Yhteiskunnallinen Yritys
Yhteiskunnalliset yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen.
Yhteiskunnalliset yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen.
Yhteiskunnalliset yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen.
Yhteiskunnallinen Yritys -merkki kertoo, että yritys on perustettu yhteiskunnallista tarkoitusta varten ja voitosta suurin osa kanavoituu yhteiskunnalliseen hyvään.
Lue säännötSuomalaiselle yritykselle, joka haluaa viestiä läpinäkyvästi siitä, että yritys ratkoo yhteiskunnallisia ongelmia ja toimii kestävän hyvinvoinnin rakentajana.
Laske jäsenmaksuMerkki on luotettava keino viestiä, että yritys on perustettu ratkomaan yhteiskunnallisia haasteita. Merkki lisää yhteiskunnallisten yritysten tunnettuutta.
Hae merkkiäYhteiskunnalliset yritykset toimivat vastuullisesti ja kantavat yhteiskunnallista vastuuta. Nämä yritykset harjoittavat kestävää pitkän tähtäimen liiketoimintaa ja käyttävät voitostaan vähintään puolet toimintansa kehittämiseen tai lahjoittavat sen määrittämäänsä hyvään tarkoitukseen. Merkin voi saada käyttöönsä yritys, joka on perustettu ratkomaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia.
Myös toiminnan läpinäkyvyys ja avoimuus on tärkeää. Yrityksen on määriteltävä yhteiskunnallinen tavoitteensa sekä voiton käyttötapansa yhtiöjärjestyksessään tai säännöissään. Katso tarkemmat myöntämisperusteet Yhteiskunnallinen Yritys -merkin säännöistä.
Yhteiskunnallinen Yritys -merkin myöntää hakemusten perusteella puolueettomista asiantuntijoista koostuva toimikunta. Merkki myönnetään pääsääntöisesti kolmeksi vuodeksi kerrallaan, mutta toimikunta voi myöntää merkin myös lyhyemmäksi ajaksi. Merkin käyttöoikeuteen vaadittavat tiedot tarkistetaan yrityksiltä vuosittain. Katso merkin käyttöehdot.
Yhteiskunnallinen Yritys -merkki lanseerattiin vuonna 2011. Merkki on myönnetty lukuisille hyvin erilaisille yrityksille ja yhdistyksille. Merkkiä käyttävät monet hoiva-alan yritykset, ympäristösektorin toimijat, terveyspalvelujen tarjoajat ja monet muut. Yhteistä näillä yrityksillä on se, että merkki kertoo niiden tekemästä yhteiskunnallisesta hyvästä.
Kaikki Yhteiskunnallinen Yritys -merkin saaneet yritykset voit katsoa loppuvuoden aikana avautuvasta uudesta merkki- ja yrityshakupalvelustamme. Lyhyen käyttökatkoksen aikana voit tiedustella tarvittaessa merkkilupatietoja asiakaspalvelustamme.
Testaa mikä suomalaisesta työstä ja yhteiskunnallisista arvoista kertova merkki sopii yrityksellesi parhaiten!
Yhteiskunnallinen yrittäminen on vahvasti arvoihin sitoutunutta, taloudellisesti kannattavaa ja kestävän kehityksen mukaista yritystoimintaa. Suomessa on arvioiden mukaan tuhansia yhteiskunnallisia yrityksiä eri toimialoilla.
Yhteiskunnallisille yrityksille luonteenomaista on, että ne:
Yhteiskunnallinen yrittäjyys on maailmalla kasvava trendi ja esimerkiksi Iso-Britanniassa on suomalaista Yhteiskunnallinen Yritys -merkkiä vastaava merkki Social Enterprise Mark. Vaikka Suomella on perinteitä yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä osuustoiminnan myötä, on yhteiskunnallinen yrittäjyys meillä vielä kohtalaisen tuntematon käsite.
Meidän lisäksemme yhteiskunnallista yrittäjyyttä ja yhteiskunnallisten yritysten edellytyksiä edistävät mm. yhteiskunnallisten yritysten Arvoliitto eli Arvo Ry, työ- ja elinkeinoministeriö ja Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskus YYO.
Merkin käyttöoikeusmaksu on yhtä kuin yhdistykselle maksettava jäsenmaksu. Maksu on 97–5900 euroa vuodessa riippuen yrityksen liikevaihdosta.
Jos esimerkiksi yrityksen kokonaisliikevaihto on 1 000 000 €, on jäsenmaksu 678,00 € / vuosi.
Hakiessaan merkin käyttöoikeutta ensimmäisen kerran, täyttää yritys kaksi hakemusta: jäsenhakemuksen ja merkkihakemuksen.
Laske jäsenmaksusiTarinoita yhteiskunnallisista yrityksistä ja ajankohtaisista työhön liittyvistä ilmiöistä.
"Vastuullisuudesta puhutaan nykyään paljon ja kirjavasti. Yhteiskunnallinen Yritys -merkki on selkeä osoitus vastuunkannosta ja tehokas erottautumiskeino."