Mediaseuranta

Medialle - Suomalaisen Työn Liitto

Suomalaisten mielestä 15-vuotiaana voi aloittaa kesätyöt

15-vuoden aloitusikää kesätöille kannatti lähes puolet eli 45 prosenttia kyselyyn vastanneesta tuhannesta suomalaisesta. Yli neljäsosa vastaajista, 27 prosenttia, katsoo kuitenkin nuorten olevan valmiita töihin jo 13–14-vuotiaina. Erityisesti Keski-Suomessa sekä lapsiperheissä, joissa on alle kouluikäisiä lapsia, kannatettiin muita vastaavia ryhmiä enemmän kesätöiden aloittamista jo 13–14 vuoden iässä. Kesätöiden aloittamisen 17. ikävuoteen jättäisi vain neljä prosenttia vastaajista, ja sitä myöhempään vielä harvempi. – Näin koulujen päättyessä kesätöiden alkaminen on ajankohtaista useissa perheissä. Ensiaskeleensa työelämässä ottavat monet nuoret, jotka ovat suomalaisen työn tulevaisuus. Monet hakevat ja toivottavasti myös löytävät kesätöiden kautta suuntaa omalle uralle. Kaikille kesätyöt tarjoavat kuitenkin arvokasta työkokemusta, josta on varmasti hyötyä myös myöhemmin työelämässä, toteaa Brand Manager Reetta Mentu Suomalaisen Työn Liitosta.

Suomalaisten mielestä kesätyöt kannattaa aloittaa 15-vuotiaana

Esikuvat työn tekemiselle löytyvät läheltä: yli puolelle suomalaisista se on joko isä tai äiti - julkkisten ja poliitikkojen sijaan. 15-vuoden aloitusikää kesätöille kannatti lähes puolet eli 45 prosenttia kyselyyn vastanneesta tuhannesta suomalaisesta. Yli neljäsosa vastaajista, 27 prosenttia, katsoo kuitenkin nuorten olevan valmiita töihin jo 13–14-vuotiaina. Erityisesti Keski-Suomessa sekä lapsiperheissä, joissa on alle kouluikäisiä lapsia, kannatettiin muita vastaavia ryhmiä enemmän kesätöiden aloittamista jo 13–14 vuoden iässä. Kesätöiden aloittamisen 17. ikävuoteen jättäisi vain neljä prosenttia vastaajista, ja sitä myöhempään vielä harvempi. – Näin koulujen päättyessä kesätöiden alkaminen on ajankohtaista useissa perheissä. Ensiaskeleensa työelämässä ottavat monet nuoret, jotka ovat suomalaisen työn tulevaisuus, toteaa Brand Manager Reetta Mentu Suomalaisen Työn Liitosta.

Äiti ja isä suomalaisten esikuvia työn tekemisessä

Suomalaisten suurimmat esikuvat työn tekemiselle ovat joko oma isä tai äiti, kertoo Suomalaisen Työn liiton tilaama Avainlippu-tutkimus. Tutkimuksen mukaan isä on esikuva hieman vajaalle kolmannekselle vastaajista ja äiti vajaalle neljännekselle. Suurin osa vastaajista, 35 prosenttia, ilmoitti, ettei heillä ole lainkaan esikuvia

Tämän ikäisenä kesätöihin – työnteon malli löytyy kotoa

Tärkeimpinä mallihenkilöinä työn tekemiseen suomalaiset pitävät kyselyn mukaan omia vanhempiaan: isä on esikuva hieman vajaalle kolmannekselle vastaajista ja äiti vajaalle neljännekselle. – Isää pitävät esikuvanaan niin naiset kuin miehet. Äiti sen sijaan on esikuva työn tekemiseen selkeästi tyypillisemmin naisille, Brand Manager Reetta Mentu Suomalaisen työn liitosta kertoo. Hän pitää huomionarvoisena sitä, että toisin kuin voisi luulla, viihdealalla ja politiikassa menestyneet mainitsee esikuvakseen vain yhteensä kolme prosenttiyksikköä vastaajista.

Viihdejulkkiksista tullut esikuvia? Täyttä puppua, nämä läheltä löytyvät ovat monikymmenkertaisesti tärkeämpia

Tämä selviää Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-kyselystä. "Isää pitävät esikuvanaan niin naiset kuin miehet. Äiti sen sijaan on esikuva työn tekemiseen selkeästi tyypillisemmin naisille. Tuloksissa huomionarvoista on myös se, että suomalaiset eivät selvästikään hae esikuviaan julkisuudesta. Toisin kuin voisi luulla, viihdealalla ja politiikassa menestyneet mainitsee esikuvakseen vain yhteensä kolme prosenttiyksikköä vastaajista", Brand Manager Reetta Mentu Suomalaisen Työn Liitosta kuvaa. Yllättäen suurin osa vastaajista, 35 prosenttia, ilmoitti, ettei heillä ole lainkaan esikuvia. "Sen sijaan luonnollista on, että nuorilla, eli alle 24-vuotiailla, on vanhempia ikäryhmiä selkeästi tyypillisemmin esikuvia työn tekemiseen. Nuoret nostivat muita enemmän esikuvikseen etenkin isän, äidin, isovanhemmat, suuryritysten johtajat ja sisarukset", Mentu kertoo.

