Image Wear – Parempia työpäiviä!

transparent image

Suomalainen perheyritys Image Wear ei keskity vain työvaatteiden valmistamiseen. Yrityksen tavoitteena on tehdä yhdessä asiakkaidensa kanssa parempia työpäiviä.

Kotimainen perheyritys jo vuodesta 1959

Suomen johtava työvaatevalmistaja on alusta alkaen ollut perheyritys – aluksi Laitosto ja myöhemmin Image Wear. Vaatevalmistus alkoi esiliinoista ja on vuosikymmenten aikana laajentunut lähes kaikki toimialat kattavaan työvaatemallistoon.

Palvelemme asiakkaitamme kaikkialla Suomessa. 19 myymälää ja verkkokauppa tarjoavat niin vaatteet, kengät, suojaimet kuin asusteetkin. Huolehdimme myös tuotteiden merkkauksista ja mittamuutoksista. Työasupalvelullemme on myönnetty Avainlippu ja vaatteillemme Design from Finland -merkki.

Vastuullisuus – mitä se meille merkitsee?

Vastuullisuus on laaja käsite erilaisia asioita: arvoja, painopisteitä, toimintamalleja, tavoitteita ja mittareita. Se ei ole suora tie, jota edetään nopeasti, vaan polku, joka elää, muuttuu ja jalostuu koko ajan. Meillä Image Wearilla vastuullisuustyötämme ohjaavat seuraavat periaatteet:

  • Olemme mukana luomassa parempia työpäiviä asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa.
  • Kehitämme ympäristön kannalta kestäviä ratkaisuja ja tavoittelemme hiilineutraalia toimintaa.
  • Uskomme kumppanuuteen, avoimeen vuoropuheluun ja läpinäkyvyyteen sidosryhmiemme kanssa.

Yrityksellemme on myönnetty ISO 14001:2015 ympäristösertifikaatti ja ISO 9001:2015 laatusertifikaatti.

Raportoimme vastuullisuustyömme etenemisestä vuosittain ja tänä keväänä ilmestynyt vastuullisuusraporttimme oli järjestyksessään jo kuudes. Löydät vastuullisuusraporttimme täältä.

Laadimme ensimmäisen vastuullisuusohjelmamme 2015. Olemme vuosien varrella päivittäneet ohjelmaa, vastuullisuustyömme painopisteitä ja tavoitteita sekä integroineet vastuullisuustyömme osaksi liiketoimintaamme.

Aloitimme viime vuonna projektin toimintamme hiilijalanjäljen laskemiseksi. Saimme jo Suomen toiminnan hiilijalanjäljen laskettua. Näin pystymme vielä nykyistä tarkemmin arvioimaan, millaisia päätöksiä tekemällä voimme jatkossa parantaa toimintaamme.

Vastuullisuus, laatu ja ympäristö kulkevat käsi kädessä

Vastuullisuuden kulmakiviä ovat laadukkaat tuotteet ja palvelut sekä ympäristöstä huolehtiminen. Tavoitteenamme on edistää luonnonvarojen järkevää käyttöä ja ehkäistä jätteistä aiheutuvia haittoja. Liputamme kiertotalousajattelun puolesta ja jätteen synnyn ehkäisyssä mottomme on: ”Paras jäte on syntymätön jäte”. Tavoitteenamme on, että mahdollisimman pieni osa käytöstä poistuvista työvaatteista päätyisi energiantuotantoon tai kaatopaikalle.

Jätteen synnyn ehkäisyssä ja kierrätyksessä toimintaamme ohjaavat EU:n jätehierarkia ja lainsäädäntö. Omat mallimestarimme suunnittelevat toimivat, helposti korjattavat ja huollettavat työvaatteet. Vaatteet valmistetaan kestävistä, tutkituista työvaatemateriaaleista sekä ekologisista materiaaleista. Käytämme raaka-aineita, jotka tunnemme, sillä hankimme materiaalit eurooppalaisilta toimittajilta sekä pitkäaikaisilta auditoiduilta yhteistyökumppaneilta. Valitsemme kumppanit huolella ja vierailemme tehtailla varmistamassa, että toiminta on eettisesti vakaalla. Kunnioitamme tuotteiden materiaaleja ja hyödynnämme niiden potentiaalin sekä omassa että lähivalmistuksessa luontoa säästäen.

