suomalainentyö.fi sinivalkoinenvalinta.fi avainlippu.fi

Design from Finland

Design from Finland är ett märke som vittnar om unik finländsk formgivning. Därtill framhäver märket betydelsen av immateriellt arbete med tanke på Finlands framgång och sysselsättning i Finland.

Design_from_Finland_header

Design from Finland

Design from Finland är ett märke som vittnar om unik finländsk formgivning. Därtill framhäver märket betydelsen av immateriellt arbete med tanke på Finlands framgång och sysselsättning i Finland.

Vad

Märket talar om för konsumenter att produkten eller tjänsten är formgiven i Finland och att man investerat i formgivningen. Produkten kan vara tillverkad i Finland eller utomlands.

Läs reglerna

För vem

Märket lämpar sig för företag som vill skilja sig ur mängden och framhäva sin kunnighet inom finländsk formgivning. Märket är även lämpligt för företag vars produkter och tjänster på ett avsevärt sätt påverkats av finländsk formgivning.

Se våra medlemmar

Varför

Märket hjälper företag att skilja sig ur mängden och få konkurrensfördelar i jämförelse med konkurrenter. Även utomlands signalerar märket högklassig kunnighet inom finländsk formgivning.

Ansök om märket

Design from Finland -märket i ett nötskal

Design from Finland -märket lanserades år 2011 och föddes ur ett behov att framhäva betydelsen av finländsk formgivning för finländska företags framgång. Märket talar om för konsumenter i Finland och utomlands att produkten är förknippad med högklassigt finländskt kunnande. En väl formgiven produkt eller tjänst är mer behaglig att använda och efterfrågan av dessa produkter och tjänster är stor bland konsumenter.

Design from Finland är ett kollektivmärke som kan beviljas åt produkter eller tjänster som är formgivna i Finland och i vars formgivning man investerat i Finland.

Företagets huvudkontor bör finnas beläget i Finland. Produkten får vara producerad i Finland eller utomlands. Företaget informerar offentligt sin produktionskedjas konstruktion och produktionsland. Se detaljerade grunder för ett beviljande av märket under reglerna för kollektivmärket Design from Finland.

På basis av en ansökning beviljas användningsrättigheterna till kollektivmärket Design from Finland för tre år åt gången av en Design from Finland -direktion som består av opartiska experter. I vår lista över medlemmar hittar du all företag som blivit beviljade märket.

Kollektivmärket Design from Finland har beviljats åt hundratals produkter och tjänster. På nättjänsten Ett blåvitt val Sinivalkoinenvalinta.fi (endast på finska) hittar du alla produkter och tjänster som blivit beviljade märket. Nedan hittar du några exempel på sådana produkter och tjänster som bär märket Design from Finland.

Ladataan tuotteita

Läs mer om reglerna och på vilka grunder användningsrättigheterna för märket Design from Finland beviljas. Regler »
Det är lätt och enkelt att ansöka om användningsrättigheter till märket Design from Finland. Ansök »
Se samansättningen för direktionen som har hand om Design from Finland samt vilket datum våra kollektivmärken beviljats. Direktionerna »
Via vårt extranät hittar du vår logga, våra grafiska anvisningar, vår kommunikationsanvisning och allt övrigt kommunikationsmaterial som har att göra med detta kollektivmärke. Extranät »

Följ diskussionen