Suomalaisista 15-vuotias sopii kesätöihin — nuori, muista viisi asiaa

useimmiten esikuvina työn tekemiseen. 15 vuotta on suomalaisten mielestä paras ikä aloittaa kesätyöt. Tätä  mieltä oli 45 prosenttia vastaajista, kun Suomalaisen työn liitto selvitti asiaa. Yhdeksän kymmenestä vastaajasta oli sitä mieltä, että kesätyöt pitäisi aloittaa alle 17-vuotiaana. 27 prosent...

Monen mielestä 15 vuotta olisi paras ikä aloittaa kesätyöt

Suomalaisen Työn Liiton kyselyn vastaajasta katsoo, että kesätyöt olisi parasta aloittaa alle 17-vuotiaana. 15-vuoden aloitusikää kesätöille kannatti 45 prosenttia. Yli neljäsosa vastaajista, 27 prosenttia, katsoo kuitenkin nuorten olevan valmiita töihin jo 13–14-vuotiaina. Erityisesti Keski-Suomessa sekä lapsiperheissä, joissa on alle kouluikäisiä lapsia, kannatettiin muita vastaavia ryhmiä enemmän kesätöiden aloittamista jo 13–14 vuoden iässä. Kesätöiden aloittamisen 17. ikävuoteen jättäisi vain neljä prosenttia vastaajista, ja sitä myöhempään vielä harvempi. – Kaikille kesätyöt tarjoavat kuitenkin arvokasta työkokemusta, josta on varmasti hyötyä myös myöhemmin työelämässä, toteaa Brand Manager Reetta Mentu Suomalaisen Työn Liitosta tiedotteessa.

Suomalaisen esikuva ei ole ainakaan poliitikko

...poliitikkoja. 07:52 (08:10) Suomalaisten suurimmat esikuvat työn tekemiselle ovat joko oma isä tai äiti, kertoo Suomalaisten Työn Liiton tilaama Avainlippu-tutkimus. Tutkimuksen mukaan isä on esikuva hieman vajaalle kolmannekselle vastaajista ja äiti vajaalle neljännekselle. Suurin osa vastaaj...

Kysely: 15 vuotta on sopiva ikä aloittaa kesätyöt

Kesätöiden aloittamisen 17. ikävuoteen jättäisi vain neljä prosenttia vastaajista, ja sitä myöhempään vielä harvempi. - Näin koulujen päättyessä kesätöiden alkaminen on ajankohtaista useissa perheissä. Ensiaskeleensa työelämässä ottavat monet nuoret, jotka ovat suomalaisen työn tulevaisuus. Monet hakevat ja toivottavasti myös löytävät kesätöiden kautta suuntaa omalle uralle. Kaikille kesätyöt tarjoavat kuitenkin arvokasta työkokemusta, josta on varmasti hyötyä myös myöhemmin työelämässä, toteaa Brand Manager Reetta Mentu Suomalaisen Työn Liitosta.

Suomalaiset eivät ihaile julkkisten ja poliitikkojen työnkuvaa

Suomalaisten suurimmat esikuvat työn tekemiselle ovat joko oma isä tai äiti, kertoo Suomalaisten Työn Liiton tilaama Avainlippu-tutkimus. Tutkimuksen mukaan isä on esikuva hieman vajaalle kolmannekselle vastaajista ja äiti vajaalle neljännekselle. Suurin osa vastaaj...

Mielipide: Vapaaehtoistoiminnan merkitys kasvaa

Parhaimmillaan kolmannen sektorin toimintaa toteuttavat yhteiskunnalliset yritykset. Niiden olennainen ajatus on, ettei kyseisen tyyppinen yritys välttämättä tavoittele voittoa. Ja jos tuottaa, voitto pitää sijoittaa yrityksen valitsemien eettisten tavoitteiden toteuttamiseen.