Uudelleenkäyttö pidentää työvaatteiden elinkaarta

Koska haluamme antaa tuotteillemme mahdollisimman pitkän elämän työvaatteena, olemme kehittäneet uudelleenkäyttöä edistäviä palveluita. Työvaatelainaamo on vaivaton ja ympäristöystävällinen työvaatteiden vuokrapalvelu, jossa vaatteet kiertävät käyttäjältä toiselle ja kaikilla on käytössä vain tarvitsemansa määrä vaatteita. Työvaatteet saavat pitkän käyttöiän ja elinkaarensa lopussa ne käytetään uuden materiaalin raaka-aineeksi. Lue lisää tästä.

Aarre-kierrätyspalvelun avulla autamme asiakkaitamme kierrättämään työvaatteita työntekijältä toiselle. Puhtaat ja ehjät vaatteet voidaan palauttaa meille varastoitavaksi, ne viedään varastosaldoille ja ovat sieltä tilattavissa uudelleen. Asiakkaan tilauksissa kierrätetyt vaatteet toimitetaan aina ensin.

Tampereen ja Porin myymälämme ottavat vastaan puhtaita ja ehjiä työvaatteita sekä asusteita. Uudelleenkäyttöön sopivat tuotteet ovat tarjolla edullisesti Ekovalinta-myyntirekeissä. Vaatteiden kierrättäjä saa kiitokseksi –20 %:n alekupongin, jonka voi käyttää missä tahansa myymälässämme.

Lisää tietoa uudelleenkäyttöpalveluistamme tästä.

Lahjoitamme vaatteita ja materiaaleja myös hyväntekeväisyyteen. Yksi viime vuosien kohteista on ollut Kirgisia. Suomen Punainen Risti on toimittanut kankaita ja ompelutarvikkeita Kirgisian Punaiselle Puolikuulle, joka jakaa vaate- ja avustusmateriaalit paikallisosastojensa kautta mm. vähävaraisille yksinhuoltajatalouksille.

Kierrätetään yhdessä!

Iso osa suomalaisten roskiin heittämistä tuotteista on kierrätettävissä. Kaatopaikalle päätyvä jäte on hukkaan heitettyä materiaalia. Tarjoamme yhteistyökumppaneidemme kautta vaihtoehtoja, joilla käytöstä poistetut tai ylijäämätuotteet voidaan hyödyntää uusiksi tuotteiksi tai uusiksi raaka-aineiksi.

Jos asiakkaan mallistosta jää pois vaatteita, joita ei voi kierrättää toisille käyttäjille, etsimme yhdessä tuotteille uuden elämän. Tekstiilimateriaaleja voidaan usein hyödyntää uusiin tuotteisiin sellaisenaan: takista voidaan tehdä esimerkiksi laukku ja neuletakista pipo. Teemme yhteistyötä muun muassa kierrätettyjä vaatteita ja asusteita valmistavan Globe Hope Oy:n kanssa.

Tekstiilisen elinkaarensa lopussa olevat työvaatteet on mahdollista kierrättää uudeksi materiaaliksi esimerkiksi komposiittituotteisiin. Kierre-tuotteet ovat komposiittia, jonka valmistusmateriaalista 48 % on käytettyjä työvaatteita ja 48 % kierrätysmuovia. Komposiittituotteet ovat pitkäikäisiä – niiden arvioitu elinikä on noin 50 vuotta ja elinkaarensa päässä ne pystytään kierrättämään taas uusiksi tuotteiksi.

Kiinnostuitko? Lue lisää kierrätyspalveluistamme täältä.

Parempia Työpäiviä! – Image Wear Oy

Tämä kirjoitus on osa Vastuullisuusteko-artikkelisarjaa, jossa tuomme esiin jäsenyritystemme esimerkkejä siitä, miten vastuullisuuden eri osa-alueita toteutetaan yrityksissä.

Jaa artikkeli