Vaatteiden elinkaari – Kohti vastuullisempia vaatevalintoja -paneelikeskustelu

Vaatteiden kertakäyttökulutuksen kielteisiin vaikutuksiin olemme jo heränneet, mutta mihin kuluttajan tulee kiinnittää huomiota vaatteita valitessaan? Mihin voi vaikuttaa itse ja mitä pitää osata kysyä? Mitä tehdä vaatteille joita ei itse pysty tai halua enää käyttää? Kannattaako vaatteita omistaa vai lainata?

Tervetuloa kuuntelemaan asiantuntijoiden näkemyksiä vaatteiden elinkaaresta ja kotimaisuuden merkityksestä, kuluttajakäyttäytymisestä sekä saamaan vinkkejä siitä, miten omaa vaatekaappiaan voisi muokata kestävämpään kuntoon.

Keskustelutilaisuus järjestetään I love me -messuilla Messukeskuksella 18.10.2019 klo 12-13, Lounge-lavalla.

Keskustelun järjestää Design from Finland -merkki. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua. Tervetuloa!

Panelistit:

Minna Autio, professori, Kasvatustieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto

Autio on opettanut kuluttajakäyttäytymistä sekä tutkinut erityisesti kestävän kulutuksen teemoja. Tällä hetkellä hän on Suomen Akatemian rahoittamassa Biovärit -tutkimushankkeessa, jossa tutkitaan vaatteiden ja pakkausten ekologisia, sosiaalisia ja kulttuuria vaikutuksia.

 

 

 

Noora Niinikoski, Nanson pääsuunnittelija

Noora vastaa tehtävässään suunnittelutiimin johtamisesta ja tuotteiden designista. Hänellä on monipuolinen kokemus muodista niin oman tuotemerkin suunnittelijana kuin suunnittelutiimin vetäjänä. ”

 

 

 

 

Emmi Malmström, Vaatelainaamo Vaaterekki

Emmi on toinen Vaatelainaamo Vaaterekin yrittäjistä. Lainaamon tavoitteena on vähentää pikamuodin kulutusta ja antaa vaihtoehto omistamiselle. Valikoima koostuu vain suomalaisten merkkien vaatteista ja asusteista.

 

 

 

 

Saara Azbel, Marimekon Sustainability Manager

Saara toimii Marimekossa vastuullisuuspäällikkönä ja vastaa Marimekon vastuullisuustyön kehittämisestä ja koordinoinnista yrityksen sisällä. Saara tekee tiivistä yhteistyötä Marimekon eri tiimien kanssa ja tukee heitä vastuullisuuteen liittyvissä kysymyksissä.

 

 

 

Fasilitaattori:

Jokke Eljala, Suomalaisen Työn Liiton tutkimuspäällikkö

Jokella on vahva tausta trenditutkimuksessa ja uusien kuluttajalähtöisten mahdollisuuksien tunnistamisessa osaksi designin, brändien ja markkinoinnin sekä tuotteiden ja palveluiden konseptointia.

 

 

Jaa artikkeli