Intohimoinen omistajuus – tarvitaanko sitä? Keskustelu SuomiAreenassa 11.7.2016

Suomalaisen Työn Liitto, Perheyritysten liitto, SOK, MTK ja Teosto järjestävän yhdessä SuomiAreenan avajaispäivänä keskustelutilaisuuden, jossa pureudutaan suomalaisen omistajuuden eri näkökulmiin ja pohditaan omistajuuden yhteiskunnallista merkitystä.

Julkisuudessa maalaillaan uhkakuvia työelämään liittyen. Intohimoinen omistajuus – tarvitaanko sitä? -keskustelulla pyrimme osoittamaan, että meillä on kaikesta huolimatta valtavasti osaamista ja intohimoa eri aloilla. Valituskuoron sijaan tarvitsemme nyt positiivisia esimerkkejä, innokkaita puhemiehiä ja -naisia herättämään Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kynnyksellä kansakuntaamme paloa olla ylpeitä työstämme ja osaamisestamme ja luomaan tätä kautta hyvän kierteen. Intohimoa ei tule sammuttaa, vaan päättäjien ja yhteiskunnan tulisi tukea tätä liekkiä.

Intohimoisen omistajuuden merkityksestä keskustelevat Promenadisalissa:

miika_lipiainen

 

 

 

 

 

 

Miika Lipiäinen, toimitusjohtaja, Kyrö Distillery Company

Kyrö Distillery Companyn perustaja ja toimitusjohtaja. Ennen tislaajaksi ryhtymistään Lipiäinen työskenteli talous- ja konsulttititteleillä monikansallisissa yhtiöissä, viimeksi lääketeollisuudessa. Tislaamon pannut kuumenivat ensimmäistä kertaa huhtikuussa 2014 viiden kaveruksen työn tuloksena Isonkyrön Osuusmeijerissä. Tähän mennessä tunnustusta on kertynyt brändille ja designille mm. Cannesissa ja tuotteiden valinta maailman parhaaksi ja toiseksi parhaaksi gin & tonic giniksi 2015.

teresa_kemppi-vasama

 

 

 

 

 

 

Teresa Kemppi-Vasama, hallituksen puheenjohtaja, Kemppi Oy, Suomalaisen Työn Liitto

Suomalaisen Työn Liiton johtokunnan ja Kemppi Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Kemppi Oy on 67-vuotias lahtelainen perheyritys, joka tunnetaan kaarihitsaukseen liittyvistä innovaatioistaan. Teresa on kolmannen polven yrittäjä ja intohimoinen organisaatioiden kehittäjä. Hän on kiinnostunut vastuullisesta omistamisesta, strategioista, hyvästä johtamisesta ja innostavien sekä tehokkaiden toimintamallien kehittämisestä. Teresalle myönnettiin Veuve Clicquot Business Woman 2015 -palkinto.

Olli_Lindholm

 

 

 

 

 

 

Olli Lindholm, Yö-yhtyeen laulaja, musiikintekijä

Perusti Yö-yhtyeen vain 17-vuotiaana vuonna 1981. Yhtye on myynyt lähes miljoona albumia ja sillä on kymmeniä radiohittejä. Vuonna 2008 Olli Lindholm sai 10 000 euron suuruisen Iskelmä Finlandia -palkinnon perusteluin ”on jättänyt pysyvän jäljen suomalaiseen iskelmäkenttään”. Syksyllä 2016 Yö tekee 35-vuotisjuhlakiertueellaan keikkoja ympäri Suomen.

Iiro-Jussila

 

 

 

 

 

 

Iiro Jussila, professori, toimitusjohtaja, Pellervon taloustutkimus PTT

Suomessa Jussila tunnetaan erityisesti osuustoiminnan asiantuntijana. Hän on vetänyt yli vuosikymmenen ajan (2005–) Lappeenrannan teknillisen yliopiston kauppakorkeakoulussa osuustoimintayritysten johtamista koskevaa tietoa luovaa tutkimustiimiä. Jussila on julkaissut Suomeksi myös kirjan Tiedolla taidolla intohimolla – Liikeyrityksen & omistajayhteisön johtaminen.

Anu-Vauhkonen

 

 

 

 

 

 

Anu Vauhkonen, toimitusjohtaja, Aarikka Oy

Anu Vauhkonen on toiminut Aarikan toimitusjohtajana vuoden 2016 alusta lähtien. Ennen Aarikkaa hän työskenteli lähes 20 vuotta Tulikivi Oyj:ssä, jossa intohimoinen perheyrittäjyys tuli omakohtaisesti tutuksi lähes 20 vuoden ajan.  Tulikivessä hänen vastuullaan oli noin puolet yhtiön 40 miljoonan euron liikevaihdosta.

jouni_Kemppainen

 

 

 

 

 

 

Moderaattori: Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen

Huittisista kotoisin oleva Kemppainen on pitkän linjan journalisti, joka on ennen Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittajaksi ryhtymistään toiminut mm. Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n viestintäjohtajana ja Yle Uutisten päätoimittajana.

Ota osaa keskusteluun somessa! #omistajuus #suomiareena

Jaa artikkeli