Suomalaista palvelua SSL-varmenteiden hallinnassa

transparent image

Wesentra Oy on suomalainen palveluyritys, jonka missio on turvata verkkoliikennettä. Wesentra auttaa asiakkaitaan SSL-varmenteiden hallinnassa ja yritys on valittu yhden suurimman SSL-varmenteiden toimittajan, Entrust Datacardin ensimmäiseksi eurooppalaiseksi verifiointikumppaniksi.

Web-sivujen liikenteen suojauksen tärkeimpiä tehtäviä on kertoa https-sivun käyttäjälle jonkun luotettavan tahon tarkastaneen, että kyseisen sivun on todella julkaissut väitetty organisaatio. Tällaisia laajasti luotettuja varmentajia on maailmassa toista kymmentä. Näistä ensimmäisenä SSL-toiminnan aloitti Entrust vuonna 1994. Entrust Datacard on edelleen yksi eniten käytetyistä SSL-varmenteiden toimittajista maailmassa.

– Monien onnellisten sattumusten tuloksena olemme nyt manner-Euroopan ensimmäiset Entrust-varmentajat. Olemme näin saaneet siirrettyä varmennustyötä Entrustilta Kanadasta Suomeen, kertoo Wesentran toimitusjohtaja Pertti Eskelinen.

Konkurssin kautta uuteen nousuun

– Vuonna 2011 kuulimme ensi kerran SSL-varmenteista Entrustin koulutuksessa. Toimitimme tähän aikaan asiakkaillemme vain Entrustin ratkaisuja vahvaan tunnistukseen ja Entrustin markkinaosuus Suomessa oli alle 1 %. Saimme tietää, että varmenteita tarvitaan yhä enemmän, sanoo Eskelinen.

Aikaisemmin useat asiakkaat ostivat varmenteensa ulkomaisilta toimittajilta, ja toisinaan vastaan tuli kommunikointiongelmia. Osaava kotimainen palvelu ja laskutus ilman luottokortin käyttöä otettiin asiakaskunnassa ilolla vastaan.

– Kesällä 2015 yritys, jonka sisällä olimme saaneet kannattavasti laajennettua SSL-varmenteiden liiketoimintaa, meni konkurssiin. Tunnelmat olivat kieltämättä aika pohjilla. Ja tällöin aloimme saada asiakkailtamme viestejä: “Yrittäkää löytää itsellenne uusi koti, me kyllä tulemme mukana”. Kun vielä konkurssissa rahojaan menettänyt päämieskin totesi, että he ymmärtävät tilanteen ja luottavat edelleen tiimimme toimintaan, niin aloimme etsiä rahoitusta omalle yritykselle, kertoo Eskelinen.

– Finnveran ja muutaman erinomaisen ihmisen avulla saimmekin perustettua Wesentra Oy:n ja ostettua liiketoiminnan konkurssipesältä. Nyt markkinaosuutemme on jo yli 11 %. Hyvillä tarinoilla on opetus. Ehkä tämän opetus on, että todellakin kannattaa satsata asiakkaiden iloiseen ja hyvään palveluun sekä suoraselkäiseen toimintaan päämiehen kanssa. Nämä organisaatiot ja ennen kaikkea niiden ihmiset vuorostaan kantavat pahan paikan yli, iloitsee Eskelinen.

Paikallista varmentamista ja suomalaista palvelua

SSL-varmenteiden eri toimittajilla on erilaisia varmennustapoja ja varmennussoitot ja niihin liittyvät sähköpostit tulevat loppuasiakkaalle usein ulkomailta. Wesentran asiakaskyselyssä suurin yksittäinen toive oli saada nämä viestit kotimaasta.

– Esitimme tämän toiveen useaan kertaan Entrustille. Olimme todella kiitollisia kuullessamme, että kahden hengen suomalainen yrityksemme oli valittu ensimmäiseksi eurooppalaiseksi kumppaniksi, joka koulutetaan tekemään varmentaminen paikallisesti. Pystyimme päätöksen perusteella palkkaamaan Leena Kuurin, joka yhdessä Markku Hellin kanssa kävi läpi koulutuksen ja läpäisi testit toukokuussa. Kerroimme aika lailla tyytyväisinä asiakkaillemme: “Maailmassa on nyt pari kymmentä Entrust Verification Specialist -lisenssin omaavaa ihmistä ja kaksi heistä työskentelee Wesentralla”, Eskelinen myhäilee.

– Halusimme kertoa mahdollisimman selvästi asiakkaillemme tästä merkittävästi muutoksesta. Siksi anoimme ja saimme Suomalaisen Työn Liitolta Avainlippu-tunnuksen kotimaiselle varmennustoiminnallemme. Kiitos.

Vuonna 2015 perustettu Wesentra työllistää tällä hetkellä kolme henkilöä. Yrityksen toimipisteet sijaitsevat Vantaalla ja Jyväskylässä. Yrityksen arvion mukaan SSL-markkina kasvaa noin 22 % maailmanlaajuisesti vuodessa, mikä antaa mahdollisuuden myös Wesentran kasvuun sekä kotimaassa että toivottavasti myös muissa lähimaissa.

Lue Laurean yliopettajan ja Wesentran hallituksessa olevan TkT Antti Sekin blogipostaus Kauppalehdessä:
Suomalaisuudesta vetoapua vientiin »

Jaa artikkeli