Suomen Komediateatteri ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus tekevät yhteistyötä yhteisen hyvän asialla

Suomen Komediateatteri ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus ovat aloittaneet vuoden kestävän yhteistyön, jonka tavoitteena on suomalaisen työn edistäminen ja materiaalin uudelleenkäyttö. Komediateatterin kaikkien esitysten lavasteet ja tarpeisto tulevat Kierrätyskeskuksesta. Molemmilla yrityksillä on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki.

Suomen komediateatteri tekee laadukasta kotimaista teatteria

Suomen Komediateatteri on Ere Kokkosen vuonna 1995 perustama helsinkiläinen ammattiteatteri ja perheyritys jo toisessa polvessa. Pääasiallinen tehtävä on laadukkaan kotimaisen ja komediallisen teatterin tekeminen ja teatterilla on 2-5 ensi-iltaa vuodessa, joista valtaosa on kotimaisia kantaesityksiä.

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus vähentää kulutusta ja kasvattaa tietoisuutta

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus on yleishyödyllinen yritys, jonka tavoitteena on vähentää luonnonvarojen kulutusta, kasvattaa ympäristötietoisuutta sekä lisätä osallistumisen ja työnteon mahdollisuuksia. Kierrätyskeskuksella on pääkaupunkiseudulla kuusi myymälää sekä valtakunnallisesti toimiva verkkokauppa. Kierrätyskeskus on Helsingin kaupungin tytäryhtiö. Sen muita omistajia ovat muun muassa HSY, Espoon ja Vantaan kaupungit sekä joukko kansalaisjärjestöjä. Yritys ei jaa voittoa omistajilleen. Kaikki tuotot käytetään yrityksen toiminnan ja tavoitteiden edistämiseen.

Kaksi yhteiskunnallista yritystä yhdessä yhteisen hyvän asialla

Suomen Komediateatteri ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus aloittivat vuoden kestävän yhteistyön, jonka tavoitteena on suomalaisen työn edistäminen ja materiaalin uudelleenkäyttö.

– Suomalaisen Työn Liiton näkökulmasta on ilahduttavaa, että kaksi näin erilaista toimijaa löytävät luontevan tavan tehdä yhteistyötä. Yhteistyösopimus palvelee sekä arvolähtökohdiltaan että käytännön tekemisen tasolla molempia yrityksiä, sanoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

Kummallekkin yritykselle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki. Merkki voidaan myöntää vastuullisesti toimiville yrityksille, joiden ensisijainen tavoite on ratkaista yhteiskunnallisia haasteita ja ne käyttävät vähintään puolet voitostaan tähän. Yhteiskunnallinen yritys -merkki voi yhdistää täysin eri aloilla toimivia yrityksiä, kuten Suomen Komediateatteria ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskusta. Suomen Komediateatteri on ensimmäinen ammattiteatteri Suomessa, jolle Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Yhteiskunnallinen yritys -merkin osituksena hienosta kulttuurialan työstä ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.

– Komediateatteri tekee tärkeää työtä kulttuurin parissa ja työllistää laajasti teatterialan ammattilaisia. Työllistäminen on ympäristötyön ohella tärkeä osa myös Kierrätyskeskuksen toimintaa. Tällaisilla yrityksillä on suuri kysyntä ja merkitys tänä päivänä, Lausala toteaa.

Ensi vuonna kaikki Suomen Komediateatterin kantaesitykset ovat kotimaisia

Suomen Komediateatteri viettää ensi vuonna Suomen satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi Kotimaisuuden vuotta, jolloin kaikki ohjelmistoon tulevat näytelmät ovat kotimaisia kantaesityksiä. Komediateatterin kaikkien esitysten lavasteet ja tarpeisto tulevat Kierrätyskeskuksesta. Yhteisistä projekteista ensimmäisenä ensi-iltansa saa Kiti Kokkosen käsikirjoittama ja Olka Horilan ohjaama Myydään 3h+k, jonka ensi-ilta on Aleksanterin teatterissa 1.2.2017.

Lue lisää Suomen Komediateatterista

Lue lisää Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksesta

 

 

Jaa artikkeli