Design from Finland

Pentikin ensimmäinen vastuullisuuskatsaus on julkaistu ja kunnianhimoiset tavoitteet asetettu tuleville vuosille

Suomalainen sisustamisen designtalo Pentik on julkaissut vuoden 2021 vastuullisuuskatsauksen. Perheyrityksen ensimmäinen vastuullisuuskatsaus avaa yrityksen vastuullisuustyöstä arjessa ja kertoo myös tulevien vuosien kunnianhimoisista tavoitteista. Tuore katsaus tarjoaa tietoa yrityksen taloudesta, tuotteista, henkilöstön hyvinvoinnista ja ympäristötyöstä.

Uudet myönnetyt Design from Finland -merkit

Design from Finland -merkki kertoo suomalaisesta korkealuokkaisesta muotoiluosaamisesta niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Merkkiä kantavat tuotteet ja palvelut on muotoiltu Suomessa ammattimaisesti, vastuullisesti ja käyttäjälähtöisesti. Design from Finland -merkkiyritykset viestivät avoimesti tuotantoketjunsa rakenteesta ja valmistusmaasta.

Ehdota Vuoden Designteko 2022 -tunnustuksen saajaa!

Pian on aika myöntää jälleen Vuoden Designteko -tunnustus! Ehdokkaina ovat kaikki Design from Finland -jäsenyritykset. Tunnustuksen myöntämisen kriteereinä ovat omaperäisyys, vastuullisuus ja design osana arkea. […]

Terveisiä mielikuvituksen leikkikentiltä

Hihassa kieppuu saukko, hupusta kurkkii karhu, ja tasku tuntuu miltei odottavan kelpo hiekkakakkuannosta. Seikkailu on leikkijää vaille valmis, kun naulakossa on Reiman vaatteita. Ne on suunniteltu pienintä yksityiskohtaa myöten lasten iloksi, innostamaan leikkiin ja ulkoiluun säällä kuin säällä.

Myös digitaaliset palvelut voivat hankkia Design from Finland -merkin

Design from Finland -merkki tekee suomalaisen muotoiluosaamisen näkyväksi. Merkki kertoo, että tuote tai palvelu on muotoiltu Suomessa ja sen ammattimaiseen muotoiluun on investoitu. Se sopii yrityksille, jotka haluavat erottautua suomalaista muotoiluosaamista edustavilla tuotteillaan ja palveluillaan niin digitaalisten ratkaisujen kuin perinteisen muotoilun kentällä.

Pakkaus palaa ja palaa ja palaa kotiin

Lähetti tuo ovelle verkkokauppalöydön, joka on kääritty vahvasti muoviin, paperiin ja pahviin. Helppo ostos ilahduttaa, mutta kertakäyttöpakkauksen valmistuksen hiilijalanjälki kaihertaa: se on paljon isompi kuin esimerkiksi kuljetuksen. Suomalainen RePack muuttaa kuitenkin maailmaa, kyyti kerrallaan.

Viltin pitkä tie suunnittelupöydältä suomalaisille vauvaperheille

Liettualaisen Barker Textilesin yhteydenotto loppuvuodesta 2020 käynnisti pitkän prosessin, jonka tuloksena kaikilla suomalaisilla vauvaperheillä on mahdollisuus nauttia laadukkaasta viltistä, joka toimitetaan heille KELAn äitiyspakkauksessa. Suomalaisomisteisen tekstiilitehtaan Barker Textilesin ja Pohjoismaiden suurimman tekstiilisuunnitteluagentuurin Patternsfrom Agencyn ensimmäinen yhteistyö oli menestyksekäs.