”Hymyn voima on voittamaton”

6.2.2020

Tekijät esiin! -juttusarjassa Suomalaisen Työn Liitto nostaa esiin työntekijänsä ja esittelee heidän tekemäänsä työtä. Millaista työtä liitossa tehdään? Mitä liiton toimistolla Fennia-talon koristeellisten seinien sisäpuolella oikein tapahtuu? Tällä kertaa omasta monipuolisesta työstään kertoo hallintopäällikkö Pirjo Sorsa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hymyilevä ja ystävällinen Pirjo Sorsa aloitti vuoden 2019 lopulla Suomalaisen Työn Liitossa uutena hallintopäällikkönä. Pirjo tulee astumaan liitossa pitkän uran tehneen Erja Antellin saappaisiin, joka jää tämän vuoden kesällä eläkkeelle.

Tällä hetkellä Pirjo työskentelee tiiviisti Erjan aisaparina vastaten Suomalaisen Työn Liiton taloudesta ja hallinnosta kokonaisvaltaisesti ja käsitellen merkkihakemuksia, erityisesti Avainlippu-merkin hakemuksia.

”Autan hakijoita sekä jäsenhakemusten että merkkihakemusten kanssa ja vastaan jäseniä askarruttaviin kysymyksiin. Toimin myös Avainlippu-merkin toimikunnan sihteerinä, Pirjo kertoo.

Parhaillaan Pirjo perehtyy syvällisesti liiton toimintaan, talous- ja henkilöstöhallintoon sekä jäseniä koskettaviin asioihin.

”Pyrimme jatkuvasti parantamaan jäsenkokemustamme, minkä osana teemme tällä hetkellä jatkokehityksiä muun muassa hakemuksiimme sekä jäsenkyselyihimme. Haluamme, että asioiminen Suomalaisen Työn Liiton kanssa olisi mahdollisimman mutkatonta ja mielekästä, olemmehan olemassa vain ja ainoastaan jäsenyrityksiämme varten,” Pirjo kiteyttää.

”Tällä viikolla oli vuoden ensimmäinen johtokunnan kokous, jonka sihteerinä toimin. Ensi viikolla on vuorossa vuoden ensimmäinen Avainlippu-merkin toimikunta, jossa toimin merkkihakemusten esittelijänä ja kokouksen sihteerinä.  Vielä on useita merkkihakemuksia käsittelemättä, joiden kanssa kuluukin loppuviikko. Tyypilliseen työviikkoon kuuluu myös talouden ja henkilöstöhallinnon monipuolisten juoksevien asioiden hoitaminen.”

”Parasta työssäni tällä hetkellä on uuden oppiminen ja se, että saan olla jäsenyritysten kanssa tekemisissä ja tutustua moniin erilaisiin yrityksiin ja yhteisöihin. Vähiten kivaa on jatkuvat deadlinet, joskin ilman niitä monet asiat jäisivät tekemättä. Vanha sanonta ”pakko on paras motivoija” toisaalta toimii.”


Faktalaatikko

Kuka: Pirjo Sorsa
Mitä tekee: Hallintopäällikkö, hoitaa talous- ja henkilöstöhallintoa, käsittelee Avainlippu-hakemuksia ja jäsenasioita.
Tausta: Kauppatieteiden maisteri, KTM. Pitkä kokemus taloushallinnon tehtävistä eri alojen yhtiöissä.
Parasta työssä: Uuden oppiminen ja yhteistyö erilaisten sidosryhmien kanssa.
Jos olisit joku hahmo, mikä olisit? ”Voisin olla Hymyilevä Apollo, koska lempirunoilijani on Eino Leino ja mottoni on ”hymyn voima on voittamaton” Eino Leinon runon mukaisesti. Uskon aina, että asioilla on taipumus järjestyä!”

Ota yhteyttä:

Pirjo Sorsa
hallintopäällikkö
puh. 040 849 4629
pirjo.sorsa(a)suomalainentyo.fi

 

Tutustu verkkoviestinnän asiantuntija Anna Lindgreniin: ”Liitolla on tiivis, lämminhenkinen ilmapiiri, johon oli mukava hypätä kyytiin”

Tutustu projektipäällikkö Merja Mantilaan: ”Innostus on liiketoiminnan paras ajuri”

Tutustu tutkimuspäällikkö Jokke Eljalaan: ”Tulevaisuus on jo täällä”

Tutustu hallintopäällikkö Erja Antelliin: ”Asiakkaiden kanssa työskentely on parasta”

Tutustu viestintäpäällikkö Sanna Huoviseen: ”Mielekkäintä viestintätyössäni on monipuolisuus”

Tutustu viestintäpäällikkö Hanna Maliseen: ”Suomalaisen työn menestystarinat ovat ehtymätön lähde, josta ammentaa”

Tutustu toimitusjohtaja Tero Lausalaan: ”On suuri etuoikeus päästä tekemään tätä työtä”

Tutustu Avainlippu-merkin markkinointipäällikkö Reetta Mentuun: ”Suomessa on valtavasti osaamista, joka ansaitsee tulla näkyväksi”

Tutustu Yhteiskunnallinen Yritys -merkin markkinointipäällikkö Niina Ollikkaan: ”Tehtäväni on nostaa hyvät yritykset näkyviksi”

Tutustu Design from Finland -merkin markkinointipäällikkö Johanna Lahteen: ”Saan olla rakentamassa Suomi-kuvaa, johon itse uskon”

Tutustu hallintoassistentti Päivi Ikoseen: ”Yksikään työpäivä ei ole samanlainen”

Tutustu verkkoviestinnän asiantuntija Pilvi Rekoon: ”On ihanaa tehdä työtä, jolla on hyvä tarkoitus”

Tutustu asiakaskoordinaattori Annina Rauhalaan: ”Antoisinta on tuottaa positiivisia jäsenkokemuksia”