Puhtaan ja turvallisen elinympäristön puolesta – EnviroVet

transparent image

EnviroVet rakentaa parempaa yhteiskuntaa edistämällä elinympäristön terveellisyyttä ja puhtautta. Toimitusjohtaja Outi Lepistö kertoo lisää EnviroVetin toiminnasta.

Toimimme ympäristöterveydenhuollon alalla ja tavoitteenamme on varmistaa, että kaikilla suomalaisilla on mahdollisuus turvallisiin elintarvikkeisiin ja puhtaaseen juomaveteen. Työskentelemme myös sisäilmaongelmien parissa ja huolehdimme eläinten terveydestä ja hyvinvoinnista.

Käytännössä teemme työtämme järjestämällä koulutuksia, auditoimalla, neuvomalla sekä antamalla lausuntoja. Teemme sekä yritysten että  kuntien tilaamia tarkastuksia niin viranomaisten omaan toimintaan kuin muun muassa elintarvikkeiden valmistustiloihin. Olemme auditoineet suomalaisia teurastamoja ja olleet mukana monen suositun suomalaisen elintarvikkeen laadunvarmistuksessa. Elintarvikealan yrityksissä ratkomme myös erilaisia tuotteisiin, prosesseihin ja elintarviketurvallisuuteen liittyviä haasteita.

Koulutamme yritysten henkilökuntaa, viranomaisia ja opiskelijoitakin. Pääasiakkaitamme ovat kuntien terveystarkastajat ja eläinlääkärit sekä elintarvikealan yritykset ja ketjut, mutta viime kädessä asiakkaitamme ovat kaikki suomalaiset kuluttajat, joiden terveyden hyväksi toimimme. Turvalliset elintarvikkeet ja vesi eivät ole itsestäänselviä asioita edes Suomessa.

Mittauksilla ja auditoinnilla luotettavaa tietoa

EnviroVetin arvoja ovat laadukkuus, asiantuntemus ja riippumattomuus. Olemme puolueeton asiantuntijataho, joka tuottaa tietoa ja osaamista kaikkien sitä tarvitsevien käyttöön. Haluamme olla mukana ratkomassa oman alamme suuria ja pieniä yhteiskunnallisia haasteita.

Parhaita muistoja ovat tapaukset, joissa auditointien ja mittausten avulla on ratkaistu ongelmia joihin ei ole muuten saatu apua. Esimerkiksi eräs pariskunta oli pitkään kärsinyt meluongelmasta asunnossaan, mutta asunto-osakeyhtiö ei myöntänyt haitan olemassaoloa. Melu oli jo aiheuttanut vakavaa unettomuutta ja sen seurauksena pariskunnan elämä oli mennyt sekaisin. Kun sitten osoitimme mittaustuloksilla kiistattomasti terveyshaitan olemassaolon, pariskunta liikuttui kyyneliin.

Eräässä elintarvikkeiden valmistuspaikassa taas mystinen, vain silloin tällöin esiintyvä mutta vakava laatuongelma riivasi erästä suosittua tuotetta. Ongelmaa olivat tuloksetta ratkoneet niin viranomaiset, sertifioijat kuin konsultitkin. Mysteeri alkoi pikku hiljaa ratketa auditointikäynneillä ja lopulta salapoliisityö johti oikeille jäljille. Syy selvisi vihdoin ja kaikki olivat erittäin tyytyväisiä.

Meillä EnviroVetillä on tärkeää nostaa asiantuntijuus oikeaan arvoonsa. Päätöksenteon tulisi aina perustua tutkittuun tietoon ja asiantuntemukseen, ei mututuntumaan tai mielipiteisiin. Globalisaatio, yhteiskunnan murros ja ilmastonmuutos tuovat mukanaan uusia riskejä, kuten antibioottiresistenssin, eläimistä ihmisiin leviävät taudit, epidemiat ja sisäilmaongelmat. Toivomme, että asiantuntemustamme tällä alalla hyödynnetään tulevaisuudessa vielä paljon nykyistä enemmän.

Toimintaa ihmisten ja eläinten hyvinvoinnin hyväksi

Työskentelemme  voittoa tavoittelematta ihmisten ja eläinten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Alun perin EnviroVet onkin perustettu tukemaan julkista sektoria. Haluamme olla tiiviisti mukana rakentamassa entistä parempaa yhteiskuntaa, eikä arvomaailmamme ole sidottu taloudellisen hyödyn tavoitteluun. Yhteiskunnallinen yritys -merkin vaatimukset täyttyvät meillä kuin itsestään.

Merkin ansiosta olemme saaneet toimintamme perustan ja arvot esille tiivistetyssä ja selkeässä muodossa sekä asiakkaillemme että kuluttajille. Yhteiskunnallinen yritys -merkki on tae toimintamme luotettavuudesta. Meille on myös tärkeää tukea näkyvästi suomalaista työtä. Kaikki toimintamme ja ostopalvelumme aina koodaukseen asti tehdäänkin Suomessa.

Yhteiskunnallisuus on kaiken toimintamme kivijalka, sillä teemme työtä yhteiskunnan ja yleisen edun hyväksi. Olemme arki- ja asiakastyön lisäksi tiiviisti mukana monessa yhteiskunnallisesti tärkeässä hankkeessa, työryhmässä ja asiantuntijatehtävissä. Haluamme antaa asiantuntemuksemme yhteiskunnan käyttöön mahdollisimman laajasti. Yhteiskunta on kustantanut meille erinomaisen ja monipuolisen koulutuksen, ja nyt me haluamme jakaa osaamistamme toimialamme kehittämiseksi, edistämiseksi ja tehostamiseksi.

EnviroVet on mukana Hyvät yritykset näkyviksi -kampanjassa, joka nostaa esiin hyvää tekeviä yhteiskunnallisia yrityksiä. Nämä yritykset ratkovat yhteiskunnan ja ympäristön ongelmia, toimivat vastuullisesti ja käyttävät vähintään puolet voitostaan toimintansa kehittämiseen tai lahjoittavat sen määrittämäänsä hyvään tarkoitukseen. Hyvät yritykset tunnistat Yhteiskunnallinen yritys -merkistä. www.yhteiskunnallinenyritys.fi

Jaa artikkeli