Puusta rakentuu parempi yhteiskunta – Puuinfo

transparent image

Puuinfo on voittoa tavoittelematon puurakentamisen asiantuntija, joka antaa kaiken tietonsa niin rakennusammattilaisten kuin tavallisten remontoijienkin käyttöön. Yhtiö edistää korkealaatuista suomalaista puurakentamista ja suomalaisen puun käyttöä. Puuinfon toimitusjohtaja Mikko Viljakainen kertoo lisää Puuinfon toiminnasta.

Jaamme kaiken tietomme täysin ilmaiseksi. Puuinfosta saa vastauksen kaikenlaisiin kysymyksiin puun käytöstä, oli kyse sitten rakentamisesta, sisustamisesta tai tee-se-itse -nikkaroinnista. Tuhannet rakennusalan ammattilaiset ja kuluttajat saavat tarvitsemansa puutiedon verkkosivuiltamme, uutiskirje- ja artikkelijakelumme kautta sekä lukemalla julkaisemaamme Puulehteä.

Sivustomme woodproducts.fi ja woodarchitecture.fi ovat kansainvälisiä näyteikkunoita suomalaisille puutuotteille ja puuarkkitehtuurille. Jaamme myös vuosittain Puupalkinto -tunnustuksen rakennukselle, sisustukselle tai rakenteelle, joka edustaa korkealaatuista, suomalaista puuarkkitehtuuria tai jossa puuta on käytetty innovatiivisella tavalla.

Puutietoutta vastuullisesti

Pyrimme näkemään asiat ensisijaisesti puun käyttäjien näkökulmasta. Esimerkiksi tilanteessa, jossa sisäilmaongelmaisen vanhan koulun tai päiväkodin tilalle halutaan rakentaa uusi puutalo, kunnat voivat saada meiltä opastusta uuden puurakennuksen hyvässä ja laadukkaassa toteutuksessa. Puu ei ole oikotie onneen sisäilma-asioissa, vaan puutalo tulee suunnitella ja rakentaa oikein.

Emme välitä tietoa, johon emme luota, emmekä laita asioita perusteetta paremmuusjärjestykseen. Jätämme tämän valinnan tiedonhakijalle. Sen sijaan, että pyrkisimme voiton maksimointiin, haluamme tarjota aina laadukkaita ja kokonaistaloudellisia ratkaisuja puun käytössä. Pyrimme julkaisuissamme objektiivisuuteen ja kerromme myös sen, milloin ja miten puuta ei kannata käyttää.

Saimme juuri kiitosta ansiokkaasta tiedonvälityksestä, kun kiersimme keväällä ympäri Suomea Paloturvallinen puutalo -seminaarikiertueella. Seminaareissa kerroimme, kuinka vuodenvaihteessa voimaan astunut asetus rakennusten paloturvallisuudesta vaikuttaa puurakentamiseen. Paloturvallisen puutalon rakentaminen vaatii vahvaa suunnitteluosaamista ja määräysten hyvää tuntemista.

Puurakentaminen on yhteiskunnalle hyödyllistä

Yhteiskunnallinen yritys -merkki tarkoittaa meille sitä, että toiminnassamme nähdään oman edun tavoittelun sijaan koko yhteiskuntaa laajemmin hyödyntäviä arvoja. Se onkin meidän tarkoituksemme. Tahdomme nähdä Suomessa muutoksen kohti ympäristöystävällisempää rakentamista, jossa suositaan kotimaisia uusiutuvia luonnonvaroja.

Lisäksi pyrimme siihen, että koko Suomi ja sen aluetaloudet hyötyvät puun käytön lisääntymisestä. Toivomme, että tulevaisuudessa asiantunteva ja laadukas puurakentaminen työllistää yhä useamman. Työn, toimeentulon ja hyvinvoinnin aikaansaaminen on muutos, jota Puuinfo haluaa yhteiskunnassamme edistää.

Ajattelemme, että oman organisaatiomme tulevaisuutta tärkeämpää on se, miten ajamamme asia edistyy. Kaikkien julkaisujemme, tapahtumiemme ja yhteistyömme tarkoitus on edistää kotimaisen puun käyttöä. Siihen me keskitymme.

Puuinfo on mukana Hyvät yritykset näkyviksi -kampanjassa, joka nostaa esiin hyvää tekeviä yhteiskunnallisia yrityksiä. Nämä yritykset ratkovat yhteiskunnan ja ympäristön ongelmia, toimivat vastuullisesti ja käyttävät vähintään puolet voitostaan toimintansa kehittämiseen tai lahjoittavat sen määrittämäänsä hyvään tarkoitukseen. Hyvät yritykset tunnistat Yhteiskunnallinen yritys -merkistä. www.yhteiskunnallinenyritys.fi

Jaa artikkeli