Puhtaampi maailma jälkipolville

transparent image

Sinituote on suomalainen perheyritys, jonka tavoite on valmistaa ympäristöystävällisesti valmistettuja kestäviä tuotteita siistiin arkeen.

Panostamme laatuun, kestäviin tuotantotapoihin, työntekijöidemme hyvinvointiin sekä kannamme ylpeästi yhteiskunnallisen vastuumme. Sinituote on hiilineutraali yritys, ja sieltä lähtevän sekajätteen osuus pyöreät nolla.

Kertakäyttökulttuuria vastaan

Emme halua luoda kotiin saati maailmaan mitään turhaa. Suunnittelemme tuotteet niin, että kuluvat osat voi vaihtaa uuteen ilman, että tarvitsee ostaa kokonaan uusi tuote. Tuotteemme ovat myös yhteensopivia: riittää kun kodissa on yksi SINI-varsi, johon saa liitettyä kaikki kodin pesuvälineet. Olemme valmistaneet jo 20 vuotta muun muassa vaihtopääharjoja tiskiharjaan, teippiharjaan ja wc-harjaan, ja näin olemme säästäneet turhaa muoviroskaa jo yli 25 miljoonan kaupan muovikassin verran.

Sen mitä teemme, teemme kunnolla. Varmistamme, että tuotteemme ovat laadukkaita ja kestävät käytössä pitkään. Ei ole tavatonta, että asiakkaillamme on edelleen käytössä 40 vuotta sitten ostettuja mopinvarsia. Emme päästä yhtäkään uutta tuotetta myyntiin ennen kuin olemme varmoja, että tuote toimii ja kestää kuten pitääkin. Sinillä siivous sujuu! taitaa olla jokaiselle suomalaiselle tuttu lausahdus. Kaikilla Avainlippu-tuotteillamme on 5 vuoden takuu.

Suomalaista työtä jo vuodesta 1945

Uskomme kestävyyteen, laatuun ja pitkäikäisyyteen. Siinä olemmekin tainneet onnistua melko hyvin, sillä jo 1940-luvulta lähtien tuotteemme ovat siirtyneet siisteyden ystäviltä seuraaville sukupolville. Kestäviä ovat meillä myös työsuhteet. Yli 20 % työntekijöistämme on viihtynyt meillä yli 20 vuotta. Teollisuusalalla taidamme myös olla poikkeus – kaksi kolmasosaa tehtaamme työntekijöistä on naisia. Työllistämme Suomessa 151 ihmistä.

Valmistamme mahdollisimman paljon tuotteita omilla tehtaillamme Kokemäellä ja Akaassa. Tällä hetkellä kotimaisen valmistuksen osuus on 80 %. Lisäksi tuotteistamme 16 % valmistetaan Euroopassa ja 4 % Aasiassa, missä edellytämme yhteistyökumppaneiltamme BSCI-auditointia.

Siisti tulevaisuus kotimaassa

Automatisoimme tuotantoamme jatkuvasti, jotta tuotteemme ovat hinnaltaan kilpailukykyisiä ja pystymme pitämään työpaikat kotimaassa. Vuonna 2020 investoimme uusiin tuotantokoneisiin 1,5 miljoonaa euroa. Automatisointi ei kuitenkaan tarkoita työpaikkojen vähentämistä, vaan olemme pystyneet palkkaamaan joka vuosi 1–10 uutta työntekijää. Omilla tehtailla tapahtuva tuotanto mahdollistaa joustavuuden ja nopeatkin toimitusajat.


Kuva: SINI-siivousvälineet valmistetaan oman aurinkovoimalan avulla. Kokemäen tehtaan katolla on Suomen 16. suurin aurinkovoimala.

Puoli miljoonaa kiloa säästettyä muoviroskaa

Olemme edelläkävijä maailmassa kierrätysmuovin käytössä. Vuonna 2020 käyttämästämme muovista 45 % oli kierrätettyä, ja tavoitteenamme on, että vuonna 2030 sen osuus on täydet 100 %. Olemme onnistuneet kasvattamaan kierrätetyn muovin osuutta kolmessa vuodessa 15 prosentista nykyiseen 45 prosenttiin. SINI-tuotteiden pääraaka-aine on kestävä, jopa 100 vuotta kiertotalouden ympyrässä kulkeva muovi.

Avain kestävämpään kuluttamiseen on hiilineutraali kiertotalous. Kaiken pitää tapahtua päästöttömästi, uusiutuvaa energiaa käyttäen. Kertakäyttöisyyttä tulee välttää, raaka-aineet kulkevat suljetussa kierrossa, tai ne ovat luonnosta syntyvää ja kompostoituvaa. Meillä on tähän tavoitteeseen vielä matkaa, mutta kuljemme päättäväisesti tätä visiota kohti.

www.sinituote.fi

Video kierrätysmuovista

Tämä kirjoitus on osa Vastuullisuusteko-artikkelisarjaa, jossa tuomme esiin jäsenyritystemme esimerkkejä siitä, miten vastuullisuuden eri osa-alueita toteutetaan yrityksissä.

Jaa artikkeli