”On suuri etuoikeus päästä tekemään tätä työtä”

20.4.2021

Tekijät esiin! -juttusarjassa Suomalaisen Työn Liitto nostaa esiin työntekijöitään ja esittelee heidän tekemäänsä työtä. Millaista työtä liitossa tehdään? Tällä kertaa omista tehtävistään kertoo Tero Lausala, liiton toimitusjohtaja.

Jäsenyritysten tapaamista, projekteja, ennakointia, kokonaisuuksien hallintaa… Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala vastaa siitä, että liitossa asiat etenevät suunnitelmien mukaan, suunnittelee jatkuvasti tulevaa ja pitää huolta siitä, että töissä viihdytään.

”Hei, olen Tero Lausala, liiton toimitusjohtaja. Yksi tärkeimmistä työtehtävistäni on yhdessä meidän mahtavan henkilöstön kanssa vastata siitä, että toteutamme kaikki ne asiat, joita olemme suunnitelleet tekevämme. Suunnittelu lähtee aina strategiastamme ja sen mukaisista tavoitteistamme ja se tehdään tiiviisti johtokuntamme kanssa. Sisäisesti olen vankkumaton osallistavan suunnittelun kannattaja – koko henkilöstömme on mukana tulevien projektien ja toiminnan suunnittelussa ja jokaisella on siinä oma tärkeä roolinsa.

Minulla on myös vastuu toimia sen eteen, että liitossa on hyvä tehdä töitä; koko toimintamme menestys lähtee siitä, että töissä viihdytään. Innostunut puheensorina ennen viikkokokousta tai yhteiset naurunremahdukset kertovat siitä, että tiimin jäsenillä on hyvä olla. Täällä saa olla oma itsensä, roolia ei tarvitse vetää. Uskomme niihin asioihin, joiden eteen teemme töitä ja autamme toinen toisiamme sekä viihtymään että tekemään tehtävämme – nämä ovat peruskiviä tiimimme työhyvinvoinnille. Usein asiat soljuvat hyvin eteenpäin ja tiimi ohjaa itse itseään, mutta aina näin ei ole, ja muutokset pitää aistia ajoissa. Tällöin tehtäväni on auttaa hankalissa tilanteissa ja ratkaista eteen tulevia ongelmia, siihen esimiestä tarvitaan.

Yritän miettiä asioita noin 1,5 vuotta eteenpäin ja ennakoida, mitä kaikki lähes 5 000 yritys- ja yhteisöjäsentämme tulevat tarvitsemaan ja mihin suuntaan maailma tulee muuttumaan. Iso osa työstäni on kuulostella, mitä jäsenemme tarvitsevat ja katsoa, että liitto tekee asioita, joita jäsenet meiltä toivovat – olemmehan jäsentemme perustama ja rahoittama yhdistys. Työni edistää sitä, että hallinnoimamme ja myöntämämme merkit, Avainlippu, Design from Finland -merkki ja Yhteiskunnallinen Yritys -merkki, tunnetaan laajasti ja että ne vaikuttavat niin kuluttajien, b2b-ostajien kuin kuntahankkijoidenkin ostopäätöksiin.

Työni on hyvin vaihtelevaa, eikä mikään viikko ole samanlainen, vaikka tapaamiset hoituvatkin nyt pääosin verkossa. Suurimman osan ajasta tapaan jäsenyrityksiämme ja muita sidosryhmiä, kuten yhdistyksiä, kaupunkien ja kuntien päättäjiä sekä mediaa, ja keskustelen heidän kanssaan siitä, miten suomalaisen työn arvostusta ja menestystä voitaisiin edistää. Työni kytkeytyy hyvin tiiviisti myös liiton aktiiviseen, kuusi kertaa vuodessa kokoontuvaan johtokuntaan: heidän kanssaan viemme asioita eteenpäin ja varmistamme, että liitto toimii strategiansa mukaisesti. Johtokunnan puheenjohtaja Riitta Huuhtanen on korvaamaton apu tässä työssä.