Tervetuloa Avainlipun 50v-syntymäpäiville Oulun torille 2.6.2015

Torilla kiintopisteenämme on Avainlipun pop-up-kontti, joka tutustuttaa suomalaiseen työhön ja ostopäätösten työllistäviin vaikutuksiin, sillä se rakennetaan ja sisustetaan Avainlippu-yritysten tuotteilla. Kerromme tärkeää kotimaisuusasiaa 50-vuotisen taipaleen kunniaksi, esittelemme Avainlippu-yritysten tuotteita ja palveluita sekä jutustelemme mukavan toritapahtuman merkeissä. Toritapahtuma alkaa klo 10 Marttojen kahvituksella ja kutsumme paikalle Avainlippuyrityksiä, kuluttajia, mediaa ja muita paikallisia vetonauloja. Tavattavissa on myös Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

Luotsauksen hinnoissa saattaa olla ilmaa

Artikkelissa Luotsiliiton pj Antti Rautava esittää näkemyksiään siitä, miten ja miksi valtion monopolina vuodesta 2011 toiminut Finnpilot Pilotage pitäisi Saksan tapaan muuttaa osuuskuntamuotoiseksi yhteiskunnalliseksi yritykseksi. Hän ihmettelee, miksi asia vaietaan liiton ulkopuolella kuoliaaksi. LVM kommentoi liiketoiminnan rakenteen olevan sellainen, kuten poliitikot ovat sen säätäneet - virkamieskunta asiaa ei kommentoi. Finnpilotin tj Matti Pajula puolestaan tyrmää ehdotuksen tarpeettomana, koska 350 hengen organisaatiossa on vain 19 työntekijää hallinnossa, jota Rautava juuri haluaisi karsia.

Oma sato paras sato

Porvoon K-raudan piha- ja puutarhaosaston myyntipäällikkö Mårten Johansson kertoo kotitarveviljelyn olevan suosittua Porvoossakin. K-raudat ovat mukana suomalaista työtä tukevassa Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjassa. Tero Lausala Suomalaisen Työn Liitosta kertoo, että monista tuoteryhmistä löytyy suomalaista työtä tukevia tuotteita, jotka on helppo tunnistaa kampanjatunnuksen avulla.

Mätämunakokeita 7-vuotiaasta

Wilma Patomäki Perinnerakentamisen keskuksesta kertoo artikkelissa, että maalit ovat kiinnostaneet häntä jo pikkutytöstä asti. Patomäki on kehitellyt keskuksen maalit 200 vuotta vanhojen reseptien pohjalta. Hänen mukaansa ihmiset ovat kiinnostuneita siitä, mistä maalit on tehty. Tuotteet ovat Patomäen mukaan puhtaasti kotimaisia tuotteita, joille hän on hakemassa Avainlippu-tunnusta.

Uutiset

Tuoteuutinen kertoo Avainlippu-tuotteina markkinoitavien ja Suomessa Nastolan tehtailla valmistettavien Petra- ja A la Carte -keittiömallistojen uudistuvan. Tärkein muutos Keittiömaailma-liikkeissä myytävien kalusteiden kannalta on se, että niiden mitat ovat jatkossa yhtenäiset Pohjoismaiden suurimman alan tuottajan Nobian kalusteiden kanssa. Kaapistoihin on lisätty uusia kokoja, esim. vain 20 senttiä leveät kaapit.

Lääkärin lamaannuttava kehotus – ”Listalla 200 nimeä, en soittanut kellekään”

AtCare on hyväksytty myös Suomalaisen työn liiton yhteiskunnallisten yritysten listalle ja sitoutunut käyttämään vähintään 51 prosenttia voittovaroistaan ”liikeideansa mukaisen yhteiskunnallisen hyvän tuottamiseen joko kehittämällä omaa toimintaansa tai lahjoittaen sen toiminta-ajatuksensa mukaisesti”. – Tekee vähän jotain muutakin kuin pelkkää rahaa, toimitusjohtaja Valvanne tiivistää yrityksensä luonteen.

Muistokirjoitus: Jaakko Isosaari

Teollisuusneuvoksen arvonimi Jaakko Isosaarelle myönnettiin 2007. Suomalaisen Työn Liiton kultainen avain myönnettiin 2001, Keskuskauppakamarin kultainen ansiomerkki 2002 ja Suomen Yrittäjien kultainen yrittäjäristi 2006. Isosaari oli ihmisenä vaatimaton, ystävällinen ja hyväsydäminen. Hän halusi hyvää läheisilleen ja työntekijöilleen. Hän eli vaatimatonta elämää, eikä koskaan korostanut omia saavutuksiaan. Isosaaren saavutukset perheyrityksen johtamisessa olivat suuria. Hän oli ehdottomasti yksi Pohjanmaan parhaimmista yritysjohtajista.

Mielipide: Kotimainen viihde huutaa apua

Osallistuin tiistaina Avainlipun 50-vuotisjuhliin UPM:n uudessa Biofore-talossa. Upea tilaisuus, upeita ihmisiä ja tarinoita. Korviin särähti upean Katri-Helenan esittely ensimmäisen Avainlippu-laulun esittäjänä. Huippubiisi ja -artisti edelleenkin, mutta harva tiedos- taa, että Katri-Helenan levy on tänään yhtä ulkomainen tuote kuin Lady Gaga. Spotify-tuloissa 100 prosenttia sen generoimista levymyyntituloista menee maasta ulos ja sitä palautuu 0 prosenttia.