”Parasta työssäni ovat ihmiset”

6.2.2020

Tekijät esiin! -juttusarjassa Suomalaisen Työn Liitto nostaa esiin työntekijöitään ja esittelee heidän tekemäänsä työtä. Millaista työtä liitossa tehdään? Tällä kertaa omista tehtävistään kertoo Nina Pohjoiskoski, Avainlippu-merkin asiakkuuspäällikkö.

Kun Nina Pohjoiskoski aloitti työnsä Suomalaisen Työn Liitossa tammikuussa 2017, hän oli enemmän kuin innoissaan. Suomi 100 -juhlavuosi oli alkanut rivakasti, ja uusi työ liitossa täysin uudessa pestissä Avainlippu-merkin asiakkuuspäällikkönä vieläkin rivakammin. Nyt työnkuva on selkeytynyt ja asiakastyö täyttää päivät.

Ninan päätehtävänä on tukea yrityksiä Avainlippu-merkin hyödyntämisessä omassa markkinoinnissa ja viestinnässään. Monet neuvot ja avut ovat tarpeen, kun yritykset pohtivat merkin käyttötapoja ja -mahdollisuuksia. ”Tarjoan yrityksille ratkaisuja siihen, miten Avainlippu-merkistä ja sen edustamista arvoista kannattaa viestiä yritysten omille sidosryhmille, asiakkaille, omalle henkilökunnalle ja myyntiverkostolle.”

”Avainlipun kehittämisen ja tunnettuuden lisäämisen lisäksi pidän aktiivisesti yhteyttä merkkiä kantaviin jäsenyrityksiin. Kannustan heitä käyttämään merkkiä ahkerasti ja kerron, millä tavoin sitä voi hyödyntää ja opastan heitä esimerkiksi extranet-jäsenpalvelun käytössä. Työ on pitkälti yhteistyötä jäsenten kanssa, joten aika kuluu kentällä ympäri maata reissaten”, Nina kertoo. Hän osallistuu myös aktiivisesti asiakaskokemusprojektiin, tavoitteena kehittää asiakaskokemusta entistä paremmaksi.

Liiton järjestämät asiakastilaisuudet kuten tarina- ja viestintätyöpajat ovat hyvä esimerkki tilaisuuksista, joissa jäsenet oppivat uutta ja saavat tietoa merkkien käytöstä, sekä liiton tarjoamista jäseneduista, palveluista ja kampanjoista. ”Yhä tärkeämpää on myös verkostoituminen ja toisiin tutustuminen, sekä jäsenten kesken että liiton ihmisten ja jäsenten välillä”, hän lisää. Yhteistyössä on voimaa ja Nina onkin ahkera LinkedIn-palvelun käyttäjä. Jos et vielä itse kuulu hänen LinkedIn-verkostoonsa niin laita kutsua tulemaan.

Ninan työviikkoon kuuluu muun muassa yhteydenpitoa jäsenyrityksiin sähköpostitse ja puhelimitse, asiakkaiden tapaamista eri paikkakunnilla, tapahtumajärjestelyjä, paljon suunnittelua sekä monenmoista muuta tehtävää – kuten vaikkapa uutiskirjeiden tai blogien kirjoittamista. Aina nauravainen, kaksikielisenä kasvanut Nina puhuu myös sujuvaa ruotsia: ”Ja, ni kan gärna umgås med mej också på svenska!” Viime vuonna Nina aloitti webinaarien pitämisen erityisesti uusille jäsenyrityksille. Suomi on maantieteellisesti laaja maa joten joka paikkaan ei voi ehtiä. Onneksi nykyajan digitaaliset keinot ovat suureksi avuksi.

Mikä asiakkuuspäällikön työssä sitten on ollut tähän asti parasta?

”Ehdottomasti parasta työssäni ovat ihmiset ja asiakkaiden kanssa tekemisissä oleminen. Olen koko ikäni ollut asiakaspalvelu- ja myyntitehtävissä ja se sopii minulle loistavasti. Tulee hyvä mieli kun on voinut auttaa asiakasta hänen mieltä askarruttavassa asiassa.  Sekä tietysti aivan loistavat työkaverit – tämä on mahtava työyhteisö ja on ilo tehdä merkityksellistä työtä!”


Faktalaatikko

Kuka: Nina Pohjoiskoski
Mitä tekee: Rakentaa mielikuvaa Avainlipusta ja lisää sen tunnettuutta. Avainlippu-yhteyshenkilö.
Tausta: Kaupallisen alan koulutus, opiskellut markkinointia ja johtamista. Tehnyt paljon asiakastyötä.
Parasta työssä: Ihanat asiakkaat ja mahtavat työkaverit.
Jos olisit joku hahmo, mikä olisit? ”Olen aina ihannoinut Pikku Myytä. Myy on sinnikäs ja pippurinen, ja menee koko ajan eteenpäin. Sinnikkyys on ohjannut minua koko elämäni ajan tähän päivään asti, ja se on auttanut monessa tilanteessa. Sinnikkyydellä ja oikealla asenteella pääsee vaikeidenkin asioiden yli.”

Ota yhteyttä:

Nina Pohjoiskoski
Avainlippu-merkin asiakkuuspäällikkö
puh. 050 344 6048
nina.pohjoiskoski(a)suomalainentyo.fi
https://linkedin.com/in/ninapohjoiskoski

 

 

Tutustu projektipäällikkö Merja Mantilaan: ”Innostus on liiketoiminnan paras ajuri”

Tutustu tutkimuspäällikkö Jokke Eljalaan: ”Tulevaisuus on jo täällä”

Tutustu viestintäpäällikkö Sanna Huoviseen: ”Mielekkäintä viestintätyössäni on monipuolisuus”

Tutustu viestintäpäällikkö Hanna Maliseen: ”Suomalaisen työn menestystarinat ovat ehtymätön lähde, josta ammentaa”

Tutustu toimitusjohtaja Tero Lausalaan: ”On suuri etuoikeus päästä tekemään tätä työtä”

Tutustu markkinointipäällikkö Reetta Mentuun: ”Suomessa on valtavasti osaamista, joka ansaitsee tulla näkyväksi”

Tutustu Yhteiskunnallinen yritys -merkin markkinointipäällikkö Niina Ollikkaan: ”Tehtäväni on nostaa hyvät yritykset näkyviksi”

Tutustu Design from Finland -merkin markkinointipäällikkö Johanna Lahteen: ”Saan olla rakentamassa Suomi-kuvaa, johon itse uskon”

Tutustu hallintoassistentti Päivi Ikoseen: ”Yksikään työpäivä ei ole samanlainen”

Tutustu verkkoviestinnän asiantuntija Pilvi Rekoon: ”On ihanaa tehdä työtä, jolla on hyvä tarkoitus”

Tutustu asiakaskoordinaattori Annina Rauhalaan: ”Antoisinta on tuottaa positiivisia jäsenkokemuksia”