Turvallista ja täysipainoista elämää kaikille – Keski-Suomen Vammaispalvelusäätiö

transparent image

Keski-Suomen Vammaispalvelusäätiön monipuoliseen toimintaan kuuluu esimerkiksi asumispalveluiden ja vapaa-ajan toiminnan järjestämistä, tiedotusta ja poliittista vaikuttamista. Säätiön toimitusjohtaja Marja-Leena Saarinen pitää Yhteiskunnallinen yritys -merkkiä luottamuksen osoituksena ja tunnustuksena säätiön toiminnan korkeasta laatutasosta.

Haluamme olla Yhteiskunnallinen yritys -merkkimme arvoinen, erityisesti kolmannen sektorin toimijana. Palveluissamme se tarkoittaa turvallista asumista ja monipuolista toimintaa, joka on täynnä elämyksiä, iloa ja hyvää oloa.

Keski-Suomen Vammaispalvelusäätiö tarjoaa yksilöllisten tarpeiden mukaan suunniteltuja nykyaikaisia asumispalveluja, työ- ja päivätoimintaa sekä kriisipalveluja vammaisille henkilöille. Asuntomme sijaitsevat Jyväskylässä, Tikkakoskella, Äänekoskella ja Viitasaarella.

Suomalainen kuluttaja voi törmätä meihin ja toimintaamme missä vain ja kaikkialla. Liikumme kaupoissa, jätskikioskeilla, konserteissa, toritapahtumissa, lenkkipoluilla, uimarannoilla, huoltoasemien baareissa… Olemme siellä missä muutkin suomalaiset kansalaiset. Viimeksi kävimme Ranuan eläinpuistossa ihmettelemässä jääkarhun pentuja. Toiminnassamme ovat myös mukana asukkaidemme perheet ja muut tärkeät ihmiset.

Kohti tasa-arvoisempaa maailmaa

Säätiömme toiminnan tarkoituksena on edistää vammaisten henkilöiden osallisuutta yhteiskunnan tasavertaisina jäseninä. Tämä on jatkuvasti ajankohtainen asia – Suomessa tuli viime vuonna voimaan vammaisten henkilöiden oikeuksien YK:n yleissopimus. Nyt Suomen 100-vuotisjuhlavuonna säätiö korostaa omassa toiminnassaan vammaisten itsemääräämisoikeuden toteutumista.

Yhteiskunnallisena vaikuttajana kehitämme vammaisten henkilöiden tasa-arvoista asemaa. Erityisen ylpeitä olemme suomalaisesta, kansainvälisestikin tunnetusta sosiaalialan osaamisesta.

Toteutamme vammaisten aseman yhteiskunnallista kehittämistehtäväämme kertomalla avoimesti säätiön toiminnasta sosiaalisen median, uutiskirjeiden ja Facebookin kautta (kannattaa käydä tykkäämässä meistä!). Tiedotamme myös Suomen vammaisalan ja sosiaalipalvelujen ajankohtaisista asioista. Tällä hetkellä teemme myös kommenttilausuntoa uuteen, tulossa olevaan vammaispalvelulakiin.

Olemme myös allekirjoittamassa Ei myytävänä! -kansalaisaloitetta. Kansalaisaloite vastustaa vammaisten henkilöiden asumisen kilpailuttamista. Kilpailuttamismenettelyssä vammainen henkilö ei pääse vaikuttamaan itseään ja elämäänsä koskeviin päätöksiin. Monissa EU-maissa asumisen kilpailuttamista ei ole. Kaikki suomalaiset voivat allekirjoittaa kansalaisaloitteen.

Haluamme jatkossakin olla yleishyödyllinen toimija, joka on vammaisille henkilöille ja yhteistyökumppaneille paras valinta. Edistämme työllämme kaikkien ihmisten kunnioittamista ja täysivaltaista jäsenyyttä yhteiskunnassa.

Lue lisää Keski-Suomen Vammaispalvelusäätiöstä

Jaa artikkeli