”Suomessa on valtavasti osaamista, joka ansaitsee tulla näkyväksi”

31.1.2022

Tekijät esiin! -juttusarjassa Suomalaisen Työn Liitto nostaa esiin työntekijänsä ja esittelee heidän tekemäänsä työtä. Millaista työtä liitossa tehdään? Tällä kertaa omista tehtävistään kertoo markkinointipäällikkö Reetta Mentu.

Meillä on Suomessa valtavasti osaamista, joka ansaitsee tulla näkyväksi. Valmistusta, suunnittelua, vastuullista yritystoimintaa. Minulla on suuri ilo olla töissä organisaatiossa, jonka tavoitteena on kaiken tämän työn esiin tuominen ja sen puolesta puhuminen.

Olen liiton markkinointipäällikkö, ja merkkiemme osalta teen töitä eniten Avainlipun ja Avainlippu-yritysten kanssa. Vastaan Avainlipun brändistä ja olen mukana lähes kaikessa Avainlippuun liittyvässä, oli se sitten markkinointia, viestintää tai tutkimusta. Teemme omaa Avainlippu-kampanjointia, ja yhä enenevässä määrin haluamme tehdä sitä yhä tiiviimmin yhdessä jäsenten kanssa. Niin kuluttajat kuin yritykset tekevät yhä useammin valintoja arvojen perusteella, ja Avainlippu auttaa valitsemaan tuotteen tai palvelun, joka tuo työtä Suomeen.

Toinen tärkeä osa-alue, johon saan käyttää työaikaani, on asiakaskokemuksen kehittäminen. Olemme olemassa jäsenyrityksiämme varten. Muutama vuosi sitten lähdimme liiton toiminnassa tuomaan jäsenyritysten tarpeet tekemisen keskiöön ja asiakaskokemuksen kehittäminen otettiin keskeiseksi osaksi strategiaamme – vaikka jäsenten eteen tätä työtä oli toki jo sitä ennenkin tehty. Vedän tätä koko toimiston yhteistä asiakaskokemusprojektia, joka ei oikeastaan ole projekti – vaan tapa tehdä töitä.

Paljon kehittämistä onkin löytynyt, ja löytyy edelleen! Mittaamme, kyselemme, sparraamme jäsenten kanssa ja etsimme aktiivisesti paikkoja kehittää toimintaamme. Haluamme tarjota parempia aineistoja niin merkeistä kuin jäsenyydestä kertomisen tueksi, viestinnällistä tukea, tuoretta tutkimustietoa, koulutuksia ja verkostoitumista kasvavan jäsenmäärän tarpeisiin. Etätyöloikan myötä 2020 siirsimme koulutuksemme verkkoon, lisäsimme niitä tuntuvasti. Katso tästä liiton kaikki tapahtumat ja tule mukaan:  https://suomalainentyo.fi/tapahtumat/ Harva se viikko löydänkin itseni alustamassa verkossa toteutettavia koulutuksia ja vetämässä tilaisuuksia.

Työssäni, kuten elämässä muutenkin, parasta ovat ihmiset ja kohtaamiset. Jäsenyrityksissä, yhteistyökumppaniyrityksissä ja meillä liitossa. Yritysten ja yrittäjien tarinat, onnistumiset ja opit epäonnistumisista ovat kiinnostavia ja inspiroivia. Pidän työssäni myös siitä, että saan luoda uutta, olla rakentamassa liiton tapaa hoitaa asiakkuuksia, tehdä suunnitelmia niin tälle kuin tulevalle vuodelle ja useamman vuoden aikajänteellä.


Faktalaatikko

Kuka: Reetta Mentu
Mitä tekee: Markkinointipäällikkö
Tausta: KTM, markkinointi, viestintä, yritysstrategiat. Tausta mediatoimistossa ja mediatalossa, markkinoinnin ja viestinnän parissa.
Parasta työssä: Merkityksellisyys, ihmiset, tarinat, uuden oppiminen, monipuolisuus. Uskon, että työ on meistä suurimmalle osalle niin paljon muutakin kuin keino hankkia elanto. Samoin minulle!

Ota yhteyttä:

Reetta Mentu
Markkinointipäällikkö
puh. 050 561 5030
reetta.mentu(a)suomalainentyo.fi
LinkedIn

 

Tutustu Avainlippu-merkin asiakkuuspäällikkö Nina Pohjoiskoskeen: ”Parasta työssäni ovat ihmiset”

Tutustu projektipäällikkö Merja Mantilaan: ”Innostus on liiketoiminnan paras ajuri”

Tutustu tutkimuspäällikkö Jokke Eljalaan: ”Dataohjattua päätöksentekoa ja tulevaisuuden maalailua”

Tutustu viestintäpäällikkö Hanna Maliseen: ”Kasvuhakkerointia ja jatkuvaa viestinnän kehittämistä

Tutustu viestintäpäällikkö Sanna Huoviseen: ”Mielekkäintä viestintätyössäni on monipuolisuus”

Tutustu Design from Finland – ja Yhteiskunnallinen Yritys -merkin markkinointipäällikkö Niina Ollikkaan: ”Tuodaan vastuulliset ja hyvää tekevät yritykset esille”

Tutustu hallintoassistentti Päivi Ikoseen: ”Yksikään työpäivä ei ole samanlainen”

Tutustu verkkoviestinnän asiantuntija Pilvi Rekoon: ”On ihanaa tehdä työtä, jolla on hyvä tarkoitus”

Tutustu asiakaskoordinaattori Annina Rauhalaan: ”Antoisinta on tuottaa positiivisia jäsenkokemuksia”

Tutustu hallintopäällikkö Päivi Fogelbergiin: ”Verkostoissa on voimaa”

Tutustu asiakuuspäälllikkö Minna Varikseen: ”Odotan innolla asiakaskohtaamisia”

Tutustu digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Tanja Lindholmiin: ”Opin jatkuvasti uutta”