suomalainentyö.fi sinivalkoinenvalinta.fi avainklubi.fi madebyfinland.fi designfromfinland.com

KOTI2017 Habitaressa

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Suomalaisen Työn Liitto osallistuu Habitare 2017 -messuille näyttävällä kokonaisuudella, jossa kodin sisustuksen inspiraation lähde on suomalainen luonto.

KOTI2017 Habitaressa

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Suomalaisen Työn Liitto osallistuu Habitare 2017 -messuille näyttävällä kokonaisuudella, jossa kodin sisustuksen inspiraation lähde on suomalainen luonto.

KOTI_logo

Suomalaisen kodin mielenmaisema

Kahdeksaan osaan jaetulla 414 m2 messuosastolla luonto esitetään erilaisten vastakohtien kautta. Luonto on yhtä aikaa värikylläinen ja dramaattinen, mutta myös harmoninen ja turvallinen suomalaisen mielenmaisema.

Näyttävä osasto jakautuu teema-alueisiin, joita ovat Metsä, Meri, Hanki, Niitty, Kaamos ja Tori. Kukin alue saa inspiraationsa Suomen luonnosta, sen kontrasteista, materiaaleista, väreistä ja tunnelmasta.

Jokaisella teema-alueella on oma tunnelma, tyyli ja värimaailma. Ne muodostavat vaihtelevan ja kiinnostavan kokonaisuuden, jossa riittää katsottavaa ja koettavaa.

Yhteistyökumppanina osastoa rakentamassa ja sisustamassa on mukana monta mahtavaa yritystä, joille on myönnetty Design from Finland- ja/tai Avainlippu-merkki. Kokonaisuuden suunnittelusta vastaa Vuoden designtoimistoksi valittu Pentagon Design.

Habitare järjestetään 13.–17.9.2017 Helsingin Messukeskuksessa ja KOTI-osaston löydät AHEAD-alueelta pääkäytävän varrelta osastonumeroilla 6h50 ja 6k50.

>>> Habitare-lippuarvonnan säännöt

Lue lisää Habitaresta

Design from Finland

Design from Finland -merkki viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä ja korostaa suomalaisen aineettoman työn merkitystä Suomen menestymisen ja työllisyyden kannalta.

Design from Finland -merkki voidaan myöntää tuotteelle tai palvelulle, joka on muotoiltu Suomessa, ja voidaan osoittaa että yritys on investoinut suomalaiseen muotoiluun. Yrityksen pääkonttorin tulee olla Suomessa. Tuotteen valmistus voi tapahtua Suomessa tai ulkomailla.

Monille KOTI-konseptin tuotteille tai palveluille on myönnetty Design from Finland -merkki.

 

Avainlippu

Avainlippu auttaa kuluttajaa valitsemaan suomalaisen vaihtoehdon. Kuluttajien hyvin tuntema merkki on viestinyt kotimaisuudesta jo 50 vuotta.

Avainlippu voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle tai Suomessa tuotetulle palvelulle. Lisäksi tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia.

Monille KOTI-konseptin tuotteille tai palveluille on myönnetty Avainlippu -merkki.

Pentagon_Design_KOTI2017_tiimi

Suunnittelijoiden mietteitä

“Suomalainen luonto vuodenaikoineen ja kontrasteineen oli poikkeuksellisen herkullinen lähtökohta messuosaston suunnittelulle. Pyrimme luomaan osastolle toisistaan dramaattisesti poikkeavia tiloja, jotka tarjoavat kävijöille iloa ja yllätyksiä. KOTI2017-osastolla nähdään tänä vuonna yli 50 kotimaista yritystä – projekti onkin ollut meille upea mahdollisuus tutustua suomalaiseen osaamiseen ja ammattitaitoon ympäri maata.”

