Asuntosäätiö – Onnella on osoite

transparent image

Asuntosäätiön toiminnan tarkoituksena on jo 70 vuotta ollut asuntopulan voittaminen ja yleisen asumistason kohottaminen. Viestintä- ja markkinointijohtaja Johanna Otranen kertoo lisää Asuntosäätiön toiminnasta.

Uskomme Asuntosäätiössä, että onnelliset kodit ja laadukas asuminen kuuluvat kaikille. Olemme 70 vuoden ajan tehneet työtämme missiomme Hyvä koti kaikille mukaisesti. Asuntosäätiön perustivat vuonna 1951 kuusi suomalaista kansalaisjärjestöä – Invalidiliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, SAK, Vuokralaiset ja Väestöliitto sekä Virkamiesliitto (lakkautettu), jotka halusivat voittaa asuntopulan ja parantaa tavallisten ihmisten asumisoloja. Nämä kivijalat ohjaavat yhä toimintaamme.

Olemme tänään neljänneksi suurin asuinkiinteistöjen omistaja Suomessa. Tarjoamme lähes 18 000 kotia 31 paikkakunnalla; asumisoikeuskoteja, vuokrakoteja ja omistuskoteja. Vuosittain käynnistämme noin 400 uuden asunnon tuotannon. Kaiken toimintamme ytimessä ovat vastuullisuus ja yleishyödyllisyys: emme tavoittele välitöntä voittoa tai taloudellista etua.

Yhteiskunnallinen Yritys -merkki viestii toimintamme tarkoituksesta ja luonteesta, ja Avainlippu-merkki suomalaisesta alkuperästämme ja työllistämisestämme kotimaassa.

Kestäviä kortteleita ja onnellisia koteja

Haluamme, että kaikilla on hyvä koti ja viihtyisä asuinalue asuttavanaan. Espoon Tapiolan puutarhakaupungissa 70 vuotta sitten syntynyt unelma elää tänäänkin jokaisessa ovenavauksessa. Vastuullinen asuntojen omistaminen näkyy asukkaillemme muun muassa kohtuullisina ja ennakoitavina asumiskustannuksina. Käytämme kaikki vastikkeista ja vuokrista saadut tulot toiminnan kehittämiseen.

Kodin merkitys ulottuu paljon omia seiniä laajemmalle. Uskomme, että koko korttelin tuntuessa kodilta, elämä on rikkaampaa, turvallisempaa ja onnellisempaa. Siksi Asuntosäätiö haluaa rakentaa monimuotoisia asuinympäristöjä. Haluamme luoda puisto- ja puutarhavaltaisia asuinalueita, joissa yhteisöllisyys on luonteva osa elämää.

Koti on yksi elämän tärkeimmistä päätöksistä. Olemmekin ylpeitä siitä, että jo yli 35 000 suomalaista on valinnut Asuntosäätiön tarjoaman kodin. Kodeissamme myös viihdytään pitkään, keskimäärin yli kahdeksan vuotta – ja meillä asuntoihin myös lemmikit ovat tervetulleita.

Johanna Otranen
Asuntosäätiön viestintä- ja markkinointijohtaja

Asuntosäätiö

Asuntosäätiön videoesittely

Jaa artikkeli