”Tulevaisuus on jo täällä”

Tekijät esiin! -juttusarjassa Suomalaisen Työn Liitto nostaa esiin työntekijänsä ja esittelee heidän tekemäänsä työtä. Millaista työtä liitossa tehdään? Tällä kertaa omista tehtävistään kertoo tutkimuspäällikkö Jokke Eljala.

”Olen tutkimuspäällikkö Jokke, ja ydintehtäviini kuuluvat Suomalaisen Työn Liiton tutkimusten hallinnointi ja tulevaisuuden työelämän hahmottaminen.

Tutkimukset ovat arvokas resurssi, sillä ne tuottavat ajantasaista tietoa suomalaisen työelämän tilasta ja antavat vinkkejä tulevaisuuden hahmottamiseen. Suomalaisen Työn Liiton jäsenille tutkimukset antavat lisää tietoa ja ymmärrystä siitä, mitä kuluttajamarkkinoilla tapahtuu ja miten työ muuttuu, ja auttavat sitä kautta jäseniä myös kehittämään toimintaansa. Tutkimustuloksista viestiminen auttaa meitä kertomaan suomalaisille niistä syistä, miksi suomalaisia tuotteita ja palveluita kannattaa ostaa – samalla voimme esitellä hienoa suomalaista työtä tekeviä jäsenyrityksiämme.

Tällä hetkellä työtehtäväpinossani päällimmäisenä on kaksi hanketta: suomalaisen työn ylpeydenaiheita esiin nostava, yhdessä jäsenyritysten ja yhteistyökumppaneiden kanssa järjestettävä Made by Finland -kampanja ja suomalaisen työelämän puitteita uudistava Työelämäbrändi-hanke. Yhdessä tuomme esiin niitä loistavia asioita, joita Suomessa tehdään, ja liputamme suomalaisia ylpeydenaiheita myös kansainvälisesti.

Tyypillinen työviikkoni koostuu kolmesta osasta: maailman tapahtumien ja työelämän muutosten signaalien kartoittamisesta, palavereista ja hirveästä määrästä kirjoittamista. Kirjoitan mielipidekirjoituksia, lehtiartikkeleita, blogitekstejä sekä liitolle että jäsenyrityksille, vierasblogeja ja juttuja asiakaslehtiin. Käyn myös puhumassa muuttuvasta työelämästä monissa tilaisuuksissa.

Parasta työssäni on ehdottomasti se, että pystyn seuraamaan hyvin laaja-alaisesti suomalaista työelämää ja siitä käytävää keskustelua. Tulevaisuus on täällä jo nyt, se pitää vain nähdä tietyistä signaaleista ja löytää oikea suunta tutkimustulosten antamista vihjeistä. Meillä on myös mielettömän kiva työyhteisö, jossa voi vapaasti sanoa oman mielipiteensä.

Tässä työssä riittämättömyyden tunne on joskus suunnaton, sillä kiinnostavia asioita on niin paljon, että kaikkeen ei vain voi reagoida. Onneksi mukavia asioita on niin paljon, että harmitus unohtuu nopeasti!”


Faktalaatikko

Kuka: Jokke Eljala
Mitä tekee: Tutkimuspäällikkö, vastaa liiton tutkimuksista
Tausta: Sosiaalipsykologin koulutus, kaupallista osaamista kertynyt työn kautta. Ollut erikoistutkijana Tampereen yliopistolla ja tulevaisuustrendi-tiimissä Nokialla.
Parasta työssä: Pystyy laaja-alaisesti seuraamaan suomalaista työelämää ja työstä käytävää keskustelua.
Jos olisit joku hahmo, mikä olisit? ”Olisin Clark Kent, koska Teräsmies haluaa auttaa maailmaa ja on aina hyvän puolella.”

Ota yhteyttä:

Jokke Eljala
Tutkimuspäällikkö
puh. 050 374 7410
jokke.eljala(a)suomalainentyo.fi
https://www.linkedin.com/in/jokkeeljala/

 

 

Tutustu Avainlippu-merkin asiakkuuspäällikkö Nina Pohjoiskoskeen: ”Parasta työssäni ovat ihmiset”

Tutustu projektipäällikkö Merja Mantilaan: “Innostus on liiketoiminnan paras ajuri”

Tutustu viestintäpäällikkö Sanna Huoviseen: ”Mielekkäintä viestintätyössäni on monipuolisuus”

Tutustu viestintäpäällikkö Hanna Maliseen: “Suomalaisen työn menestystarinat ovat ehtymätön lähde, josta ammentaa”

Tutustu toimitusjohtaja Tero Lausalaan: “On suuri etuoikeus päästä tekemään tätä työtä”

Tutustu markkinointipäällikkö Reetta Mentuun: ”Suomessa on valtavasti osaamista, joka ansaitsee tulla näkyväksi”

Tutustu Yhteiskunnallinen Yritys -merkin markkinointipäällikkö Niina Ollikkaan: ”Tehtäväni on nostaa hyvät yritykset näkyviksi”

Tutustu hallintoassistentti Päivi Ikoseen: “Yksikään työpäivä ei ole samanlainen”

Tutustu verkkoviestinnän asiantuntija Pilvi Rekoon: “On ihanaa tehdä työtä, jolla on hyvä tarkoitus”

Tutustu asiakaskoordinaattori Annina Rauhalaan: ”Antoisinta on tuottaa positiivisia jäsenkokemuksia”