– Anna Hoskonen ja Anna Neva, Pentagon Design

meri_KOTI_Habitare

Meri

Kuohuvan meren sylissä oma luotettava kallioni, turvallinen saareni. Nousen askelmia ylöspäin, suljen hetkeksi silmäni. Veden samettiseen vuoteeseen teen kotini, aallonpehmeiden peitteiden keinuntaan vaivun kuin varkain; kuuletko meren sinisen kuohun? Virkistävä uni avaa silmäni – merenpinnalla heijastuu oma kuvajaiseni, suihkuavan veden tuhannet tummat sävyjen säikeet ja kivipinnan pehmeä muoto. Meren reunalla maidonvalkeaa lasia kuin merenneidon suomut; lujan kaapin kätköissä levoton myrsky. Peilikirkas ajatus kestää vain hetken, kunnes katoaa meren harmoniseen huokaukseen.

Meren seesteisiä sävyjä mukana luomassa:

 • Familon – hyvän olon sängyt, peitteet, tyynyt ja kodintekstiilit
 • Oras – laadukkaat Oras Optima -vesikalusteet
 • Pentik – kauniit ja kodikkaat keramiikkatuotteet ja tekstiilit
 • Polaria – kestävät kylpyhuonekalusteet
niitty_KOTI_Habitare

Niitty

Kedolla käy kuhina: perhoset, kukat ja marjat loistavat kesän väreissä. Kaikki on keltaista ja ihanaa, räiskyvät kukat ja komeat kasvit valloittavat kesän kauneudella tapetoidun mielen. Pyörähdän ympäri keveästi tanssahtaen, värispektrin vilistäessä mieleni läpi leppeänä tuulenvireenä – kaunis, hehkuva aurinko, jalkojeni alla lehtivihreämatto. Kirjoitan kirjeeseen kesämielen ja laitan sen Talven postilaatikkoon; kylven auringonkehrässä vehreään pehmeyteen nojaten, lempeät säteet sulautuvat jokaiseen atomiin – huumaava valokylpy, kuuntele kuinka kesä nauraa kuplien.

Niityn kesänkaunista iloa mukana rakentamassa:

 • BOBI.COM Oy – KOTI-teemoissa mukana olevat, suositut Bobi Classic -postilaatikot
 • Durat – kierrätettävästä massiivimateriaalista valmistetut kylpyammeet, penkit ja pöydät
 • Korpela Flooring Oy – moderni muovipäällysteinen kudottu lattiamatto
 • Pihlgren ja Ritola Oy – ajattomat design-tapetit
 • Shapes – laadukkaat sohvat ja nojatuolit
hanki_KOTI_Habitare

Hanki

Kaipaan talven rauhaan, valkeaan, kumpuilevaan maisemaan. Ympärilläni vain hiljaisuus: lumiset seinät ja kylmä harmaus, utuista kirkasta valkeuden keskellä pilkottaen. Värien ja valojen valkean rauhoittava pehmeys kietoo minut huurteiseen syleilyynsä, heittäydyn pehmeiden peitteiden upotukseen kuin vastasataneeseen hankeen. Jään alla virtaa vesi, sileä ja virkistävä – huurtuneen lasin posliininviileä heijastus, ihoni alla valkean untuvan henkäys.

Hangenvalkoista rauhaa mukana luomassa:

 • IDO – käytännölliset kylpyhuonekalusteet ja posliinituotteet
 • Nord Design – tyylikäs ja kekseliäs Babushka-lasisto
 • Univisio Oy – helppohoitoiset ja pehmeät peitteet ja tyynyt
metsa_KOTI_Habitare

Metsä

Suopursun huumaava tuoksu, sammal kastelee paljaat jalat. Suuret kuusenvihreät seinämät halaavat satumaista aarrettaan: isot kärpässienet loistavat hilpeinä vehreyden keskellä, puun lämpö ottaa syleilyynsä seikkailijan. Istahdan sienelle ja katson kuinka metsän verho luo valokuvioita iholleni, oksien varjo tyynen levon mieleeni. Koivuntuoksuisen kaapin ovesta tupsahtaa pieni menninkäinen rahkasammalsukissaan – ”Mikä tuolla kankaan laidalla vilistää?” Peuraperhe puun juurella hetken levähtää; mäyrä möngertää takaisin pesäänsä, kaartuvan pihlajan alla ketunpoikaset keksivät uusia leikkejä. ”Etkö sinäkin jäisi hetkiseksi?” kysyy vanha karhuherra, ja minä hymyilen.

