Avainlippu

Uudet Avainlippu-tuotteet ja -palvelut

Uusia Avainlippu-merkin käyttöoikeuksia on jälleen myönnetty suomalaisille tuotteille ja palveluille. Avainlippu kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu on tuotettu Suomessa ja työllistää Suomessa. Katso kattava lista uusista jäsenistämme, jotka saavat käyttää merkkiä.

Fixuralle on myönnetty Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Vaasassa toimivalle Fixuralle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Fixura on Pohjoismaiden vanhin vertaislainayritys, jossa yksityishenkilöt voivat hakea rahoitusta suoraan yksityisiltä sijoittajilta.

Kemijoki Oy:lle on myönnetty Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Kemijoki Oy:n tuottamalle energialle ja yhtiön vesivoimaosaamiseen liittyvälle asiantuntijatyölle Avainlippu-tunnuksen. Merkit ovat osoitus Suomessa valmistetusta tuotteesta sekä Suomessa tuotetusta ja Suomessa työllistävästä palvelusta. Kemi-, Lieksan- ja Kymijoen vesistöalueella toimiva Kemijoki Oy on merkittävin vesi- ja säätövoiman tuottaja Suomessa. Noin puolet Suomen uusiutuvasta sähköenergiasta on vesivoimaa ja Kemijoki Oy tuottaa siitä kolmanneksen.

Erottaudu ja menesty – MedKitille suomalaisuus on valttikortti kansainvälisillä markkinoilla

MedKit on terveydenhuollon tavarahankinnan kumppani niin yksityisille kuin julkisillekin terveydenhuollon toimijoille. Haastattelimme perheyrityksen toimitusjohtajaa, Minna Åman-Toiviota, joka kertoo yrityksensä tarinan, valottaa sen tulevaisuudensuunnitelmia sekä antaa vinkkejä muille kansainvälistyville yrityksille. Voimakkaasti kansainvälisille markkinoille laajentuvassa MedKitissä suomalaisuutta pidetään valttikorttina ja sitä tuodaan vahvasti esille esimerkiksi markkinoinnissa.

Voiko perinteinen yritys toimia kuin startup?

Startupit hallitsevat julkista keskustelua – pienestä koostaan huolimatta. Ei ihme, sillä ne ovat ravistelleet yritysmaailmaa perin pohjin. Mutta miksi startupit menestyvät juuri nyt ja mitä perinteisemmät yritykset voivat oppia startupeilta? Keskustelimme aiheesta OPn Business designer Ulla Jonesin kanssa.

Coronaria laittaa posiolaiset liikkumaan

Posiolla sosiaali- ja terveyspalvelut tuottava Avainlippu-yritys Coronaria järjestää Posio liikkuu -hyvinvointikampanjan 11.4.–9.11.2018 kaikille posiolaisille. Hyvinvointikampanja kannustaa posiolaisia liikkumaan enemmän, voimaan paremmin ja syömään terveellisemmin. Kampanjan suojelijana on itsekin elämänmuutoksen tehnyt Mikko ”Peltsi” Peltola.

Kuka johtaa etätyöläistä?

Joillekin pomoille ja yrityksille etätyö on edelleen kirosana: etäpäivä nähdään tapana karkailla esimiehen valvovan silmän alta kotiin laiskottelemaan. Toisaalta monissa organisaatioissa se on arkinen asia, joka helpottaa työntekijän arkea, luo joustavaa työkulttuuria ja mahdollistaa töiden tekemisen, vaikka työpaikka fyysisesti sijaitsisi eri paikkakunnalla. Lue, miksi MPY Palveluiden markkinointi- ja viestintäjohtaja Mari Tuovinen kannustaa yrityksiä antamaan etätyöskentelymahdollisuuksia!

Näin Suomi sairasti 2017 – pisimpiä sairauspoissaoloja onnistuttu vähentämään

Palvelu-Avainlippua kantavan Terveystalon potilastietojen perusteella* pelkästään tuki- ja liikuntaelinsairauksista sekä mielenterveysongelmista koitui viime vuonna työnantajille yli 1,2 miljardin euron kustannukset. Suhteutettuna koko Suomen työvoimaan tämä tarkoittaa lähes 4 miljardin vuotuisia sairauspoissaolokustannuksia työnantajille. Vuoteen 2016 verrattuna pitkiä, muun muassa mielenterveysongelmista ja polvi- ja olkapäävaivoista johtuvia, sairauspoissaoloja on onnistuttu lyhentämään.

Kuntavaikuttajat hankintalain syövereissä

Hankintalakiuudistus on ollut tervetullut lisä aiempaan lakiin, joka antoi kuntavaikuttajille vain pienen liikkumatilan. Varaa parempaan todellakin oli, sillä Suomalaisen Työn Liiton selvityksen mukaan kuntavaikuttajat olivat […]

Yritys, avaa ovi nuorelle työelämään

Muistatko oman ensimmäisen työpaikkasi? Monelle 80-luvulla syntyneelle se oli paperipinojen silppuamista tai kahvinkeittoa vanhemman työpaikalla. Ensimmäisen kaupasta, tavaratalosta tai huvipuistosta saadun työpaikan arvo on suunnaton, mutta monelle nuorelle ensimmäisen paikan löytäminen voi olla haastavaa. Unilever päätti lähteä muuttamaan tilannetta.