”Yksikään työpäivä ei ole samanlainen”

4.10.2021

Tekijät esiin! -juttusarjassa Suomalaisen Työn Liitto nostaa esiin työntekijöitään ja esittelee heidän tekemäänsä työtä. Millaista työtä liitossa tehdään? Tällä kertaa omista tehtävistään kertoo hallintoassistentti Päivi Ikonen.

Elämäniloinen moniosaaja ja hallinnon rautainen ammattilainen, Suomalaisen Työn Liiton hallintoassistentti Päivi Ikonen hoitaa käden käänteessä niin laskutuksen, asiakaspalvelun kuin postituksenkin. Päivin hymy ei hyydy hankalienkaan kysymysten äärellä, eivätkä keinot lopu kesken.

”Työskentelen liitossa hallintoassistenttina, eli hoidan laskutusta, hallinnoin asiakasrekisteriä ja palvelen liiton jäseniä puhelimitse ja sähköpostitse. Autan tarvittaessa myös tilausvahvistusten teossa, varaan matkoja, teen materiaalitilauksia ja huolehdin postituksesta. Liiton muissakin tehtävissä olen  yleensä auttamassa käytännön järjestelyiden osalta. Teen kaikenlaisia avustavia tehtäviä, mitä eteen tulee.

Jäsenyrityksemme ottavat minuun yhteyttä monenlaisissa asioissa, erityisesti Sinivalkoinenvalinta.fi-palvelun osalta. Palvelu on ylläpitämämme verkkokatalogi kaikista tuotteista ja palveluista, joille on myönnetty Avainlippu-, Design from Finland- tai Yhteiskunnallinen Yritys -merkki. Myös merkkitoimikuntien kokousten jälkeen tulee paljon kyselyitä materiaaleista ja jäsenpalvelu extranetin tunnuksista. Tavoitteenani on antaa aina mahdollisimman laadukasta palvelua!

Tällä hetkellä työskentelen tiiviisti dokumenttien hallintaprojektissa, jonka tarkoitus on sujuvoittaa liiton johtokunnan ja merkkitoimikuntien työskentelyä ja materiaalien hallintaa. Uusien jäsenten tietojen päivittäminen asiakastietokantaan on myös työllistänyt viime aikoina paljon.

Parasta työssä on työtehtävien vaihtelevuus ja se, että yksikään työpäivä ei ole samanlainen. Tykkään tehdä asiat ajoissa, joten vähiten mukavaa työssä on esimerkiksi se, jos sovittuihin asioihin tulee viime hetken muutoksia – niihinkin toki sopeudun aina tilanteen mukaan.

Kun yli 30 vuotta sitten tulin liittoon töihin, työnkuva ja työvälineet olivat melkoisen erilaisia kuin nykyään: alussa meillä oli vain kaksi tietokonetta, ja niissäkin vain tekstinkäsittelyohjelmat. Laskuja kirjoitin tuolloin kirjoituskoneella. Kaikki oli siihen aikaan vielä paperilla, mikä vei hirveän paljon aikaa – onneksi nykyään on helpompaa! Tällaista jäsenjoukkoa, joka liitolla nykyään on, ei voisi enää pelkkien papereiden avulla pyöritellä.”


Faktalaatikko

Kuka: Päivi Ikonen, hallintoassistentti
Mitä tekee: Huolehtii mm. laskutuksesta, asiakaspalvelusta ja asiakasrekisterin hallinnasta.
Tausta: Merkonomi, Suomen Liikemiesten Kauppaopisto
Parasta työssä: Monipuoliset työtehtävät
Jos olisit joku hahmo, mikä olisit? ”Olisin sarjakuvahahmo B. Virtanen. Tähän hahmoon pystyn samaistumaan aika hyvin, vaikka työpaikan tilanteet sarjakuvassa ovatkin usein aika kärjistettyjä.”

Ota yhteyttä:

Päivi Ikonen
hallintoassistentti
paivi.ikonen(a)suomalainentyo.fi
puh. 050 379 7169

 

Tutustu Avainlippu-merkin asiakkuuspäällikkö Nina Pohjoiskoskeen: ”Parasta työssäni ovat ihmiset”

Tutustu projektipäällikkö Merja Mantilaan: ”Innostus on liiketoiminnan paras ajuri”

Tutustu tutkimuspäällikkö Jokke Eljalaan: ”Dataohjattua päätöksentekoa ja tulevaisuuden maalailua”

Tutustu viestintäpäällikkö Hanna Maliseen: ”Kasvuhakkerointia ja jatkuvaa viestinnän kehittämistä

Tutustu viestintäpäällikkö Sanna Huoviseen: ”Mielekkäintä viestintätyössäni on monipuolisuus”

Tutustu markkinointipäällikkö Reetta Mentuun: ”Suomessa on valtavasti osaamista, joka ansaitsee tulla näkyväksi”

Tutustu Design from Finland – ja Yhteiskunnallinen Yritys -merkin markkinointipäällikkö Niina Ollikkaan: ”Tuodaan vastuulliset ja hyvää tekevät yritykset esille”

Tutustu verkkoviestinnän asiantuntija Pilvi Rekoon: ”On ihanaa tehdä työtä, jolla on hyvä tarkoitus”

Tutustu asiakaskoordinaattori Annina Rauhalaan: ”Antoisinta on tuottaa positiivisia jäsenkokemuksia”

Tutustu hallintopäällikkö Päivi Fogelbergiin: ”Verkostoissa on voimaa”

Tutustu asiakuuspäälllikkö Minna Varikseen: ”Odotan innolla asiakaskohtaamisia”

Tutustu digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Tanja Lindholmiin: ”Opin jatkuvasti uutta”