Metsän satumaisia tarinoita mukana kertomassa:

 • Annala Oy – korkealaatuiset verhoilukankaat
 • LumoKids – hauskat ja linjakkaat lasten kalusteet
 • Sovella@home – laadukkaat ja kestävät säilytyskalusteet
 • Ulvilan Kaihdin – yksilöllisesti mitoitetut lamellikaihtimet ja markiisit
 • Vallila – rohkeat sisustustekstiilit
kaamos_KOTI_Habitare

Kaamos

Yötaivas paljastaa aarteensa: kuun, tähdet ja revontulet. Hiljaisuuskin on aivan hiiskumatta; kaamoksen kiehtova tummuus halaa ja kietoo syliinsä lempeään pimeään. Sinä opetat minulle galaksien nimet, minä toistan ne ääneen, ja kaamos kuuntelee. Se ripustaa seinälleen taulun taivaan kuvioista ja katsoo sitä kuin kauan sitten unohtunutta ystävää. Herkässä hämärässä tähtien ja tuhannen kuun virta, veden kuiskiva kuohu ja varjoihin kätketyt valopisarat; kiipeän rappuset ylöspäin revontulien reunaan asti.

Kaamoksen yönpehmeää tunnelmaa mukana luomassa:

 • Grado portaat – käsintehdyt lasi- ja pinnakaiteelliset portaat
 • Hella Lighting Finland Oy – energiatehokas ja laadukas LED-sisävalaisinjärjestelmä
 • ORNA by johan – eri käyttötarkoituksiin sopiva seinäjärjestelijä
tori_KOTI_Habitare

Tori

Astun torin avoimeen ja rentoon tunnelmaan – ”Ota kupponen kuumaa!” joku huudahtaa tiskin takaa. Istahdan puiselle taitellulle tuolille ja hengähdän: täällä viihdyn pidempäänkin. Puu lämmittää jalkojani, höyryävän kahvin aromikas hehku hetken rauhaa halajavaa mieltäni. Keskustelua, sorinaa, huoletonta tunnelmaa, sieltä täältä kuuluu naurua; kuuletko lokkien kirkuvan korkealla taivaankannen alla?

Torin kutsuvaa atmosfääriä mukana rakentamassa:

 • Amphion Loudspeakers Ltd – puhdasta ääntä toistavat, KOTI-teemoihin elämyksellistä äänimaailmaa luovat kaiuttimet
 • E.T. Listat Oy – luonnolliset ja lämpöä huokuvat puulattiat
 • Kutuluoto® by Westanqvarn – esteettiset ja kestävät ulko- ja terassikalusteet
 • Temal – modernit ja toiminnalliset keittiökalusteet
KOTI_logo

KOTIA rakentamassa myös

Aarikka, By Johanna Lehtinen Oy, Coolcenter Forssa Oy, Dekorando Oy, Design Duster Oy, Designkaluste Finland Oy, EPuntari Oy, Flora of Finland, Hattulan Kaakelitehdas Oy, Kasviportaat | Plant Steps, Kliks Design®, Kokokidi, Kuovi Oy, Kupilka/Plasthill Oy, Lasisirkus, Leino Design, Lennol Oy, LifeSaver, Loimu Design, Marudesign/Marja Aalto-Setälä, Melaja Oy, Mosho Oy Ab, Muoto2 Design & Manufacturing, Muurla, Paperivalo Ky, Pedro Oy, Plantui Oy, Punkalive®, Puttipaja Oy, REJ Design, Salli Systems, Sanka Oy, Softcare, Soften Oy, Solulight, Taiga Colors, THINK TODAY, Tolotech Oy, True Colours Design

Kodin suomalaista mielenmaisemaa luomassa pääkumppaneina

Ilmiö

Muotoiltua palvelua

Palvelumuotoilu on tämän hetken kuuma peruna. Kuten parhaat asiat yleensä, sekin on lopulta yksinkertainen juttu: kun asiakas otetaan mukaan suunnitteluun jo varhaisessa vaiheessa, syntyy parempia tuloksia.

Lue lisää »

Seuraa keskustelua

#KOTI2017 #suomalainentyo #finnishdesign #designfromfinland #avainlippu