Parasta työssäni on oma huikea porukkamme ja se, millä innolla, arvopohjalla ja hyvällä fiiliksellä ihmiset tekevät töitä. On myös ilo nähdä, miten sitoutuneita jäsenyritykset ovat: on mahtavaa olla heidän kanssaan tekemisissä ja huomata, miten paljon suomalainen työ ja merkkimme heille merkitsevät. Liittoon liitetään todella positiivisia mielikuvia – on etuoikeus, että voin tässä tehtävässä keskustella kenen kanssa tahansa ja minut otetaan aina kiinnostuksella vastaan. On suuri etuoikeus päästä tekemään tätä työtä.”


Faktalaatikko

Kuka: Tero Lausala, toimitusjohtaja
Mitä tekee: Vastaa liiton toiminnasta kokonaisuudessaan.
Tausta: Valtiotieteiden maisteri. Suorittanut MBA-tutkinnon rahoituksesta ja opiskellut Englannissa ja Yhdysvalloissa. Työskennellyt aiemmin mm. Gartnerilla, Wärtsilällä, Lapin yliopistossa ja Finprossa (nyk. Business Finland).
Parasta työssä: Huikeat työntekijät ja sitoutuneet jäsenyritykset.
Jos olisit joku hahmo, mikä olisit? ”Mahtava kysymys – kestävyysurheilua harrastavana olisi hienoa, jos olisi Iivo Niskasen hapenottokyky ja maitohaponsieto. Toisaalta arvostan monipuolisesti ja avarasti maailmaa katsovia ennakkoluulottomia ihmisiä, joita on vaikea lokeroida ja jotka eivät rajoita oman osaamisensa käyttöä – esim. superinsinööriksikin tituleerattua taiteilijaa Leonardo da Vinciä tai maailmanhistorian ainutlaatuisinta kitaristia Jimi Hendrixiä.”

Ota yhteyttä:

Tero Lausala
Toimitusjohtaja
puh. 050 407 2623
tero.lausala(a)suomalainentyo.fi
LinkedIn

 

Tutustu Avainlippu-merkin asiakkuuspäällikkö Nina Pohjoiskoskeen: ”Parasta työssäni ovat ihmiset”

Tutustu projektipäällikkö Merja Mantilaan: ”Innostus on liiketoiminnan paras ajuri”

Tutustu tutkimuspäällikkö Jokke Eljalaan: ”Dataohjattua päätöksentekoa ja tulevaisuuden maalailua”

Tutustu viestintäpäällikkö Hanna Maliseen: ”Kasvuhakkerointia ja jatkuvaa viestinnän kehittämistä

Tutustu viestintäpäällikkö Sanna Huoviseen: ”Mielekkäintä viestintätyössäni on monipuolisuus”

Tutustu markkinointipäällikkö Reetta Mentuun: ”Suomessa on valtavasti osaamista, joka ansaitsee tulla näkyväksi”

Tutustu Design from Finland – ja Yhteiskunnallinen Yritys -merkin markkinointipäällikkö Niina Ollikkaan: ”Tuodaan vastuulliset ja hyvää tekevät yritykset esille”

Tutustu hallintoassistentti Päivi Ikoseen: ”Yksikään työpäivä ei ole samanlainen”

Tutustu verkkoviestinnän asiantuntija Pilvi Rekoon: ”On ihanaa tehdä työtä, jolla on hyvä tarkoitus”

Tutustu asiakaskoordinaattori Annina Rauhalaan: ”Antoisinta on tuottaa positiivisia jäsenkokemuksia”

Tutustu hallintopäällikkö Päivi Fogelbergiin: ”Verkostoissa on voimaa”

Tutustu asiakuuspäälllikkö Minna Varikseen: ”Odotan innolla asiakaskohtaamisia”

Tutustu digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Tanja Lindholmiin: ”Opin jatkuvasti uutta”