Virtuaalitodellisuus ja VR_KOTI-lanseeraus 26.9.2017

Virtuaalitodellisuudesta on moni kuullut ja useampi päässyt ehkä jo kokeilemaankin, mutta oletko selvillä miten virtuaalitodellisuutta tai lisättyä todellisuutta voitaisiin liiketoiminnassa hyödyntää ja missä maailmalla mennään?

Designmuseolla pidettävässä tilaisuudessa on luvassa loistava kattaus alan huippuosaajien puheenvuoroja. Esittelemme myös Design from Finland -merkinhaltijoille suunnatun VR_KOTI -projektin valmiin pilotin ja kerromme miten siihen on mahdollista päästä mukaan.

Asiantuntijoina tilaisuudessa ovat VTT:llä mittavan tutkijanuran sekä nykyään Koneella vaikuttava AR-huippuosaaja Sanni Siltanen, alalla aktiivisesti toimiva, Assemblyssäkin esiintynyt Sami Heinonen alias Netfreak sekä kumppaniyrityksemme Stereoscapen huipputiimi.


Boostia virtuaalimaailmasta! AR:n ja VR:n hyödyntäminen tuotteen elinkaaren eri vaiheissa

Tule kuuntelemaan kuinka AR ja VR voivat auttaa tehostamaan liiketoimintaa tuotteen elinkaaren eri vaiheissa: suunnittelusta tuotantoon, koulutuksesta huoltoon ja myynnistä modernisointiin. Esityksessä pohditaan myös mitä pullonkauloja AR:n ja VR:n tiellä vielä on ennen kuin ne ovat arkipäivää yritysten työkalupakissa.

Sanni Siltanen on yksi lisätyn todellisuuden (Augmented Reality, AR) pioneereista Suomessa. Hän on työskennellyt lisätyn todellisuuden parissa vuodesta 2001.

Vuoteen 2016 saakka hän oli tutkijana VTT:llä, pääasiallisina tutkimusaiheinaan lisätty ja yhdistetty todellisuus (Mixed Reality, MR) sekä konenäkö. Hän on ollut kirjoittamassa 30 tieteellistä artikkelia aihealueesta ja väitteli lisätystä todellisuudesta 2015. Lisätyn todellisuuden hyödyntäminen sisustussuunnittelussa on ollut eräs Sannin lempiaiheista.

Vuodesta 2016 lähtien Sanni on ollut KONEella miettimässä kuinka uusia teknologioita – mukaan lukien lisätty todellisuus —  voidaan hyödyntää teollisessa ympäristössä, erityisesti huollon tukena.

Sannin intohimona on saada teknologia laboratoriosta todelliseen käyttöön. Yleensä tämä vaatii hieman laajempaa perspektiiviä; eri toimijoiden, toimintojen ja käyttäjien huomioimista varsinaisen teknologiakehityksen lisäksi.

https://www.linkedin.com/in/sanni-siltanen-3779523


Onko virtuaalitodellisuus jo oikeaa liiketoimintaa?

Kuulet alan lyhenteet, tekniikat, laitteet – kuinka päästä alkuun laajennetuissa todellisuuksissa. Saat tietoa miten alan liiketoiminnalla menee Suomessa ja mitkä ovat yleisimmät käyttötapaukset ja kohteet. Esityksessä vilkaistaan lisäksi uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin laajennetuissa todellisuuksissa.

Sami Heinonen on laajennettujen todellisuuksien freelancer, todellinen jack-of-all-trades 20 vuoden kokemuksella softakehityksestä, konsepti- ja palvelumuotoilusta. Päivisin asiakaskokemuksien suunnittelupäällikkö Sanoma Media Finland Oy:ssa, vapaa-ajalla Netfreak VR – kaikkea mahdollista liittyen laajenneittuihin todellisuuksiin!

Ilmoittaudu tapahtumaan

Jaa artikkeli