”On ihanaa tehdä työtä, jolla on hyvä tarkoitus”

13.10.2021

Tekijät esiin! -juttusarjassa Suomalaisen Työn Liitto nostaa esiin työntekijänsä ja esittelee heidän tekemäänsä työtä. Millaista työtä liitossa tehdään? Tällä kertaa omasta työstään kertoo verkkoviestinnän asiantuntija Pilvi Reko.

Ideoita pursuava, sydämellinen ja ”do it yourself” -asenteella varustettu verkkoviestinnän asiantuntija Pilvi Reko keksii some-kisat käden käänteessä ja haluaa yllättää niin työkaverit kuin jäsenetkin tekemällä asioita vähän yli odotusten.

”Teen töitä liitossa verkkoviestinnän asiantuntijana. Sosiaalinen media ja verkkoviestintä ovat varmasti näkyvin osa toimenkuvaani, mutta teen paljon muitakin työtehtäviä.

Olen juuri saanut työpöydälleni Design from Finland -merkin somestrategian, jota alan viemään eteenpäin. Olen pitkään toiminut Avainlippu-merkin parissa ja näin olleen siis hieman uudet tuulet puhaltavat. Mielenkiintoista! Tällä hetkellä teen Design from Finland -merkin loppuvuoden somesuunnitelman toteutuksia ja toisaalta suunnitellaan jo ensi vuoden someviestinnän linjoja, kampanjoita, teemoja ja postaustyyppejä. Suunnittelun lisäksi käytännön sisällöntuotanto vie suurimman osan someviestintään menevästä ajasta: siihen kuuluu muun muassa kuvien muokkausta, tekstien ideointia sekä postausten tekemistä ja ajastusta eri kanaviin. Viikon yrityspostauksia tehdään yhteistyössä Design from Finland -merkkiä kantavien yritysten kanssa. Minuun saa ottaa rohkeasti yhteyttä, jos some-asioista herää kysymyksiä! Jaamme myös tosi mielellämme Design from Finland -merkkiyritysten postauksia Instagramissa. Meidät kannattaa tägätä postauksiin, niin huomaamme ne ja voimme jakaa niitä.

Työtehtäviini kuuluu myös monet muut liiton viestintään ja verkkoon liittyvät projektit sekä verkkosivujen päivitys verkkosivujen päivitys. Liitolla on melkoinen määrä erilaisia verkkosivuja, ja niiden päivittäminen ja ylläpito kuuluvat viestintätyöhön. Lähetämme jäsenyrityksille ja kuluttajille säännöllisesti myös uutiskirjeitä, ja niiden koostaminen ja lähettäminen ovat osa työtäni.

Nautin somesisältöjen ideoinnista ja toteutuksesta. On hauska seurata, miten ihmiset reagoivat eri asioihin sosiaalisessa mediassa. Olen monessa asiassa ”do it yourself” -henkinen: haluan oppia itse tekemään vaikkapa mainontaa eri työkaluilla eri kanaviin, aina ideoinnista käytännön toteutukseen asti. Tykkään siitä, kun asiat etenevät suunnitelmallisesti ja hommat rullaavat. Pidän tulosten analysoinnista ja Excelin pyörittelystä, ja minua kiinnostaa myös markkinoinnin automaatio, johon liitossa ollaankin tulevaisuudessa panostamassa enemmän.

Ikävintä töissä on silloin, jos hommat junnaavat paikallaan – silloin haluaisin päästä jo tekemään asioita, enkä vain pohdiskella. Vaikka työni on usein pirstaleista, se on myös vaihtelevaa. Tykkään työstäni liitossa erityisesti siksi, että tunnen pääseväni vaikuttamaan oman työni kautta isoihinkin asioihin. On ihanaa tehdä työtä, jolla on hyvä tarkoitus. Pidän myös siitä, että pääsen tutustumaan suomalaisiin yrityksiin – liitto onkin työpaikkana monella tapaa hyvä näköalapaikka niihin.

Olen työssäni hyvin asiakaspalveluhenkinen ja minusta on kiva yllättää niin työkaverit kuin jäsenetkin tekemällä asioita vähän yli odotusten. Varsinkin somessa nöyrä viilipyttyasenne on tarpeen, ja ystävällisyydellä pääsee pitkälle.”


Faktalaatikko

Kuka: Pilvi Reko, verkkoviestinnän asiantuntija
Mitä tekee: Suunnittelee ja päivittää sisältöä Design from Finland some-kanaviin ja verkkosivuille.
Tausta: Kauppatieteiden maisteri. Opiskellut markkinointia, yritysviestintää ja vastuullista liiketoimintaa.
Parasta työssä: Ideointi ja käytännön tekeminen, vaihtelevuus.
Jos olisit joku hahmo, mikä olisit? ”Nykyään minussa taitaa olla Muumimamman kaltaisia piirteitä, koska kotona vipeltää 4- ja 1-vuotiaat lapsoset, ja käsilaukustani löytyy kaikkea mahdollista kaikkiin tilanteisiin, aina laastareista erilaisiin välipaloihin ja ruuvimeisseliin.”

 

Ota yhteyttä:

Pilvi Reko
verkkoviestinnän asiantuntija
pilvi.reko(a)suomalainentyo.fi
puh. 050 346 6576

 

Tutustu Avainlippu-merkin asiakkuuspäällikkö Nina Pohjoiskoskeen: ”Parasta työssäni ovat ihmiset”

Tutustu projektipäällikkö Merja Mantilaan: ”Innostus on liiketoiminnan paras ajuri”

Tutustu tutkimuspäällikkö Jokke Eljalaan: ”Dataohjattua päätöksentekoa ja tulevaisuuden maalailua”

Tutustu viestintäpäällikkö Hanna Maliseen: ”Kasvuhakkerointia ja jatkuvaa viestinnän kehittämistä

Tutustu viestintäpäällikkö Sanna Huoviseen: ”Mielekkäintä viestintätyössäni on monipuolisuus”

Tutustu markkinointipäällikkö Reetta Mentuun: ”Suomessa on valtavasti osaamista, joka ansaitsee tulla näkyväksi”

Tutustu Design from Finland – ja Yhteiskunnallinen Yritys -merkin markkinointipäällikkö Niina Ollikkaan: ”Tuodaan vastuulliset ja hyvää tekevät yritykset esille”

Tutustu hallintoassistentti Päivi Ikoseen: ”Yksikään työpäivä ei ole samanlainen”

Tutustu asiakaskoordinaattori Annina Rauhalaan: ”Antoisinta on tuottaa positiivisia jäsenkokemuksia”

Tutustu hallintopäällikkö Päivi Fogelbergiin: ”Verkostoissa on voimaa”

Tutustu asiakuuspäälllikkö Minna Varikseen: ”Odotan innolla asiakaskohtaamisia”

Tutustu digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Tanja Lindholmiin: ”Opin jatkuvasti uutta”