksia”