Poikkeusoloja on eletty jo vuosi ja kuitenkin on selvitty tähän asti, jotkut paremmin ja jotkut valitettavasti vähän huonommin. Koronaväsymystä huomaa monessa asiassa. On tarve puhua jollekin heti, kun siihen on mahdollisuus ja välillä joutuu oikein miettimään, että mikä viikonpäivä nyt onkaan. Haastavat ajat opettavat iloitsemaan arjen pienistä asioista, tuntemattomat pysähtyvät kadulla juttelemaan, läheisyyden kaipuu on kova eristyksen aikana ja olemme valmiita auttamaan hädässä olevia. Yhteisöllisyys vahvistuu. Myös työnteko on kokenut suuria muutoksia.
Ajankohtaista aiheesta: Korona
Mitä vastuullisuus tarkoittaa sinulle?
Vastuullisuus tarkoittaa meille ihmisille erilaisia asioita. Jollekin se voi tarkoittaa ympäristön huomioimista, toiselle ihmisistä välittämistä ja kolmannelle yhteiskunnallisia asioita. Toiset eivät ajattele vastuullisuutta ollenkaan, ja joillekin se on itsestään selvä asia, joka ohjaa kaikkia valintoja ja tekoja.
Vastuullisuus kantaa – koronankin läpi
Maaliskuussa korona vyöryi päälle ja yllätti kaikki. Moni asia muuttui täysin, eikä vähiten meillä sosiaali- ja terveysalalla.
Kysynnän kasvu laittoi makaronikoneet laulamaan – Koronatarina: case Myllyn Paras
Korona iski Suomeen varhain keväällä 2020. Kun hallitus kertoi suorassa uutislähetyksessä rajoittavansa liikkumista maan sisällä ja ulkorajoilla, ihmiset ryntäsivät kauppoihin ja alkoivat hamstrata. Tämä on suomalaisen valmistajan, Myllyn Parhaan kuvaus kysynnän suorasta vaikutuksesta.
Kun paine kasvaa, työnantajat ja Vastaamo voivat tukea henkilöstön mielen hyvinvointia ja jaksamista
Koronapandemia on pakottanut kaikki miettimään toimintaansa uusiksi. Olemme kehittäneet uusia palveluita ja toimintatapoja, tukeneet toisiamme ja oppineet myös panostamaan erityisesti työkyvyn ja mielenterveyden ylläpitoon.
Luovien ratkaisujen löytäminen on vastuullisuutta
Korona-aika on tuonut asukkaidemme, yhteisötoimintaamme osallistuvien ja työntekijöidemme elämään suuria muutoksia. Vastuullisena yhteiskunnallisena toimijana noudatamme Caritaksessa tarkasti viranomaismääräyksiä sekä asiakkaidemme että meillä työskentelevien terveyden suojelemiseksi.
Mitä vastuullinen johtaminen on etä- ja kriisiolosuhteissa?
Suomalaiseen yhteiskuntaan iski maaliskuun alussa hieman yllättäen Kiinasta lähtöisin oleva, Euroopan jo vallannut, koronavirusepidemia, jonka WHO julisti pandemiaksi 13.3. Pian sen jälkeen hallituksemme julisti maahan poikkeustilan, sulki koulumme ja suositteli kaikkia kykeneviä etätöihin. Kiitos aiemman kokemuksen ja teknisten valmiuksien, miljoonan suomalaisen siirtyminen etätöihin sujui suht’ joutuisasti. Etätyön muututtua pidempijaksoiseksi, muuttui kuitenkin johtaminen samalla etäjohtamiseksi. Mitä etäjohtaminen vaatii, mitkä ovat kulmakivet etäjohtamisessa onnistumiseen?
Yritykset lahjoittavat ikäihmisille iloa arkeen
Huhtikuussa, tämän poikkeuksellisen koronaepidemian hallitseman kevään keskellä, uutisoitiin laajasti siitä, miten ikäihmisten kanssakäymistä muun yhteiskunnan kanssa on rajoitettu. Iso osa ikäihmisistä Suomessa asuu palvelutaloissa tai […]
Katso, apteekki digiloikkaa!
Lähes yhdessä yössä muuttunut todellisuutemme laittoi yritykset todelliseen innovatiivisuustestiin. Kampaamot ja panimot ovat alkaneet valmistaa käsidesiä. Ravintolat ovat ryhtyneet tehtailemaan noutoannoksia ja kotiin kuljetettuja brunsseja. Urheiluseurat ovat alkaneet järjestää live-treenejä somessa.
Yhteiskunnalliset yritykset poikkeusolojen äärellä
Olemme pari viime kuukautta eläneet hyvin poikkeuksellisissa oloissa niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Korona-epidemia on vaikuttanut varmasti jokaisen elämään monin tavoin, ja epävarmuus tulevaisuudesta vaivaa kaikkia, niin yksityisiä ihmisiä, yrityksiä kuin valtioitakin. Kriisi on kuitenkin tuonut ajankohtaiseksi monia yksinkertaisia perusasioita.