suomalainentyö.fi sinivalkoinenvalinta.fi avainklubi.fi madebyfinland.fi designfromfinland.com

Design from Finland

Design from Finland -merkki viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä ja korostaa suomalaisen aineettoman työn merkitystä Suomen menestymisen ja työllisyyden kannalta.

Design from Finland

Design from Finland -merkki viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä ja korostaa suomalaisen aineettoman työn merkitystä Suomen menestymisen ja työllisyyden kannalta.

Mitä

Merkki kertoo, että tuote tai palvelu on muotoiltu Suomessa ja muotoiluun on investoitu. Tuote voi olla valmistettu Suomessa tai ulkomailla.

Lue säännöt

Kenelle

Yritykselle, joka haluaa erottautua suomalaisen muotoilun osaajana ja muotoilulla on merkittävä vaikutus yrityksen tuotteiden ja palveluiden menestykseen.

Merkkitestiin

Miksi

Merkki auttaa erottumaan kilpailijoista ja viestii kuluttajille korkealuokkaisesta suomalaisesta muotoiluosaamisesta myös kansainvälisesti.

Hae merkkiä

Design from Finland -merkki pähkinänkuoressa

Design from Finland -merkki lanseerattiin vuonna 2011 tarpeesta tehdä muotoilu suomalaisten yritysten menestystekijänä näkyväksi. Merkki  kertoo kuluttajille Suomessa ja ulkomailla suomalaisesta korkealuokkaisesta osaamisesta. Hyvin muotoillut tuotteet ja palvelut ovat parempia käyttää ja haluttavampia kuluttajien silmissä.

Design from Finland -merkki voidaan myöntää tuotteelle tai palvelulle, joka on muotoiltu Suomessa, ja voidaan osoittaa että yritys on investoinut suomalaiseen muotoiluun.

Yrityksen pääkonttorin tulee olla Suomessa. Tuotteen valmistus voi tapahtua Suomessa tai ulkomailla. Katso tarkat myöntämisperusteet Design from Finland -merkin säännöistä.

Design from Finland -merkin käyttöoikeuden myöntää kolmeksi vuodeksi kerrallaan hakemusten perusteella alan asiantuntijoista koottu puolueeton Design from Finland -toimikunta. Kaikki Design from Finland -merkkiä kantavat yritykset löydät jäsenlistauksestamme.

Designfromfinland.com-sivusto esittelee suomalaisen designin huippuosaajia ja kiinnostavia artikkeleita designin uusista tuulista. Englanninkielinen sivusto on tarkoitettu kaikille suomalaisesta designista kiinnostuneille.

Design from Finland -merkki on myönnetty jo sadoille tuotteille tai palveluille. Katso kaikki merkin saaneet tuotteet ja palvelut Sinivalkoinenvalinta.fi -palvelusta. Alla muutamia esimerkkejä Design from Finland -tuotteista ja -palveluista.

Näyteikkuna

Katso täältä, miten yritykset hyödyntävät Design from Finland -merkkiä liiketoiminnassaan.

dff-sivusto

Designfromfinland.com - Suomalaisen designin koti

Englanninkielinen Design from Finland -sivusto esittelee suomalaisen designin huippuosaajia ja kiinnostavia artikkeleita designin uusista tuulista. Sivusto on tarkoitettu kaikille suomalaisesta designista kiinnostuneille globaalisti. Myös kansainvälisesti toimivat Design from Finland -merkkiä kantavat yritykset saavat linkityksen sivuille.

Tutustu sivustoon

Merkkitesti

Testaa mikä suomalaisesta työstä ja yhteiskunnallisista arvoista kertova merkki sopii yrityksellesi parhaiten!

 1. Valmistatteko tuotteita Suomessa?
 2. Tuotatteko palveluita pääasiassa kotimaisin voimin?
 3. Onko yrityksenne pääkonttori Suomessa ja onko suomalainen omistuspohja yrityksessänne merkittävä?
 4. Onko yrityksenne perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää?
 5. Ohjautuuko yrityksenne voitosta yli puolet yhteiskunnalliseen hyvään?
 1. Onko yrityksenne yhteiskunnallisen mission kertominen asiakkaille mielestänne tärkeää?
 2. Onko muotoilu tärkeä osa yrityksenne liiketoimintaa ja menestystä?
 3. Haluaako yrityksenne viestiä asiakkailleen ja sidosryhmilleen ainutlaatuisesta suomalaisesta muotoilustaan?
 4. Onko yrityksellänne tarvetta erottua korkealaatuisella suomalaisella muotoilu­osaamisellaan kilpailijoistaan kansainvälisillä markkinoilla?
 5. Seuraava
 • 1.Testaa
 • 2.Vaikutu
 • 3.Hae
Lue Design from Finland -merkin myöntämiseen ja käyttöön liittyvät säännöt. Säännöt >>
Design from Finland -merkin hakeminen on helppoa. Lue tarkemmat hakuohjeet. Hakuohjeet >>
Katso Design from Finland -merkkitoimikunnan kokoonpano ja seuraavat merkkien myöntämispäivät. Toimikunnat >>
Logon, graafisen ohjeistuksen, viestintäohjeet ja muut materiaalit saat käyttöösi extranetistä. Extranet >>

Seuraa keskustelua

#suomalainentyo #designfromfinland #finnishdesign